Overstappen van Microsoft Outlook naar Gmail

Uw inbox personaliseren

In Gmail kunt u het uiterlijk van uw inbox personaliseren, zodat het bij uw stijl past. U kunt ook aanpassen hoe berichten en andere apps worden weergegeven.

Op deze pagina

Opmerking: Deze instructies gelden voornamelijk alleen voor het web. Bekijk instructies voor overstappen voor mobiele apparaten.

Uw inboxtype wijzigen

• In Outlook: Kies weergaveopties in het lint of kies gedetailleerde opties onder Bestand > Opties.
  • In Gmail: Kies uw inboxtype, dichtheid en meer in Instellingen of de zijbalk Snelle instellingen.

Meer informatie

Uw inboxtype kiezen

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer een van de volgende opties onder Inboxtype:
    • Standaard
    • Belangrijkste eerst
    • Ongelezen eerst
    • Met ster eerst
    • Prioriteitsinbox
    • Meerdere inboxen

Tip: De instellingen zijn ook beschikbaar in de zijbalk Snelle instellingen.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

De achtergrond wijzigen

• In Outlook: Kies een thema onder Bestand > Opties
  • In Gmail: Kies een thema of achtergrond in Instellingen of de zijbalk Snelle instellingen.

Meer informatie

De achtergrond wijzigen

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik naast Thema op Alles bekijken.
  4. Selecteer een thema in het themavenster.
    • Selecteer Standaard als je het standaardthema wilt gebruiken.
    • Selecteer Donker als je het donkere thema wilt gebruiken.
    • Selecteer een thema als je een vooraf geüpload thema wilt gebruiken.
  5. Optioneel: Als deze functie beschikbaar is, kun je onderaan het themavenster het thema wijzigen.
    • Klik op Achtergrondtekst Text Background als je de tekstachtergrond wilt wijzigen.
    • Klik op Vignettering Vignette als je de hoeken donkerder wilt maken.
    • Klik op Vervagen Blur als je het achtergrondthema wilt vervagen.
  6. Klik op Opslaan.

Tip: De instellingen zijn ook beschikbaar in de zijbalk Snelle instellingen.

Een leesvenster toevoegen

• In Outlook: Selecteer opties voor het leesvenster in het lint Beeld.
  • In Gmail: Zet het voorbeeldvenster aan in Instellingen of via de zijbalk Snelle instellingen.

Meer informatie

Voorbeeldvenster inschakelen

1. Ga op je computer naar Gmail .
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Selecteer bovenaan het tabblad Inbox en dan scroll naar Leesvenster.
  4. Vink het vakje aan bij Leesvenster inschakelen.
  5. Selecteer de modus voor het gesplitste venster:
    • Geen splitsing
    • Rechts van inbox
    • Onder inbox
  6. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.
Tip: De instellingen zijn ook beschikbaar in de zijbalk Snelle instellingen.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Chat, Meet en andere apps weergeven

• In Outlook: Kies opties voor Agenda, Taken en Mensen.
  • In Gmail: Zet Chat en Meet aan of uit in Instellingen of Snelle instellingen. U kunt ook apps zoals Google Agenda tonen of verbergen in de zijbalk.

Meer informatie

Chat en Meet aan- of uitzetten

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Meet en chatten.
  4. Selecteer Google Chat of Uit naast Chat om Chat aan of uit te zetten in Gmail.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Apps tonen of verbergen in de zijbalk

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsonder op Zijvenster tonen Zijvenster weergeven.
  3. Kies aan de rechterkant het product dat u wilt openen:
    • Agenda Agenda: Bekijk uw planning en voeg afspraken toe of bewerk deze.
    • Keep Keep: Een notitie of lijst maken
    • Tasks Tasks: Voeg takenlijstjes en deadlines toe.
    • Contacten contacts: Bekijk uw contacten.
    • Voice : Start een Google Voice-gesprek.
    • Maps Maps: Zoek in Google Maps.
  4. Klik rechts op Sluiten Annuleren om het app-venster te sluiten.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Sneltoetsen aanpassen

• In Outlook: Pas de instellingen op het lint aan.
  • In Gmail: Aangepaste sneltoetsen toevoegen.

Meer informatie

Stap 1: Aangepaste sneltoetsen inschakelen

1. Ga op uw computer naar Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerd.
  4. Klik naast 'Aangepaste sneltoetsen' op Inschakelen.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Stap 2: Wijzig uw sneltoetsen

1. Ga op uw computer naar Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan op Sneltoetsen.
  4. Typ de toets naast de actie om een nieuwe snelkoppeling te maken.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: Eén toets kan maar naar één actie verwijzen.

Meer informatie in het Helpcentrum voor Gmail

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.