Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Skriv og send e-poster

I både Outlook og Gmail er kontroller tilgjengelige i det nye e-postvinduet. Du kan også høyreklikke på e-poster i innboksen for å se alternativer. Gmail lagrer utkast automatisk.

På denne siden

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Få informasjon om hvordan du bytter e-posttjeneste på mobilenheter

Expand all  |  Skjul alle

Åpne e-poster

• I Outlook: Åpne Outlook på en datamaskin.
  • I Gmail: Gå til gmail.com i en hvilken som helst nettleser.

Finn ut hvordan

Åpne Gmail

Åpne Gmail fra

• en nettleser: Gå til mail.google.com.
  • de fleste Google-sider: Øverst til høyre klikker du på appoversikten  og velger Gmail.
  • Android-enheter: Installer og åpne Android-appen.
  • iOS-enheter: Installer og åpne iOS-appen.

Tips: Sett Gmail som bokmerke i nettleseren

1. In Chrome Browser, go to the site you want to visit again in the future. For example:
    • mail.google.com for Gmail
    • calendar.google.com for Google Calendar
  2. To the right of the address bar, click Star etterfulgt avAdd Bookmark .
  3. Choose an option:
    • To exit, click Close .
    • To rename your bookmark or access it from a different folder, choose an option and click Done.

Tips: Legg til en snarvei til Gmail på skrivebordet

1. Go to your desktop and right-click.
  2. Choose Newog deretterShortcut
  3. Type the web address as the location. For example:
  4. (Optional) Name your shortcut.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Skriv og formater e-poster

Skriv utkast til e-poster

• I Outlook: Klikk på Startsideog såNy e-post, og klikk deretter på Lagre.
  • I Gmail: Klikk på Skriv ny. Utkast lagres automatisk.

Finn ut hvordan

Skriv e-poster i et Gmail-forgrunnsvindu

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Skriv ny øverst til venstre.
  3. Legg til mottakere i «Til»-feltet. Du kan også legge til mottakere:
    • I «Kopi»- og «Blindkopi»-feltene.
    • Når du skriver en melding, med et «+-tegn» eller «@nevning» og kontaktens navn i tekstfeltet.
  4. Legg til et emne.
  5. Skriv e-posten.
  6. Klikk på Send nederst på siden.

Tips: klikk på Til: for å legge til enkeltmottakere og grupper av kontakter du har opprettet med etiketter,.

Skriv e-poster i et nytt Gmail-vindu

1. I sidefeltet til venstre klikker du på  Skriv ny.
  2. (Valgfritt) Velg en vindusstørrelse med knappene øverst til høyre:
    • Fullskjerm:
    • Avslutt fullskjerm:
    • Åpne i et nytt vindu: Shift
  3. Legg til et emne og mottakere (Til, Kopi eller Blindkopi).

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Få skriveforslag med smartskriving

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger  øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Rull ned til «Smartskriving» under «Generelt».
  4. Velg Slå på skriveforslag eller Slå av skriveforslag

Merk: Smartskriving er tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Smartskriving er ikke utviklet for å gi svar, og forslagene kan inneholde informasjon som ikke er korrekt.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Få skrivetips

• I Outlook: Bruk grammatikk- og stavekontroll.
  • I Gmail: Få forslag for grammatikk og stavemåte og personlig tilpassede skriveforslag.

Finn ut hvordan

Slå grammatikk- og staveverktøy på eller av

1. Åpne Google Gmail på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger  og så Innstillinger.
  3. Klikk på Generelt øverst.
  4. Slå følgende verktøy på eller av:
  • Grammatikk
  • Rettskriving
  • Autokorrektur

Slå skriveforslag på eller av

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger  øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Rull ned til «Smartskriving» under «Generelt».
  4. Velg Slå på skriveforslag eller Slå av skriveforslag

Merk: Smartskriving er tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Smartskriving er ikke utviklet for å gi svar, og forslagene kan inneholde informasjon som ikke er korrekt.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Formater e-poster

• I Outlook: Bruk tekstformater i meldingsvinduet.
  • I Gmail: Bruk tekstformater som brukes ofte, i meldingsvinduet. Bruk Google Dokumenter til å redigere og sende e-post hvis du vil bruke avanserte formateringsalternativer eller tabeller.

