Työpaikan ja oppilaitoksen tilien parhaat käytännöt

Näin saat parhaan käyttökokemuksen Gmail-tilistäsi:

• Vältä joukkotoimintoja. Kun poistat viestejä, tyhjennät roskakoria, käytät tunnisteita tai arkistoit viestejä, valitse kerrallaan enintään 1 000 viestiä.
  • Käytä Gmailin hakutoimintoa samaan tapaan kuin käytät Googlen verkkohakua. Hae viestejä tililtäsi avainsanojen avulla.
  • Tarkenna hakutuloksia tai tee kohdennettuja hakuja Gmailissa käyttämällä suodattimia. Suodattimien avulla voit myös järjestää viestejä ja käyttää niihin tunnisteita.
  • Käytä tunnisteita harkiten. Lukuisat tunnisteet voivat hidastaa tilisi toimintaa. Käytä enintään 500 tunnistetta (mukaan lukien sisällytetyt tunnisteet) ja pyri etsimään viestejä käyttämällä hakutoimintoa ja suodattimia. Kun vaihdat työpaikan tai oppilaitoksen tiliin, yhdistä sähköpostikansiot ennen kuin siirrät vanhan sähköpostin Gmailiin. Kokeile myös käyttää viesteissä useita tunnisteita poissulkevien tunnisteiden sijaan.
  • Pyri pitämään postilaatikkosi viestien määrä mahdollisimman pienenä. Kaikki toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä, jos postilaatikossasi on liikaa viestejä. Et voi esimerkiksi käyttää hiiren oikealla painikkeella klikattavaa valikkoa, jos postilaatikossasi on yli 250 000 viestiä.
  • Tutustu rajoihin ja rajoituksiin. Google auttaa pitämään tilisi suojattuna rajoittamalla kaistanleveyttä, tallennustilaa ja palvelinpyyntöjä sekä työpaikan tai oppilaitoksen tilin nimissä lähetettävien ja vastaanotettavien sähköpostien määrää. Näiden rajoitusten tarkoituksena on auttaa tunnistamaan Gmailin väärinkäyttö. Lue lisää seuraavista linkeistä: