Endre tilgjengelighetsstatusen din i Google Chat

Du kan endre Google Chat-statusen din for å informere andre om når du er tilgjengelig.
Statusikon Statustekst Statusbetydning
Aktiv Gmail eller Google Chat er åpen
Ikke forstyrr

Google Chat-varsler ignoreres

For Google Workspace-kontoer er statusen din kun synlig på domenenivå.

Borte

Du er ikke tilkoblet internett

Du har vært inaktiv i mer enn ti minutter

Du har statusen «Borte»

Inaktiv

Du har vært inaktiv i Gmail eller Google Chat de siste fem minuttene

Dette vises bare på datamaskiner.

Tips:

• Statusen din er bare synlig for folk du deler rom med, folk du godtar en chatinvitasjon fra, og folk som ikke er blokkert.
  • Hvis statusen er «Ikke forstyrr»:
    • Du ignorerer varsler fra Chat eller Gmail midlertidig på alle enhetene dine til du endrer statusen til «Aktiv».
    • Folk kan se hvor lenge du har satt varslene på pause, slik at de ikke forventer å få svar fra deg med det samme.
Statusikon Statustekst Hva statusen betyr
Aktiv Gmail eller Google Chat er åpen
Ikke forstyrr

Google Chat-varsler ignoreres

*For Workspace-kontoer er dette kun synlig på domenenivå

Borte
  • Du er ikke tilkoblet internett
  • Du har vært inaktiv i mer enn ti minutter
  • Du har statusen «Borte»
Inaktiv Du har vært inaktiv i Gmail eller Google Chat de siste fem minuttene

Endre status

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Ved siden av statusindikatoren øverst til høyre klikker du på nedoverpilen .
  3. Velg Automatisk, Ikke forstyrr eller Angi som borte.

Lag en egendefinert status

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. Fra statusindikatoren øverst klikker du på nedoverpilen .
  3. Klikk på Legg til en status.
  4. Velg en emoji, skriv en statusmelding, eller avslutt eller fjern en status.
  5. Klikk på Ferdig.

Slett en egendefinert status

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. Fra statusindikatoren øverst klikker du på nedoverpilen .
  3. Klikk på statusen du vil slette.
  4. Klikk på X.
  5. Klikk på Ferdig.

Slå av kalenderstatusen for Workspace-kontoer

For Workspace-kontoer oppdateres chatstatusen automatisk basert på kalenderstatusen. Statusen din oppdateres for eksempel når du er i et møte eller ikke er på jobb.

• Når noen sender deg en direktemelding, ser de kalenderstatusen din ved siden av navnet ditt øverst.
  • Kalenderstatusen vises ikke i gruppesamtaler og rom.

Administratoren din styrer

• hvilke tilgjengelighetsstatuser som er tilgjengelige i Chat, for eksempel «Ikke på jobb» eller «Har fokustid»
  • om kalenderstatusen vises automatisk i Chat

Hvis du ikke vil dele kalenderstatusen din, kan du slå den av.

1. Gå til Google Kalender.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger-menyen og så Innstillinger.
  3. Velg kalenderen din til venstre under «Innstillinger for mine kalendere».
  4. Under «Tilgangstillatelser for aktiviteter» merker du av for «Vis kalenderinformasjon i andre Google-apper – begrenset av tilgangstillatelser for kalenderen».

Tips: Endringene lagres automatisk.

Stopp varsler midlertidig i Google Chat eller Gmail

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. Klikk på statusen din øverst.
  3. Velg Ikke forstyrr.
  4. Angi ønsket varighet ved å velge en varighet fra listen eller klikke på «Frem til et bestemt tidspunkt».
  5. Klikk på Angi.

Tips: Varsler blir slått på igjen automatisk når perioden med ignorering utløper. For å slutte å ignorere varsler tidligere, klikk på statusen og deretter Ikke forstyrr og deretter Slå av «Ikke forstyrr».

Lag tidsplaner for når varsler skal settes på pause i Google Chat eller Gmail

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. Klikk på statusen din øverst.
  3. Velg Ikke forstyrr og så Angi en tidsplan for «Ikke forstyrr».
  4. Under «Tidsplaner for 'Ikke forstyrr'» klikker du på Opprett ny.
  5. Angi når du vil sette varsler på pause, og klikk på Lagre.
  6. Valgfritt: Slik gjør du at tidsplanen for Ikke forstyrr samsvarer med tidssonen du er i:
    1. Åpne innstillingsmenyen settings.
    2. Merk av i boksen, og klikk på Lagre.

Tips: Du kan lage flere tidsplaner, og varslene blir satt på pause i henhold til hver enkelt tidsplan.