Google Chatin huoneet nimetään uudelleen tiloiksi. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin nimenmuutos näkyy kaikkialla. Lue lisää.

Miten Google-tallennustila toimii

Jokaiseen Google-tiliin sisältyy 15 Gt tallennustilaa, joka jaetaan Gmailin, Google Driven ja Google Kuvien kesken. Jos haluat suurentaa tallennustilakiintiötäsi, voit ostaa Google One ‑jäsenyyden, jos sellainen on saatavilla alueellasi. Toisinaan voit saada lisää tallennustilaa erityistarjouksen tai aiheeseen liittyvän ostoksen kautta. Jos haluat lisätietoja kiintiöstäsi, tutustu artikkeliin Mitkä kohteet kuluttavat tallennustilaa.

Mitkä asiat vaikuttavat Google-tilisi tallennustilaan

Mikä kuluttaa tallennustilakiintiötä

• Google Kuviin varmuuskopioidut alkuperäislaatuiset kuvat ja videot.
  • Korkealaatuiset (nykyisin tämän vaihtoehdon nimi on Tallennustilan säästö) ja peruslaatuiset kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu Google Kuviin 1.6.2021 jälkeen. Ennen 1.6.2021 varmuuskopioidut korkea- ja peruslaatuiset valokuvat ja videot eivät kuluta Google-tilisi tallennustilaa. Lue lisää tästä muutoksesta.
  • Gmailin viestit ja liitteet, mukaan lukien Roskaposti- ja Roskakori-kansiot.
  • Google Drivessa olevat tiedostot, mukaan lukien PDF-tiedostot, kuvat ja videot.
  • Tiedostot, jotka on luotu tai joita on muokattu yhteiskäyttösovelluksissa (esim. Google Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms, Tallentaja ja Jamboard).
    • 1.6.2021 jälkeen luodut tai muokatut tiedostot kuluttavat kiintiötä.
    • Tiedostot, jotka on ladattu tai joita on viimeksi muokattu ennen 1.6.2021, eivät kuluta kiintiötä.

Kiintiön ylittyminen tarkoittaa, että kulutat enemmän tallennustilaa kuin mitä sinulla on käytettävissä. Tallennustilakiintiön ylittymisen jälkeen

• Et voi ladata uusia tiedostoja tai kuvia Google Driveen.
  • Et voi varmuuskopioida kuvia tai videoita Google Kuviin.
  • Et ehkä pysty lähettämään tai vastaanottamaan sähköpostia Gmailissa.
  • Et voi luoda uusia tiedostoja yhteiskäyttösovelluksissa, kuten Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa, Drawingsissa, Formsissa tai Jamboardissa. Kukaan ei voi muokata tai kopioida tallennustilaasi kuluttavia tiedostoja, ennen kuin vapautat tallennustilaa.
  • Et voi varmuuskopioida uusia Tallentaja-tiedostoja.
  • Huom. Voit edelleen kirjautua ja päästä Google-tilillesi.

Jos kiintiö pysyy ylitettynä vähintään kahden vuoden ajan etkä korjaa asiaa vapauttamalla tallennustilaa tai ostamalla sitä lisää, kaikki sisältösi saatetaan poistaa Gmailista, Google Kuvista ja Google Drivesta (mukaan lukien Google Docs-, Sheets-, Slides-, Drawings-, Forms- ja Jamboard-tiedostot). Mutta ennen sitä

• Kerromme asiasta sinulle sähköpostin ja Googlen tuotteissa näkyvien ilmoitusten kautta. Otamme sinuun yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen kuin sisältö täyttää poistamisen ehdot.
  • Annamme sinulle mahdollisuuden välttää poistamisen (voit maksaa lisätallennustilasta tai poistaa tiedostoja).
  • Annamme sinulle mahdollisuuden ladata sisältösi palveluistamme. Lue lisää Google-datan lataamisesta.

Kiintiörajan alle palaaminen

Osoitteessa https://one.google.com/storage voit käyttää tallennustilan ylläpitotyökaluja, joiden avulla saat vinkkejä tallennustilan vapauttamiseen. Voit vapauttaa tilaa myös lataamalla tiedostoja omalle laitteellesi ja poistamalla ne sitten pilvitallennustilasta.

