Skapa en Gmail-signatur

En e-postsignatur är en kort text, t.ex. dina kontaktuppgifter eller ett favoritcitat, som läggs till automatiskt som en sidfot i slutet av meddelandena i Gmail.

Lägga till eller ändra en signatur

Du kan skriva upp till 10 000 tecken i signaturen.

1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Lägg till signaturen i rutan under avsnittet Signatur. Om du vill kan du formatera meddelandet genom att lägga till en bild eller ändra textformat.
    • Tips! Bilden räknas in i teckenbegränsningen. Prova med att ändra bildens storlek om du får ett felmeddelande.
  4. Klicka på Spara ändringar längst ned på sidan.

Hantera flera signaturer

Det går att använda olika signaturer när du skickar e-post. Du kan till exempel ange en standardsignatur för nya e-postmeddelanden som du skriver eller besvarar. Det går även att välja olika signaturer för varje e-postmeddelande du skickar.

Tips! Om du vill ändra signatur i ett e-postmeddelande medan du skriver klickar du på Infoga signatur penna längst ned i fönstret.
Redigera signaturer
  1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Scrolla till Signatur under Allmänt och klicka på signaturen du vill redigera.
  4. Ändra i textrutan.
    • Klicka på Redigera Redigera om du vill ändra signaturens namn.
  5. Klicka på Spara ändringar längst ned.

Tips! Du kan även ha en standardsignatur för nya e-postmeddelanden och e-postmeddelanden du svarar på.

Ta bort signaturer
  1. Öppna Gmail.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Scrolla till Signatur under Allmänt.
  4. Klicka på signaturen som du vill ta bort.
  5. Klicka på Radera följt av Radera.
  6. Klicka på Spara ändringar längst ned.

Lägga till en signatur om du använder funktionen Skicka e-post som

Om du använder funktionen "Skicka e-post som" till att skicka från olika adresser i ditt konto går det att lägga till olika signaturer för varje adress.

Välj en adress i rullgardinsmenyn ovanför signaturens textruta på sidan Inställningar.

Om det inte finns en rullgardinsmeny:

1. Öppna inställningssidan för Konton och import.
  2. Kontrollera att dina adresser visas i avsnittet Skicka e-post som.

Felsöka problem

Om du har problem med bilder i en Gmail-signatur läser du om att felsöka problem med Gmail-signaturer.