Ändra tillgänglighetsstatus i Google Chat

Ändra Google Chat-status om du vill visa för andra när du är tillgänglig.
Statusikon Statustext Statusens innebörd
Aktiv Gmail eller Google Chat är öppet.
Stör ej

Google Chat-aviseringar är avstängda.

För Google Workspace-konton är din status endast synlig på domännivå.

Inte aktiv

Du är inte ansluten till internet.

Du har varit inaktiv i över tio minuter.

Du har statusen Ställ in som borta.

Inaktiv

Du har varit inaktiv i Gmail eller Google Chat under de senaste fem minuterna.

Detta visas bara på datorer.

Tips!

• Endast personer som du delar rum med, någon du accepterar en chattinbjudan från eller personer som inte är blockerade ser din status.
  • Om statusen är Stör ej:
    • Du stänger tillfälligt av aviseringar på alla dina enheter från Chat eller Gmail tills du ändrar statusen till Aktiv.
    • Användarna kan se hur länge du har pausat aviseringar så att de inte förväntar sig ett omedelbart svar.
Statusikon Statustext Statusens innebörd
Aktiv Gmail eller Google Chat är öppet.
Stör ej

Google Chat-aviseringar är avstängda.

*För Workspace-konton är det här endast synligt på domännivå.

Borta
  • Du är inte ansluten till internet.
  • Du har statusen Ställ in som borta.

Ändra status

1. Öppna appen Chat eller Gmail .
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på nedåtpilen högst upp intill statusindikatorn.
  4. Välj Automatiskt, Stör ej eller Ställ in som borta.

Ställ in en anpassad status

1. Öppna appen Chat eller Gmail .
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på Lägg till en status.
  4. Följ anvisningarna för att välja en emoji, skriva ett statusmeddelande eller avsluta eller ta bort en status.
  5. Tryck på Klar uppe till höger.

Radera en anpassad status

1. Öppna appen Chat eller Gmail .
  2. Tryck på menyn uppe till vänster.
  3. Tryck på statusen som du vill radera.
  4. Tryck på X intill statusen.
  5. Tryck på Klar uppe till höger.

Inaktivera Kalender-status för Workspace-konton

Viktigt! Det går endast att ändra kalenderstatus på datorn.

För Workspace-konton uppdateras din Chat-status automatiskt grundat på din Kalender-status. Till exempel uppdateras din status när du är i ett möte eller när du är frånvarande.

• När någon skickar ett direktmeddelande till dig visas din Kalender-status högst upp intill ditt namn.
  • Gruppkonversationer och rum visar inte Kalender-status

Administratören styr:

• Alternativ för statustillgänglighet i Chat, till exempel Frånvarande eller I fokustid.
  • Om Kalender-status visas automatiskt i Chat eller inte.

Om du inte vill dela din Kalender-status går den att stänga av.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på menyn Inställningar uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Välj din kalender till vänster under Mina kalendrars inställningar.
  4. Markera rutan intill Visa kalenderinformation i andra Google-appar, begränsad av åtkomstbehörigheter under Åtkomstbehörigheter för händelser.

Tips! Ändringarna sparas automatiskt.

Stoppa aviseringar tillfälligt i Google Chat eller Gmail

Tips! Tryck länge på en konversation för fler alternativ.

1. Öppna appen Chat eller Gmail .
  2. Tryck på menyn följt av Nedåtpil följt av Stör ej uppe till vänster.
  3. Du kan ange varaktighet genom att välja en tid på listan under Ignorera aviseringar i eller trycka på Till en viss tid.
  4.  Tryck på Ange.

Tips! Aviseringar aktiveras automatiskt när avstängningsperioden är slut. Avsluta avstängningen tidigare genom att trycka på menyn följt av Nedåtpil följt av Automatiskt.