Jos tarvitset Gmailiin, Driveen ja Kuviin lisää tallennustilaa, voit päivittää suurempaan tallennustilapakettiin Google Onen avulla.

Usein kysyttyä

Koskevatko nämä käytännöt sekä G Suite- tai Workspace-tilejä että kuluttajatilejä?
Osa kiintiöön liittyvistä muutoksista koskee vain joitakin Google Workspace-, G Suite for Education- ja G Suite järjestöille ‑paketteja. Google Workspace Updates ‑blogipostauksessa kerrotaan, miten muutokset voivat vaikuttaa näihin paketteihin.
Koskeeko tämä Google Sitesia, Google Keepiä ja muita sisällöntuotantosovelluksia, joita ei ole mainittu tässä? Entä Bloggerin ja YouTuben sisältöä?
Ei. Tämä ei koske Google Sitesia tai Google Keepiä. Se ei myöskään koske Bloggerin tai YouTuben sisältöä.
Olen ylittänyt kiintiöni. Kuinka pian sisältöni poistetaan?
Jos tämä käytäntömuutos koskee tiliäsi, pyrimme ilmoittamaan sinulle hyvissä ajoin (vähintään kolme kuukautta) ennen tilisi sisällön mahdollista poistumista. Tilisi sisältö voi poistua, kun olet ylittänyt tallennuskiintiösi kahden vuoden ajan. Voit varmistaa, että tilisi sisältöä ei poisteta, joko vapauttamalla tallennustilaa tai päivittämällä suurempaan tallennustilapakettiin Google Onen avulla.
Ilmoitetaanko minulle, ennen kuin datani poistuu?
Jos tämä käytäntömuutos koskee tiliäsi, ilmoitamme sinulle hyvissä ajoin (vähintään kolme kuukautta) ennen tilisi sisällön mahdollista poistoa. Yritämme tavoittaa sinut sähköpostiosoitteesi kautta ja ilmoituksilla. Lue lisää Google-tilin sähköpostiosoitteiden ylläpidosta.
En tiedä, voinko käyttää palvelua kahden vuoden välein. Mitä teen?

Ymmärrämme, että on elämäntilanteita, joissa et pääse puhelimellesi tai tietokoneellesi pitkään aikaan. Sen vuoksi sinua ei lasketa ei-aktiiviseksi kuin vasta kahden vuoden jälkeen.

Jos tarvitset toisen tavan hallinnoida dataasi tilanteessa, jossa et voi pitää tiliäsi aktiivisena, sinun kannattaa ehkä käyttää Tilin käyttämättömyydenhallintaa. Tämä työkalu lähettää sinulle tiliäsi koskevia muistutuksia, mutta sen avulla voit myös valita, mitä tilillesi tapahtuu, kun et enää voi käyttää sitä. Voit myös valita luotetun kontaktin, joka voi ladata datasi jo ennen kuin se täyttää poistamisen ehdot, jos et enää itse käytä tiliäsi.

Lisäksi voit milloin tahansa ladata datasi oma-aloitteisesti varmuuskopioksi.

Miten voin säilyttää menehtyneen läheiseni sisällön?

Ymmärrämme, että kaikki käyttäjät eivät ole jättäneet selkeitä ohjeita siitä, mitä heidän verkossa oleville tileilleen tulee tehdä. Google voi (joissakin tapauksissa) toimittaa kuolleen käyttäjän tilin sisältöä tämän lähiomaisille ja edustajille. Lue lisää kuolleen käyttäjän datan pyytämisestä

Voit ilmoittaa meille etukäteen, mitä haluat datallesi tapahtuvan, jos menehdyt tai et voi käyttää tiliäsi pitkään aikaan. Lue lisää tilin käyttämättömyydenhallinnasta.

• Huom. Tilin käyttämättömyydenhallinnan asetukset eivät ohita käyttämättömyyttä ja kiintiön ylitystä koskevia käytäntöjämme.