Brug Smartskrivning

Du kan få Gmail til at hjælpe dig med at skrive mails endnu hurtigere. Funktionen Skriveassistent anvender maskinlæring og kommer med forslag, mens du skriver.

Bemærk! Skriveassistent er en indstilling på din Google-konto. Ændringer af indstillingerne for Skriveassistent gælder for alle enheder, som du er logget ind på.

Du kan acceptere et forslag ved at stryge hen over den grå tekst.

Aktivér eller deaktiver Skriveassistent

Som standard kommer Gmail automatisk med forslag. Sådan stopper du med at se disse forslag:

1. Åbn Gmail-appen  på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen  og derefter Indstillinger
  3. Vælg din konto.
  4. Hvis du ikke vil have forslag, kan du deaktivere Skriveassistent. Hvis du gerne vil have forslag, kan du aktivere Skriveassistent

Bemærk! Skriveassistent er tilgængelig på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Skriveassistent er ikke udviklet til at give svar, og funktionen foreslår muligvis ikke altid faktuelt korrekte oplysninger.

Slå tilpassede forslag til eller fra

Som standard kommer Gmail automatisk med forslag baseret på din skrivestil.
Bemærk! Tilpassede forslag kan kun ændres på en computer.

Følg denne vejledning på en computer for at slå tilpassede forslag fra eller til igen.

Om tilpassede forslag

Forslagene i Skriveassistent er tilpasset dine foretrukne skrivestil. Det er kun dig, der kan se din egne private, tilpassede forslag til din konto. Ingen andre brugere, herunder administratorerne for din organisation, kan se dine personligt tilpassede forslag. Når tilpasning er aktiveret, får du vist generiske forslag, mens du skriver.

Om maskinlæring

Eftersom modeller for naturlig sprogforståelse anvender milliarder af almindelige udtryk og sætninger til automatisk at lære om verden, kan modellerne også have kognitiv forvrængning ligesom hos mennesker. Det er en god idé at være opmærksom på dette, og diskussionen om, hvordan problemet skal gribes an, er igangværende. Google bestræber sig på at skabe produkter, der egner sig til alle personer, og forsker aktivt i utilsigtet forvrængning og strategier til afhjælpning af problemet.