Finn ut hvordan

Formatér e-posten din

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Skriv ny.
  3. Klikk på Formateringsalternativer nederst i meldingen.

Endre standard tekststil

Du kan opprette en tekststil som skal brukes i alle nye e-poster du skriver.

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Rull ned til «Standard tekststil»-delen.
  4. Endre teksten i boksen til den stilen du vil bruke i e-postene dine.
  5. Klikk på Lagre endringer nederst på siden.

Skriv nye meldinger i Google Dokumenter

1. Åpne et Google-dokument på datamaskinen.
  2. Øverst til venstre klikker du på Sett inn > ByggeklosserUtkast til e-post.
    • Du kan også skrive «@e-post» i dokumentet og trykke på Enter.
  3. For å legge til mottakere i «Til»-feltet, skriv «@» og søk i kontaktene dine, eller skriv inn e-postadresser.
  4. Du kan legge til en emnelinje, skrive e-posttekst og formatere utkastet.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Opprett e-postsignaturer

• I Outlook: I meldingsvinduet klikker du på Meldingog såSignatur.
  • I Gmail. In the message window, click Insert signature penn.

Create a new signature in Settings.

Finn ut hvordan
  1. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og deretterInnstillinger.
  2. På Generelt-fanen ruller du ned til Signatur.
  3. Legg til tekst, for eksempel navnet ditt og kontaktinformasjon.
  4. Bruk formateringslinjen til å legge til tekstfarger, linker og bilder.
  5. Nederst klikker du på Lagre endringer.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Videresend eller legg ved e-poster i andre e-poster

• I Outlook: I meldingsvinduet kan du sette inn et Outlook-element eller dra inn et element.
  • I Gmail: Videresend en melding som vedlegg, eller dra en melding inn i en annen melding.

Finn ut hvordan

Videresend én e-post som vedlegg

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Velg e-postene du vil ha.
  3. Klikk på Mer etterfulgt av Videresend som vedlegg.
  4. Legg til mottakere i «Til»-feltet. Du kan også legge til mottakere i «Kopi»- og «Blindkopi»-feltene.
  5. Legg til et emne.
  6. Skriv e-posten.
  7. Klikk på Send nederst.

Merk: Hvis du vil videresende en e-post som vedlegg, kan du høyreklikke på e-posten eller dra og slippe den inn i meldingsteksten.

Videresend flere e-poster som vedlegg

1. Open Gmail.
  2. Click Compose.
  3. Check the boxes next to the messages that you want to attach and drag them to the new message window.
  4. Enter a recipient, subject, and any message text.
  5. Click Send.

Legg ved e-poster i svar

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Åpne e-posten og så klikk på Svar.
  3. Klikk på eget vindu-ikonet Åpne i et nytt (eget vindu) øverst til høyre i e-posten.
  4. Fra innboksen din velger du e-posten du vil legge ved.
  5. Dra e-posten inn i meldingen din.
  6. Klikk på Send nederst.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Velg alternativer for levering

Send nå

• I Outlook: Klikk på Send i e-postvinduet. Klikk deretter på Send/mottaog såSend alle.
  • I Gmail: Klikk på Send i e-postvinduet.

Finn ut hvordan
  1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Skriv ny øverst til venstre.
  3. Legg til mottakere i «Til»-feltet. Du kan også legge til mottakere:
    • I «Kopi»- og «Blindkopi»-feltene.
    • Når du skriver en melding, med et «+-tegn» eller «@nevning» og kontaktens navn i tekstfeltet.
  4. Legg til et emne.
  5. Skriv e-posten.
  6. Klikk på Send nederst på siden.

