Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Ändra tillgänglighetsstatus och stänga av aviseringar i Google Chat

Ändra Google Chat-status om du vill visa för andra när du är tillgänglig.

Förstå tillgänglighetsstatus

Det är enbart personer som du delar rum med eller har tackat ja till en chattinbjudan från som ser din status. Blockerade användare ser aldrig din status.

Vad händer när du stänger av aviseringar?

Det går att stänga av aviseringar från Google Chat eller Gmail på alla dina enheter tillfälligt. Stäng av aviseringar om du vill stoppa aviseringar helt och hållet. Om du döljer aviseringar tillfälligt kan andra se hur länge du har pausat aviseringar så att de inte räknar med ett omedelbart svar.
Statusikon Statustext Statusens innebörd
"" Aktiv Gmail eller Google Chat är öppet.
"" Stör ej

Google Chat-aviseringar är avstängda.

*För Workspace-konton är det här endast synligt på domännivå.

"" Borta
  • Du är inte ansluten till internet.
  • Du har statusen Ställ in som borta.

Ändra status

1. Öppna appen Chat "" eller Gmail "".
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på nedåtpilen högst upp intill statusindikatorn.
  4. Välj Automatiskt, Stör ej eller Ställ in som borta.

Ställ in en anpassad status

1. Öppna appen Chat "" eller Gmail "".
  2. Tryck på menyn "" uppe till vänster.
  3. Tryck på Lägg till en status.
  4. Följ anvisningarna för att välja en emoji, skriva ett statusmeddelande eller avsluta eller ta bort en status.
  5. Tryck på Klar uppe till höger.

Radera en anpassad status

1. Öppna appen Chat "" eller Gmail "".
  2. Tryck på menyn "" uppe till vänster.
  3. Tryck på statusen som du vill radera.
  4. Tryck på X intill statusen.
  5. Tryck på Klar uppe till höger.

Ställ in en kalenderstatus med ett Workspace-konto

Det går att använda kalenderstatus på ett Google Workspace-konto. Din Chat-status uppdateras automatiskt till OOO, i möte eller i fokustid baserat på din kalenderstatus. Det går alltid att åsidosätta den automatiska kalenderstatusen med en anpassad status.

Alla som skickar ett direktmeddelande till dig ser din kalenderstatus under ditt namn i direktmeddelandefönstret.

Tips

• Visa din egen kalenderstatus genom att trycka på Visa/Dölj "" uppe till vänster.
  • Gruppmeddelanden visar inte kalenderstatus.
Administratörer kan aktivera och inaktivera kalenderstatus för alla i domänen. När administratören har aktiverat kalenderstatus för domänen kan du aktivera eller inaktivera kalenderstatus permanent eller tillfälligt.

Stoppa aviseringar tillfälligt i Google Chat eller Gmail

Tips! Tryck länge på en konversation för fler alternativ.

1. Öppna appen Chat "" eller Gmail "".
  2. Tryck på menyn "" följt av Nedåtpil "" följt av Stör ej uppe till vänster.
  3. Du kan ange varaktighet genom att välja en tid på listan under Ignorera aviseringar i eller trycka på Till en viss tid.
  4.  Tryck på Ange.

Tips! Aviseringar aktiveras automatiskt när avstängningsperioden är slut. Avsluta avstängningen tidigare genom att trycka på menyn "" följt av Nedåtpil "" följt av Automatiskt.