Gmailin kieliasetusten muuttaminen

Voit vaihtaa Gmailin kieltä ja käyttää erikoisnäppäimistöjä kirjoittaaksesi muilla kielillä.

Gmailin kielen vaihtaminen

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Valitse Kieli-osiossa avattavasta valikosta haluamasi kieli.
  5. Klikkaa sivun alareunassa Tallenna muutokset.

Muun kielen kirjoittaminen

Voit kirjoittaa hindiä, arabiaa tai kiinaa kirjoitustyökalujen, kuten erikoisnäppäimistöjen, avulla. Eri kielille on käytössä erityyppiset työkalut.

1. Avaa Gmail. Kirjoitustyökaluja voi käyttää ainoastaan selaimella, ei Gmail-sovelluksella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Valitse kieli-osiossa Näytä kaikki kieliasetukset.
  5. Valitse Ota syöttötyökalut käyttöön ‑valintaruutu.
  6. Valitse kieli, jolla haluat käyttää kirjoitustyökaluja, sekä käytettävä näppäimistö.
  7. Valitse OK.
  8. Klikkaa sivun alareunassa Tallenna muutokset.
  9. Avaa postilaatikkosi.
  10. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset  ‑kohdan vieressä olevaa kielikuvaketta. Jos kirjoitustyökaluja on useita, siirry työkalusta toiseen alaspäin osoittavalla nuolella.

Tekstin suunnan muuttaminen

1. Avaa Gmail. Kirjoitustyökaluja voi käyttää ainoastaan selaimella, ei Gmail-sovelluksella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Kieli-osiosta Oikealta vasemmalle muokkauksen tuki käytössä.
  5. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Kun alat kirjoittaa uutta sähköpostia, sinun on vaihdettava suunta uudelleen. Valitse kirjoitusikkunan vasemmasta alakulmasta Muotoiluasetukset ja sitten Oikealta vasemmalle.

Sotkeentuneen tekstin korjaaminen sähköposteissa

Jos näet vääränkielisiä kirjaimia sähköposteissasi, sinun on muokattava asetuksia.

1. Avaa selain, esim. Internet Explorer tai Firefox.
  2. Valitse selaimen yläreunasta Näytä ja sitten Koodaus (Internet Explorer) tai Merkistökoodaus (Safari, Firefox)
  3. Valitse luettelosta käytettävä kieli.