«Områder» i Google Chat skifter navn til «rom» Det kan ta tid før navneendringen vises overalt. Finn ut mer.

Slik fungerer Google-lagringsplassen din

Hver Google-konto leveres med 15 GB lagringsplass som deles mellom Gmail, Google Disk og Google Foto. Du kan øke lagringskvoten din ved å kjøpe et Google One-abonnement der det er tilgjengelig. Noen ganger kan du skaffe mer lagringsplass via kampanjetilbud eller relaterte kjøp. Du finner mer informasjon om kvoten din i artikkelen om hvilke elementer som tar opp lagringsplass.

Hva påvirker lagringsplassen på Google-kontoen din?

Hva teller som forbruk av lagringskvoten din?

• Bilder og videoer i opprinnelig kvalitet som sikkerhetskopieres til Google Foto.
  • Bilder og videoer i høy kvalitet (nå kalt Plassbesparelse-kvalitet) og hurtigkopieringskvalitet som er sikkerhetskopiert til Google Foto etter 1. juni 2021. Bilder eller videoer du har sikkerhetskopiert i høy kvalitet eller hurtigkopieringskvalitet før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringsplassen på Google-kontoen din. Finn ut mer om denne endringen.
  • E-poster og vedlegg i Gmail, inkludert Søppelpost- og Papirkurv-mappen.
  • Filer i Google Disk, inkludert PDF-filer, bilder og videoer.
  • Filer som er opprettet eller redigert i samarbeidsbaserte apper for oppretting av innhold, for eksempel Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer, Lydopptaker og Jamboard.
    • Filer som opprettes eller redigeres fra og med 1. juni 2021, bruker av lagringskvoten din.
    • Filer som er lastet opp eller sist ble endret før 1. juni 2021, bruker ikke av lagringskvoten din.

Når du overskrider kvoten, betyr det at du bruker mer lagringsplass enn du har tilgjengelig. Hvis du overskrider lagringskvoten din

• kan du ikke laste opp nye filer eller bilder til Google Disk
  • kan du ikke sikkerhetskopiere bilder eller videoer til Google Foto
  • kan du få problemer med å sende og motta e-post i Gmail
  • kan du ikke opprette nye filer i samarbeidsbaserte apper for oppretting av innhold, for eksempel Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner, Tegninger, Skjemaer og Jamboard – ingen kan redigere eller kopiere de berørte filene dine før du har redusert lagringsforbruket ditt
  • kan du ikke sikkerhetskopiere nye Lydopptaker-filer
  • Merk: Du kan fortsatt logge på og få tilgang til Google-kontoen din.

Hvis du har overskredet kvoten i to år eller mer: Hvis du ikke frigjør eller kjøper mer plass for å komme innenfor kvoten igjen, kan alt innholdet ditt bli fjernet fra Gmail, Google Foto og Google Disk (inkludert Google Dokumenter-, Regneark-, Presentasjoner-, Tegninger-, Skjemaer- og Jamboard-filer). Men før det skjer, gjør vi dette:

• Vi gir deg forhåndsvarsling via e-post og varsler i Google-produktene. Vi kontakter deg minst tre måneder før innholdet blir kvalifisert for sletting.
  • Vi gir deg muligheten til å unngå sletting (ved å betale for mer lagringsplass eller fjerne filer).
  • Vi gir deg muligheten til å laste ned innholdet ditt fra tjenestene våre. Finn ut mer om hvordan du laster ned Google-dataene dine.

Slik kommer du innenfor kvoten igjen

https://one.google.com/storage finner du ulike verktøy for lagringsbehandling som du kan bruke til å finne måter å frigjøre lagringsplass på. Du kan også frigjøre plass ved å laste ned filene til den personlige enheten din og deretter slette dem fra lagringen i nettskyen.

Hvis du vil ha mer lagringsplass for Gmail, Disk og Foto, kan du oppgradere til et større lagringsabonnement med Google One.

Vanlige spørsmål

Gjelder disse retningslinjene for G Suite- / Workspace-kontoer i tillegg til forbrukerkontoer?
Noen endringer knyttet til kvoten din kommer til å gjelde for enkelte Google Workspace-, G Suite for utdanning- og G Suite for ideelle organisasjoner-abonnementer. Se innlegget vårt om Google Workspace-oppdateringer for å finne ut hvordan disse endringene kan påvirke abonnementene.
Gjelder dette for Google Nettsteder, Google Keep og andre apper for oppretting som ikke nevnes her? Hva med Blogger- og YouTube-innhold?
Nei, dette gjelder ikke for Google Nettsteder eller Google Keep. Det gjelder heller ikke for Blogger- eller YouTube-innhold.
Jeg har overskredet kvoten min. Hvor lang tid går det før innholdet mitt blir slettet?
Hvis kontoen din er underlagt disse endrede retningslinjene, prøver vi å varsle deg i god tid (minst tre måneder på forhånd) før innholdet ditt eventuelt blir slettet. Innholdet ditt blir kvalifisert for sletting når du har overskredet lagringskvoten din i to år. For å sikre at innholdet ditt ikke slettes, må du enten redusere mengden lagringsplass du bruker, eller oppgradere til et større lagringsabonnement med Google One.
Varsler dere meg før dataene mine slettes?
Hvis kontoen din er underlagt disse endrede retningslinjene, varsler vi deg i god tid (minst tre måneder på forhånd) før innholdet ditt eventuelt blir slettet. Vi prøver å kontakte deg via e-postadressen din og via varsler. Finn ut mer om hvordan du administrerer e-postadressene for Google-kontoen din.
Jeg vet ikke om jeg kan holde aktiviteten min oppe annethvert år. Hva gjør jeg?

Vi forstår at det kan oppstå livssituasjoner som holder deg borte fra telefonen eller datamaskinen i lengre perioder. Derfor har vi angitt at det skal gå to år før du blir regnet som inaktiv.

Hvis du vil administrere dataene dine på en annen måte dersom du skulle bli inaktiv, kan du bruke Inaktiv konto-kontroll. Dette verktøyet sender deg påminnelser om kontoen din og gir deg mulighet til å styre hva som skal skje med kontoen når du ikke kan bruke den lenger. Du kan også angi at en pålitelig kontakt kan laste ned dataene dine hvis du slutter å bruke kontoen din – selv før den eventuelt blir kvalifisert for sletting.

I tillegg kan du når som helst laste ned dataene dine for å sikkerhetskopiere dem.

Hvordan beholder jeg innhold fra familiemedlemmer som har gått bort?

Vi er klar over at mange går bort uten å ha gitt tydelige instruksjoner for hvordan nettkontoene deres skal behandles. Google kan samarbeide med den nærmeste familien og andre representanter (under enkelte omstendigheter) for å fremskaffe innhold fra kontoen til en person som har gått bort. Finn ut mer om prosessen vår for å be om tilgang til avdøde brukeres data

Hvis du vil gi oss forhåndsbeskjed om hva som skal gjøres med dataene dine i tilfelle død eller lengre tids inaktivitet, kan du finne ut mer om Inaktiv konto-kontroll.

• Merk: Innstillingene for Inaktiv konto-kontroll overstyrer ikke retningslinjene våre for inaktive kontoer og kontoer der kvoten overskrides.