Vi utvecklar Rum-upplevelsen i Google Chat till Spaces. Läs mer.

Använda Google Chat i Gmail

Lägg till Google Chat i inkorgen i Gmail om du vill hantera kommunikationen, hålla kontakten och samarbeta på ett ställe. Om du använder ett jobb- eller skolkonto avgör organisationen om det här alternativet är tillgängligt.
Viktigt! Barn kan använda appen Chat i Gmail eller i Gmails webbversion även om Chat-appen är blockerad. Läs mer om att hantera barnets Google-konto.

Aktivera eller inaktivera Chat i Gmail

1. Öppna Gmail-appen .
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av Inställningar.
  3. Tryck på Chat under Appar i Gmail.
  4. Aktivera eller inaktivera Chat.

Vad är skillnaden mellan Chat i Gmail och Chat?

Du får samma funktioner i Chat och Chat i Gmail, men den integrerade Gmail-upplevelsen ger en central plats för kommunikation med vänner, familj eller kollegor mellan e-postmeddelanden.

• Chat: Använd Chat om du föredrar en fristående chatt och inte har något emot att byta mellan olika appar.
  • Gmail: Använd Gmail om du vill utföra flera uppgifter samtidigt och visa all kommunikation på ett och samma ställe. Läs mer om layouten i nya integrerade Gmail.