Een Gmail-handtekening instellen

Een e-mailhandtekening is een stukje tekst, zoals je contactgegevens of een favoriet citaat, dat automatisch als voettekst onderaan Gmail-berichten wordt toegevoegd.

Een handtekening toevoegen of wijzigen

Je kunt maximaal 10.000 tekens gebruiken in je handtekening.

1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Voeg in het gedeelte Handtekening je handtekeningtekst toe in het vak. Je kunt opmaak toevoegen aan je bericht door een afbeelding toe te voegen of de tekststijl aan te passen.
    • Tip:  Je afbeelding telt ook mee voor de tekenlimiet. Als u een foutmelding ziet, probeert u het formaat van de afbeelding aan te passen.
  4. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Meerdere handtekeningen beheren

Je kunt verschillende handtekeningen gebruiken voor je e-mails. Je kunt bijvoorbeeld een standaard handtekening instellen voor nieuwe e-mails die je opstelt of beantwoordt. Je kunt ook voor elke e-mail die je stuurt een andere handtekening kiezen.

Tip: Als je je handtekening wilt wijzigen terwijl je een e-mail schrijft, klik je onderaan het venster op Handtekening invoegen pen.
Handtekeningen bewerken
  1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll onder 'Algemeen' naar 'Handtekening' en klik op de handtekening die je wilt bewerken.
  4. Gebruik het tekstvak om je wijzigingen aan te brengen.
    • Als je de naam van de handtekening wilt wijzigen, klik je op Bewerken Bewerken.
  5. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Tip: Je kunt een standaard handtekening kiezen voor nieuwe e-mails en voor e-mails die je beantwoordt.

Handtekeningen verwijderen
  1. Open Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll onder 'Algemeen' naar 'Handtekening'.
  4. Klik op de handtekening die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen  en dan Verwijderen.
  6. Klik onderaan op Wijzigingen opslaan.

Een handtekening toevoegen als je gebruikmaakt van de functie Mail sturen als

Als je de functie Mail sturen als gebruikt om berichten vanaf verschillende adressen in je account te versturen, kun je voor elk adres een andere handtekening maken.

Als je een adres selecteert, gebruik je het dropdownmenu boven het handtekeningtekstvak op de pagina Instellingen.

Als je het dropdownmenu niet ziet, doe je het volgende:

1. Open de instellingenpagina Accounts en import.
  2. Check of je adressen worden weergegeven in het gedeelte Mail sturen als.

Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt met afbeeldingen in een Gmail-handtekening, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met Gmail-handtekeningen oplost.