Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Använda Google Chat i Gmail

Lägg till Google Chat i inkorgen i Gmail om du vill hantera kommunikationen, hålla kontakten och samarbeta på ett ställe. Om du använder ett jobb- eller skolkonto avgör organisationen om det här alternativet är tillgängligt.
Viktigt! Barn kan använda appen Chat i Gmail eller i Gmails webbversion även om Chat-appen är blockerad. Läs mer om att hantera barnets Google-konto.

Aktivera eller inaktivera Chat i Gmail

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar "" följt av Visa alla inställningar.
  3. Klicka på Chat och Meet högst upp.
  4. Välj Google Chat eller Av intill Chat för att aktivera eller inaktivera Chat i Gmail.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Ändra Chat-panelens plats i Gmail

Det går att flytta panelen Chat till vänster eller höger i Gmail-inkorgen.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar "" följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Chat och Meet högst upp.
  4. Välj Vänster sida av inkorgen eller Höger sida av inkorgen intill Chattposition.
  5. Klicka på Spara ändringar.

Vad är skillnaden mellan Chat i Gmail och Chat?

Du får samma funktioner i Chat och Chat i Gmail, men den integrerade Gmail-upplevelsen ger en central plats för kommunikation med familj, vänner eller kollegor mellan e-postmeddelanden.

• Chat: Använd Chat om du föredrar en fristående chatt och inte har något emot att byta mellan olika appar.
  • Gmail: Använd Gmail om du vill utföra flera uppgifter samtidigt och visa all kommunikation på ett och samma ställe. Läs mer om layouten i nya integrerade Gmail.

Anpassa aviseringar

Du får automatiskt aviseringar om nya trådar, trådar du följer och konversationer. Läs om att aktivera eller inaktivera Chat-aviseringar.