Pysy ajan tasalla Gmailin uuden käyttöliittymän tärkeistä ominaisuuksista. Lue lisää uudesta asettelusta.

Tavoitettavuustilan muuttaminen ja ilmoitusten ohittaminen Google Chatissa

Jos haluat muiden tietävän, milloin olet tavoitettavissa, voit muuttaa tilaasi Google Chatissa.

Tietoja tavoitettavuustilasta

Kalenterin tila näkyy vain ihmisille, joiden kanssa olet samassa chat-tilassa tai joiden chat-kutsun olet hyväksynyt. Estetyt käyttäjät eivät voi koskaan nähdä tilaasi.

Mitä tapahtuu, kun ohitat ilmoitukset

Voit valita, että ilmoitukset ohitetaan tilapäisesti kaikilla laitteillasi Google Chatissa tai Gmailissa. Jos et halua enää lainkaan saada ilmoituksia, laita ilmoitukset pois päältä. Jos ohitat ilmoitukset tilapäisesti, muut saavat tietää, kuinka pitkäksi aikaa olet keskeyttänyt ilmoitukset, joten he eivät odota vastausta välittömästi.
Tilakuvake Tilateksti Tilan merkitys
"" Aktiivinen Gmail tai Google Chat on auki.
"" Älä häiritse

Google Chatin ilmoitukset ohitetaan.

* Workspace-tileillä tämä näkyy vain verkkotunnustasolla

"" Poissa
  • Et ole yhteydessä internetiin.
  • Olet ollut epäaktiivinen yli 10 minuuttia.
  • Tila-asetuksenasi on Määritä poissa olevaksi.
Epäaktiivinen Et ole käyttänyt Gmailia tai Google Chatia viiteen minuuttiin.

Tilan vaihtaminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta tilaosoittimen vierestä alanuolta .
  3. Valitse Automaattinen, Älä häiritse tai Määritä poissa olevaksi.

Oman tilan asettaminen

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Klikkaa yläreunan tilaosoittimesta alanuolta .
  3. Valitse Lisää tila.
  4. Seuraa kehotetta ja valitse emoji, kirjoita tilaviesti tai lopeta tai tyhjennä tila.
  5. Valitse Valmis.

Oman tilan poistaminen

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Klikkaa yläreunan tilaosoittimesta alanuolta .
  3. Klikkaa poistettavaa tilaa.
  4. Valitse X.
  5. Valitse Valmis.

Kalenterin tilan määrittäminen Workspace-tilille

Voit käyttää kalenterin tilaa Google Workspace ‐tilillä. Chat-tilasi päivittyy automaattisesti kalenterisi tilan perusteella sen mukaan, oletko poissa, kokouksessa vai keskittymisajalla. Voit korvata automaattisen kalenterin tilan milloin tahansa itse valitsemallasi tilalla.

Kaikki, jotka lähettävät sinulle viestin, näkevät kalenterisi tilan nimesi alla viesti-ikkunassa.

Vinkki: Gmail-ikkunan oikeassa yläkulmassa oleva tilaosoitin näyttää kalenterin tilan.

Ryhmäviesteissä ei näytetä kalenterin tilaa.

Järjestelmänvalvojat voivat laittaa kalenterin tilan päälle tai pois päältä kaikkien verkkotunnuksen käyttäjien osalta. Kun järjestelmänvalvoja on laittanut kalenterin tilan päälle verkkotunnuksessasi, voit laittaa kalenterin tilan päälle tai pois päältä pysyvästi tai tilapäisesti.
Tilan laittaminen pysyvästi päälle tai pois päältä:
  1. Siirry Google Kalenteriin.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset-valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Omien kalenterien asetukset ‐kohdasta kalenterisi.
  4. Valitse Pääsyoikeudet tapahtumiin ‐kohdasta "Näytä kalenterin tiedot muissa Google-sovelluksissa, käyttöoikeuksien rajoittama" ‐valintaruutu. Muutokset tallennetaan automaattisesti.

Ilmoitusten väliaikainen keskeyttäminen Google Chatissa tai Gmailissa

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Klikkaa tilaasi yläreunasta.
  3. Valitse Älä häiritse ja sitten Valitse ajanjakso, jona ilmoitukset ohitetaan.

Vinkki: Ilmoitukset palaavat automaattisesti käyttöön ohitusjakson jälkeen. Voit lopettaa ohituksen aiemmin klikkaamalla tilaasi ja sitten Älä häiritse ja sitten Poista Älä häiritse ‑tila käytöstä.