Sol·licitar o tornar una confirmació de lectura

Aquesta funció només està disponible si utilitzeu Gmail per a la feina o per a un centre educatiu configurats per un administrador. Si feu servir un compte gmail.com, les confirmacions de lectura no funcionaran.

Per esbrinar quan s'ha obert un correu electrònic que heu enviat, podeu sol·licitar una confirmació de lectura, que us enviarem en un correu electrònic amb l'hora i la data en què s'ha obert el missatge.

Sol·licitar una confirmació de lectura

1. A l'ordinador, obriu Gmail.
  2. Feu clic a Redacta.
  3. Redacteu el correu electrònic com de normal.
  4. A la part inferior dreta, feu clic a Més opcions Més opcions per enviar i, a continuació, Sol·licita una confirmació de lectura
  5. Envieu el missatge.

Important: veureu les confirmacions de lectura a la safata d'entrada. És possible que la persona a qui heu enviat el missatge hagi d'aprovar la confirmació de lectura abans no rebeu la notificació.

Tornar una confirmació de lectura

Si rebeu un missatge en què se us sol·licita una confirmació de lectura i la vostra organització vol que l'aproveu primer:

1. Obriu Gmail a l'ordinador
  2. Reviseu els correus electrònics com de normal.
  3. Si en un missatge se us informa que un remitent ha sol·licitat una confirmació de lectura, trieu una opció:
    • Per enviar la confirmació en el moment, feu clic a Envia confirmacions.
    • Per enviar-la més tard, feu clic a Ara no. La següent vegada que obriu el missatge, se us demanarà que envieu la confirmació.

Consell: si algú sol·licita una confirmació de lectura però no veieu cap missatge, vol dir que la confirmació s'ha enviat automàticament.

Quan no es torna cap confirmació

Les confirmacions de lectura funcionen amb la majoria de sistemes de correu electrònic, però no en rebreu si:

• Envieu un missatge a la llista de correu o a l'àlies d'un grup.
  • L'administrador restringeix les confirmacions a les persones de l'organització o a persones concretes que no pertanyin a l'organització.
  • El destinatari utilitza un programa de correu electrònic que no se sincronitza en temps real (com ara un client POP [protocol d'oficina de correus] que només se sincronitza si li ho sol·liciteu o un client de G Suite Sync).
  • El destinatari torna una confirmació de lectura amb un client de correu electrònic basat en IMAP (protocol d'accés als missatges d'Internet) i les confirmacions de lectura no s'envien automàticament.

No confieu en les notificacions per certificar l'entrega de correus

Rebre una confirmació de lectura no sempre significa que el destinatari hagi llegit el missatge. El funcionament de les confirmacions depèn del sistema de correu electrònic que utilitzi el destinatari.

Per exemple, és possible que rebeu una confirmació de lectura si una persona que utilitza un client de correu electrònic basat en IMAP marca el vostre missatge com a llegit, però no l'obre. Pot ser que alguns sistemes de correu electrònic mòbil que no són IMAP no tornin cap confirmació.