Anbefalte fremgangsmåter for jobb- eller skolekontoer

Slik sikrer du at Gmail-kontoen din fungerer best mulig:

• Unngå massehandlinger. Velg færre enn 1000 e-poster om gangen når du sletter e-poster, tømmer papirkurven, setter på etiketter eller arkiverer e-poster.
  • Bruk Søk i Gmail på samme måte som du bruker Google til å søke på nettet. Skriv inn søkeord for å finne e-poster i kontoen din.
  • Bruk filtre til å innsnevre eller målrette søk i Gmail. Du kan også bruke filtre for å automatisk sortere og sette på etiketter for e-poster.
  • Reduser etiketter. Hvis du har for mange etiketter, kan kontoen fungere langsommere. Bruk færre enn 500 etiketter (medregnet underetiketter) og prøv å bruke søk og filtre for å finne e-poster. Når du bytter til en jobb- eller skolekonto, bør du kombinere e-postmappene dine før du flytter gamle e-poster til Gmail. Du bør også prøve å bruke flere etiketter per e-post i stedet for å opprette eksklusive etiketter.
  • Reduser antallet e-poster i innboksen. Enkelte funksjoner virker ikke hvis du har for mange e-poster i innboksen. For eksempel kan du ikke bruke høyreklikkmenyen hvis innboksen din inneholder over 250 000 e-poster.
  • Vær oppmerksom på grensene. For å bidra til å holde kontoen din trygg begrenser Google hvor mye båndbredde og lagringsplass og hvor mange tjenerforespørsler og e-poster du kan sende eller motta på jobb- eller skolekontoen din. Disse grensene har til hensikt å bidra til å identifisere eventuelt misbruk av Gmail. Du finner mer informasjon her: