Lukukuittauksen pyytäminen tai lähettäminen

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, jos käytät järjestelmänvalvojan määrittämää työpaikan tai oppilaitoksen tiliä. Jos käytät gmail.com-tiliä, lukukuittaukset eivät toimi.

Jos haluat tietää, milloin lähettämäsi sähköposti on avattu, voit pyytää lukukuittauksen. Lukukuittaus lähetetään sinulle sähköpostiviestinä, joka sisältää tiedot lähettämäsi viestin avaamispäivästä ja ‑ajasta.

Lukukuittauksen pyytäminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Kirjoita sähköposti tavalliseen tapaan.
  4. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää vaihtoehtoja Lisää lähetysvaihtoehtoja ja sitten Pyydä lukukuittaus
  5. Lähetä viesti.

Tärkeää: Näet kaikki lukukuittaukset postilaatikossasi. Viestin vastaanottajan on mahdollisesti hyväksyttävä lukukuittaus ensin, ennen kuin saat ilmoituksen.

Lukukuittauksen lähettäminen

Jos saat viestin, jossa pyydetään lukukuittausta, ja organisaatiosi edellyttää sen hyväksymistä ensin:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Tarkista sähköpostisi tavalliseen tapaan.
  3. Jos viestissä ilmoitetaan, että lähettäjä pyytää lukukuittausta, valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Lähetä lukukuittaus heti klikkaamalla Lähetä kuittaukset.
    • Lähetä kuittaus myöhemmin klikkaamalla Ei nyt. Sinua pyydetään lähettämään kuittaus, kun avaat viestin seuraavan kerran.

Vinkki: Jos lähettäjä pyytää lukukuittauksen, mutta et näe viestiä, kuittauksesi on lähetetty automaattisesti.

Missä tapauksissa lukukuittauksia ei lähetetä

Lukukuittaukset toimivat useimpien sähköpostijärjestelmien välillä, mutta et saa lukukuittausta seuraavissa tapauksissa:

• Lähetät viestin ryhmän postituslistalle tai aliakselle.
  • Järjestelmänvalvojasi rajoittaa kuittaukset organisaatiossasi oleviin henkilöihin tai tiettyihin organisaatiosi ulkopuolisiin henkilöihin.
  • Vastaanottaja käyttää sähköpostiohjelmaa, joka ei synkronoidu reaaliajassa (esim. POP-protokollaa käyttävä sähköpostiohjelma, joka synkronoituu vain tarvittaessa, tai G Suite Sync ‑ohjelma).
  • Vastaanottaja lähettää lukukuittauksen IMAP-protokollaa käyttävällä sähköpostiohjelmalla, jolloin lukukuittauksia ei lähetetä automaattisesti.

Kuittaukset eivät takaa viestien toimitusta

Lukukuittauksen saaminen ei aina tarkoita sitä, että vastaanottaja on lukenut viestisi. Kuittausten toiminta riippuu vastaanottajan käyttämästä sähköpostijärjestelmästä.

Saatat esimerkiksi saada lukukuittauksen, jos IMAP-pohjaista sähköpostiohjelmaa käyttävä henkilö merkitsee viestisi luetuksi avaamatta sitä. Tietyt sähköpostijärjestelmien mobiiliversiot, jotka eivät käytä IMAP-protokollaa, eivät välttämättä lähetä kuittauksia ollenkaan.