Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Ändra tillgänglighetsstatus och stänga av aviseringar i Google Chat

Ändra Google Chat-status om du vill visa för andra när du är tillgänglig.

Förstå tillgänglighetsstatus

Det är enbart personer som du delar rum med eller har tackat ja till en chattinbjudan från som ser din status. Blockerade användare ser aldrig din status.

Vad händer när du stänger av aviseringar?

Det går att stänga av aviseringar från Google Chat eller Gmail på alla dina enheter tillfälligt. Stäng av aviseringar om du vill stoppa aviseringar helt och hållet. Om du döljer aviseringar tillfälligt kan andra se hur länge du har pausat aviseringar så att de inte räknar med ett omedelbart svar.
Statusikon Statustext Statusens innebörd
"" Aktiv Gmail eller Google Chat är öppet.
"" Stör ej

Google Chat-aviseringar är avstängda.

*För Workspace-konton är det här endast synligt på domännivå.

"" Borta
  • Du är inte ansluten till internet.
  • Du har varit inaktiv i över tio minuter.
  • Du har statusen Ställ in som borta.
Inaktiv Du har varit inaktiv i Gmail eller Google Chat under de senaste fem minuterna.

Ändra status

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på nedåtpilen uppe till höger intill statusindikatorn.
  3. Välj Automatiskt, Stör ej eller Ställ in som borta.

Ställ in en anpassad status

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på nedåtpilen i statusindikatorn högst upp.
  3. Klicka på Lägg till en status.
  4. Följ anvisningarna för att välja en emoji, skriva ett statusmeddelande eller avsluta eller ta bort en status.
  5. Klicka på Klar.

Radera en anpassad status

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på nedåtpilen i statusindikatorn högst upp.
  3. Klicka på statusen som du vill radera.
  4. Klicka på X.
  5. Klicka på Klar.

Ställ in en kalenderstatus med ett Workspace-konto

Det går att använda kalenderstatus på ett Google Workspace-konto. Din Chat-status uppdateras automatiskt till OOO, i möte eller i fokustid baserat på din kalenderstatus. Det går alltid att åsidosätta den automatiska kalenderstatusen med en anpassad status.

Alla som skickar ett direktmeddelande till dig ser din kalenderstatus under ditt namn i direktmeddelandefönstret.

Tips! Du hittar din kalenderstatus uppe till höger i Gmail-fönstret i statusindikatorn.

Gruppmeddelanden visar inte kalenderstatus.

Administratörer kan aktivera och inaktivera kalenderstatus för alla i domänen. När administratören har aktiverat kalenderstatus för domänen kan du aktivera eller inaktivera kalenderstatus permanent eller tillfälligt.
Aktivera eller inaktivera funktionen permanent:
  1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Välj din kalender till vänster under Mina kalendrars inställningar.
  4. Markera rutan intill Visa kalenderinformation i andra Google-appar, begränsad av åtkomstbehörigheter under Åtkomstbehörigheter för händelser. Ändringarna sparas automatiskt.

Stoppa aviseringar tillfälligt i Google Chat eller Gmail

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på din status högst upp.
  3. Välj Stör ej
  4. Ange önskad varaktighet genom att välja en varaktighet på listan eller klicka på Till en viss tid.
  5. Klicka på Ställ in.

Tips! Aviseringar aktiveras automatiskt när avstängningsperioden är slut. Stäng av ljudet tidigare genom att klicka på din status följt av Stör ejföljt av Inaktivera Stör ej.