Tips: klikk på Til: for å legge til enkeltmottakere og grupper av kontakter du har opprettet med etiketter,.

Send senere

• I Outlook: Velg Alternativerog såUtsett levering i e-postvinduet.
  • I Gmail: Klikk på nedoverpilen ved siden av Send i e-postvinduet, og klikk deretter på Planlegg sending.

Finn ut hvordan
  1. Gå til Gmail  på en datamaskin.
  2. Klikk på Skriv ny  øverst til venstre.
  3. Skriv e-posten.
  4. Klikk på nedoverpilen Flere alternativer for sending nederst til venstre ved siden av «Send».
  5. Klikk på Planlegg sending.

Merk: Du kan ha opptil 100 planlagte e-poster.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Send e-poster til en gruppe

• I Outlook: Bruk kontaktlister eller e-postfletting.
  • I Gmail: Bruk kontaktlister, grupper eller multi-send-modus.

Finn ut hvordan

Send e-poster til kontakter eller kontaktgrupper via Gmail

1. In Gmail, click  Compose.
  2. In the To field, start typing the address of the person or contact group. A list of matching addresses appears as you type.

Note: To see a group mailing list address in the auto-complete list, you might have to send a mail to the list once.

3. Click the address you want. For contact groups, each group member is added to the To list. If you don’t want to send the message to everyone in the contact group, click Remove  next to their name.

Slå på multi-send-modus

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Skriv ny  øverst til venstre.
  3. Klikk på Slå på eller av multi-send-modus på verktøylinjen nederst.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Forbedre e-postsikkerheten

• I Outlook: Velg Alternativerog såKrypter i e-postvinduet.
  • I Gmail: Slå på modus for konfidensielt innhold i e-postvinduet.

Finn ut hvordan

Viktig: Hvis du bruker Gmail med en jobb- eller skolekonto, kan du, kontakte administratoren din for å sjekke om du kan bruke modus for konfidensielt innhold.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Skriv ny.
  3. Klikk på Slå på modus for konfidensielt innhold nederst til høyre i vinduet.
    Tips: Hvis du allerede har slått på modus for konfidensielt innhold for en e-post, kan du klikke på Endrenederst i e-posten.
  4. Angi utløpsdato og adgangskode. Disse innstillingene gjelder for både meldingsteksten og eventuelle vedlegg.
    • Hvis du velger «Ingen SMS-adgangskode», kan mottakere som bruker Gmail-appen, åpne den direkte. Mottakere som ikke bruker Gmail, får en adgangskode via e-post.
    • Hvis du velger «Adgangskode via SMS», får mottakerne en adgangskode via SMS. Husk å oppgi mottakerens telefonnummer – ikke ditt eget.
  5. Klikk på Lagre.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Få beskjed når noen åpner e-postene dine

• I Outlook: Klikk på Alternativerog såLeveringsbekreftelse i e-postvinduet.
  • I Gmail: Be om lesebekreftelse nederst i e-postvinduet.

Finn ut hvordan
  1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Skriv ny.
  3. Skriv e-posten som normalt.
  4. Nederst til høyre klikker du på Flere alternativer Flere alternativer for sendingog så Be om lesebekreftelse
  5. Send e-posten din.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Angre sending

• I Outlook: Gå til Filog såSend eller tilbakekall melding i e-postvinduet.
  • I Gmail: I «Meldingen er sendt»-varselet klikker du på Angre i løpet av angreperioden.

Finn ut hvordan

Tilbakekall e-poster med Angre sending

1. Nederst til venstre ser du «E-posten er sendt» og alternativene «Angre» og «Se e-posten».
  2. Klikk på Angre.

Velg hvor lang angreperioden skal være

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre og så Se alle innstillinger.
  3. Ved siden av «Angre sending» velger du en periode for sendingsavbrytelse på 5, 10, 20 eller 30 sekunder.
  4. Klikk på Lagre endringene nederst.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.