Switching to Gmail from Microsoft Outlook

Yleiskatsaus: Miten Gmail ja Outlook eroavat toisistaan

" "

Nyt kun olet vaihtanut Microsoft® Outlookista® G Suiteen, tutustu uuteen sähköpostiohjelmaasi Gmailiin.

Tarvitset
" " 10 minuuttia
Account Google-tilin

Ota Gmail käyttöön: selainversio (mail.google.com)Android tai iOS

" "

Outlookissa Gmailissa
Viestit ja niiden vastaukset näkyvät oletuksena yksittäisinä kohteina postilaatikossa Viestit ja niiden vastaukset ryhmitellään oletuksena keskusteluketjuiksi, jolloin toisiinsa liittyvät viestit näkyvät samassa näkymässä
Voit luoda useita allekirjoituksia Voit käyttää standardivastauksia
Oikeinkirjoitus tarkistetaan automaattisesti viestin kirjoittamisen aikana Oikeinkirjoitus tarkistetaan viestin kirjoittamisen jälkeen
Voit liittää useita viestejä ja lähettää ne edelleen Voit lähettää viestiketjun kaikki tai valitut viestit edelleen
Voit poistaa viestejä tilan säästämiseksi Voit pitää postilaatikon siistinä arkistoimalla viestejä
Voit lajitella viestit lähettäjän, päivämäärän tai koon mukaan Voit etsiä viestejä lähettäjän, päivämäärän, aiheen tai muun kriteerin mukaan
Voit järjestellä viestejä kansioihin Voit merkitä viestejä tunnisteilla
Voit määrittää viesteille väriluokkia Voit määrittää tunnisteille värikoodeja
Voit merkitä tärkeät viestit Voit merkitä tärkeät viestit tähdellä tai merkillä
Voit pitää saapuvat sähköpostit järjestyksessä sääntöjen avulla Voit pitää saapuvat sähköpostit järjestyksessä suodattimien avulla
Voit merkitä viestit, joihin aiot palata myöhemmin Voit lisätä viestejä Tasks-luetteloon tai merkitä ne seurantatunnisteella
Voit käyttää työpöytäilmoituksia, niin saat sähköposti-ilmoitukset työpöydälle Voit ottaa työpöytäilmoitukset käyttöön Chromessa
Voit jakaa postilaatikon Voit siirtää postilaatikkosi käyttöoikeuden yksittäisille henkilöille tai käyttää laajempaan jakamiseen Google Ryhmiä

Sisällysluettelo

Osio 1: Gmailiin pääsy

1.1 Gmailin asentaminen laitteille
1.2 (Valinnainen) Usean Google-tilin lisääminen
1.3 Kirjanmerkin luominen selaimeen
1.4 Gmail-pikakuvakkeen lisääminen työpöydälle

Osio 2: Gmailin muuttaminen Outlookin näköiseksi

2.1 (Valinnainen) Viestien näyttäminen erillisinä
2.2 Esikatseluruudun lisääminen
2.3 Google Kalenterin näyttäminen postilaatikossa
2.4 Tehtäväluettelojen luominen
2.5 Allekirjoituksen lisääminen
2.6 Pikanäppäimien käyttö ja vaihtaminen

Osio 3: Sähköpostin lähettäminen

3.1 Uuden sähköpostin kirjoittaminen
3.2 Tekstin muotoilu ja kuvien tai liitteiden lisääminen
3.3 Oikeinkirjoituksen tarkistuksen käyttö
3.4 Lähettäminen ja lähettämisen kumoaminen

Osio 4: Sähköpostiin vastaaminen

4.1 Sähköpostiin vastaaminen, edelleen lähettäminen ja tulostaminen
4.2 Vastaanottajien ja aiheiden muuttaminen
4.3 Liitteiden tallentaminen

Osio 5: Sähköpostin järjesteleminen

5.1 Arkistointi tai poistaminen
5.2 Lajittelu ja suodatus vs. haku
5.3 Kansioiden väriluokat vs. tunnisteiden värit
5.4 Merkinnät vs. tähdet ja tärkeysmerkit
5.5 Säännöt vs. suodattimet

Osio 6: Yhteistyö Gmailissa

6.1 Lomailmoitukset
6.2 Työpöytäilmoitukset
6.3 Postin siirto
6.4 Jaettu postilaatikko
6.5 Chat

Osio 7: Gmailin tuottavuusvinkkejä

7.1 Sähköpostin lukeminen ja siihen vastaaminen offline-tilassa
7.2 Sähköpostin siirtäminen myöhemmäksi
7.3 Muistutus palata asiaan myöhemmin
7.4 Sähköpostimallit
7.5 Tärkeät postit