Overstappen van Microsoft Outlook naar Gmail

E-mails bekijken en zoeken

Met Gmail kunt u kiezen of berichten in gesprekken worden gegroepeerd of dat elke e-mail afzonderlijk in uw inbox wordt getoond. Bovendien krijgt u krachtige AI en zoekfuncties om snel berichten te vinden.

Op deze pagina

Opmerking: Deze instructies gelden voornamelijk alleen voor het web. Bekijk instructies voor overstappen voor mobiele apparaten.

Afzonderlijke berichten of gesprekken bekijken

• In Outlook: Rangschik op gesprek of afzender. Scrol om alle items te bekijken (desktopweergave). In Outlook-gesprekken ziet u het nieuwste bericht bovenaan.
  • In Gmail: Wijzig de gespreksweergave met de snelle instellingen. Bekijk maximaal 100 items per scherm (webweergave). In Gmail-gesprekken ziet u het nieuwste bericht onderaan.

Meer informatie
  1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll naar Gespreksweergave.
  4. Kies Gespreksweergave aan of Gespreksweergave uit.

Tip: De instellingen zijn ook beschikbaar in de zijbalk Snelle instellingen. Klik op Instellingen  en scroll naar het gedeelte E-mailgesprekken onderaan de zijbalk Snelle instellingen.

De volgorde van berichten wijzigen

• In Outlook: Gebruik het Filter- of Sorteer-menu in uw inbox.
  • In Gmail: Stel uw inbox zo in dat berichten of gespreksthreads worden getoond in de volgorde dat ze worden bezorgd (Standaard). Of toon eerst berichten met ster, ongelezen berichten of belangrijke berichten. U kunt de volgorde ook wijzigen om te sorteren van nieuw naar oud.

Meer informatie

Uw inboxtype kiezen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer een van de volgende opties onder Inboxtype:
    • Standaard
    • Belangrijkste eerst
    • Ongelezen eerst
    • Met ster eerst
    • Prioriteitsinbox
    • Meerdere inboxen

Tip: De instellingen zijn ook beschikbaar in de zijbalk Snelle instellingen.  Klik op Instellingen  en scroll naar het gedeelte Inboxtype van de zijbalk Snelle instellingen.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

De volgorde wijzigen om te sorteren van nieuw naar oud

1. Open Gmail.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de cijfers boven uw inbox. Deze cijfers geven aan hoeveel berichten er op de pagina en in uw inbox staan. Bijvoorbeeld: 1-42 van 42 betekent dat u de op de pagina de berichten 1-42 bekijkt en dat u 42 berichten in uw inbox heeft.
  3. Als u de oudste berichten eerst wilt zien, klikt u op Oudste.
  4. Klik op Nieuwste om de meest recente berichten eerst te zien.
  5. Als u meer dan 100 berichten heeft, klikt u op and then om naar de volgende pagina met berichten te gaan.

Berichten zoeken

• In Outlook: Gebruik de zoekbalk of het filtermenu in je inbox.
  • In Gmail: Zoeken met geavanceerde zoekcriteria, chips en zoekoverlay voor apps.

Meer informatie
  1. Open Gmail.
  2. Voer bovenaan in het zoekvak uw zoekcriteria in.
  3. Druk op Enter.
  4. (Chat staat alleen in Gmail aan) Kies waar u wilt zoeken door te klikken op E-mail, Gesprekken of Ruimtes:
    • Mail zoekt in uw e-mail.
    • Gesprekken zoekt in bestaande berichten in chats en ruimtes.
    • Ruimtes zoekt in de namen van ruimtes waaraan u deelneemt en ruimtes waaraan u kunt deelnemen.

Uw zoekopdracht voor e-mails verfijnen

Zoek bovenaan uw inbox naar een of meer woorden die in de e-mail staan. Deze kunnen in het onderwerp, de hoofdtekst of de naam van de afzender staan.

Als u iets specifieks zoekt, klikt u op Zoekopties weergeven om geavanceerd zoeken te gebruiken.

Voorbeeld: Zoek naar:

• Afzenders: Voorbeeld: from:(sam@bedrijf.com)
  • Perioden: Voorbeeld: after:2019/3/29 before:2019/4/5
  • Zoekwoorden: Voorbeeld: bedrijf vertrouwelijk
  • Berichtkenmerken, zoals bijlagen: Voorbeeld: has:attachment

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Meldingen krijgen voor nieuwe e-mails

• In Outlook: Stel desktopmeldingen in.
  • In Gmail: Stel browsermeldingen in.
Meer informatie
  1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen and thenAlle instellingen bekijken.
  3. Ga naar Bureaubladmeldingen en selecteer Nieuwe e-mailmeldingen aan of Belangrijke e-mailmeldingen aan (als u Prioriteitsinbox gebruikt).
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Gearchiveerde e-mails bekijken

• In Outlook: Zoek in de map Archief. Als je Automatisch archiveren gebruikt, open je een pst-bestand.
  • In Gmail: Zoek in Alle e-mail.
Meer informatie

Belangrijk: Als je zoekt in Gmail, bevatten de resultaten gearchiveerde berichten. Meer informatie over zoeken in Gmail

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Meer.
  3. Klik op Alle berichten.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Verwijderde e-mails bekijken

• In Outlook: Ga naar de map Verwijderde items. Of je verwijderde items kunt verplaatsen of herstellen, is afhankelijk van je instellingen.
  • In Gmail:: Zoek in de prullenbak. Als je je berichten in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd, kun je ze uit de prullenbak halen.
Meer informatie

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik links op Meer en dan Prullenbak.
  3. Vink het vakje aan links van elk bericht dat je wilt herstellen.
  4. Klik bovenaan op Verplaatsen naar  .
  5. Kies in het menu Verplaatsen naar waar je de berichten naartoe wilt verplaatsen.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail