Använda Smartskrivning

Du kan få hjälp av Gmail att skriva e-postmeddelanden snabbare. Funktionen Smartskrivning bygger på maskininlärning och ger dig förslag medan du skriver.

Obs! Inställningen Smartskrivning gäller för hela Google-kontot. Ändringar av inställningarna för Smartskrivning tillämpas på alla enheter där du är inloggad.

Du godkänner ett förslag genom att svepa över den grå texten.

Aktivera och inaktivera Smartskrivning

Du får automatiskt förslag i Gmail som standard. Gör så här om du inte vill få fler förslag:

1. Öppna Gmail-appen på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster följt av Inställningar
  3. Välj konto.
  4. Om du inte vill ha förslag inaktiverar du Smartskrivning. Om du vill ha förslag aktiverar du Smartskrivning

Obs! Smartskrivning är tillgängligt på engelska, spanska, franska, italienska och portugisiska. Smartskrivning har inte utvecklats för att ge svar och kanske inte alls föreslår korrekta uppgifter.

Aktivera eller inaktivera anpassade förslag

Du får automatiskt förslag i Gmail utifrån ditt eget sätt att skriva som standard.
Obs! Du kan bara ändra inställningen för anpassade förslag på en dator.

Följ de här stegen på en dator för att aktivera eller inaktivera anpassade förslag.

Om anpassade förslag

Anpassade förslag med Smartskrivning skräddarsys efter hur du skriver så att du kan fortsätta att skriva med din egen stil. Det är bara du som ser de privata, anpassade förslagen för kontot. De anpassade förslagen visas inte för någon annan användare, inte ens administratörer i din organisation. Om du inaktiverar anpassningen visas i stället allmänna förslag när du skriver.

Om maskininlärning

Eftersom modeller för språkförståelse inhämtar kunskap om världen automatiskt utifrån miljarder vanliga fraser och meningar kan de också återge mänskliga kognitiva fördomar. Att känna till detta är en bra början, och det pågår en diskussion om hur vi ska hantera det. Google strävar efter att skapa produkter som fungerar bra för alla, och vi undersöker aktivt strategier för att motverka oavsiktliga fördomar.