Använda Smartskrivning

Du kan få hjälp av Gmail att skriva e-postmeddelanden snabbare. Funktionen Smartskrivning bygger på maskininlärning och ger dig förslag medan du skriver.

Obs! Inställningen Smartskrivning gäller för hela Google-kontot. Ändringar av inställningarna för Smartskrivning tillämpas på alla enheter där du är inloggad.

Du godkänner förslag genom att trycka på tabbtangenten

Aktivera och inaktivera Smartskrivning

Du får automatiskt förslag i Gmail som standard.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar  följt av Visa alla inställningar.
  3. Scrolla ned till Smartskrivning under Allmänt.
  4. Välj Aktivera skrivförslag eller Inaktivera skrivförslag

Obs! Smartskrivning är tillgängligt på engelska, spanska, franska, italienska och portugisiska. Smartskrivning har inte utvecklats för att ge svar och kanske inte alls föreslår korrekta uppgifter.

Aktivera eller inaktivera anpassade förslag

Du får automatiskt förslag i Gmail utifrån ditt eget sätt att skriva som standard.

1. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar  följt av Visa alla inställningar
  2. Scrolla ned till Anpassning av Smartskrivning under Allmänt.
  3. Välj Anpassning på eller Anpassning av.

Om anpassade förslag

Anpassade förslag med Smartskrivning skräddarsys efter hur du skriver så att du kan fortsätta att skriva med din egen stil. Det är bara du som ser de privata, anpassade förslagen för kontot. De anpassade förslagen visas inte för någon annan användare, inte ens administratörer i din organisation. Om du inaktiverar anpassningen visas i stället allmänna förslag när du skriver.

Skicka feedback.

Du kan skicka feedback när du har använt Smartskrivning. Vi kan inte svara på all feedback, men den hjälper oss att göra tjänsten bättre.

Skicka feedback genom att följa dessa steg:

1. Börja på ett nytt e-postmeddelande genom att klicka på Skriv uppe till vänster.
  2. Klicka på Mer nere till höger.
  3. Klicka på Feedback om Smartskrivning.
  4. Välj det förslag från Smartskrivning som du vill ge feedback om.
  5. Välj det problem som bäst beskriver din feedback.
    Obs! Om du väljer Annat skriver du en egen beskrivning av problemet.
  6. Klicka på Skicka.

Om maskininlärning

Eftersom modeller för språkförståelse inhämtar kunskap om världen automatiskt utifrån miljarder vanliga fraser och meningar kan de också återge mänskliga kognitiva fördomar. Att känna till detta är en bra början, och det pågår en diskussion om hur vi ska hantera det. Google strävar efter att skapa produkter som fungerar bra för alla, och vi undersöker aktivt strategier för att motverka oavsiktliga fördomar.