Gmail-allekirjoituksen luominen

Sähköpostin allekirjoitus on tekstikatkelma, kuten yhteystietosi tai lempisitaattisi, joka lisätään automaattisesti lähettämäsi Gmail-viestin alaosaan.

Allekirjoituksen lisääminen tai muokkaaminen

Allekirjoituksessa voi olla enintään 10 000 merkkiä.

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Kirjoita allekirjoitustekstisi Allekirjoitus-osion kenttään. Voit halutessasi lisätä tekstiin kuvan tai muokata tekstin tyyliä.
  4. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Usean allekirjoituksen hallinnoiminen

Voit käyttää eri allekirjoituksia sähköposteissasi. Voit esimerkiksi käyttää oletusarvoista allekirjoitusta uusille sähköposteille tai sähköposteille, joihin vastaat. Halutessasi voit myös valita eri allekirjoituksia kirjoittaessasi sähköposteja.

Vinkki: Jos haluat muuttaa allekirjoitustasi kirjoittaessasi sähköpostia, klikkaa ikkunan alareunasta Lisää allekirjoitus kynä.

Allekirjoitusten muokkaaminen

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Vieritä Yleiset-osiossa kohtaan Allekirjoitus ja klikkaa muokattavaa allekirjoitusta.
  4. Tee muutokset tekstikenttään.
    • Muuta allekirjoituksen nimeä klikkaamalla Muokkaa Edit.
  5. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.

Vinkki: Voit myös valita oletusarvoisen allekirjoituksen, joka lisätään uusiin sähköposteihin ja sähköposteihin, joihin vastaat.

Allekirjoitusten poistaminen

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Vieritä Yleiset-osiossa kohtaan Allekirjoitus.
  4. Klikkaa poistettavaa allekirjoitusta ja sitten Roskakori Poista.
  5. Klikkaa alareunasta Tallenna muutokset.

Allekirjoituksen lisääminen, kun Lähetysosoite-ominaisuus on käytössä

Jos käytät Lähetysosoite-ominaisuutta, kun lähetät viestejä tilisi eri osoitteista, voit lisätä jokaiselle osoitteelle erillisen allekirjoituksen.

Valitse osoite Asetukset-sivun avattavasta valikosta allekirjoituksen tekstikentän yläpuolella.

Jos avattava valikko ei näy, toimi näin:

1. Avaa Tilit ja tuonti ‑asetussivu.
  2. Tarkista, että osoitteesi näkyvät Lähetysosoite-osiossa.

Vianetsintä

Allekirjoituksessa on ylimääräisiä merkkejä

Allekirjoitukseesi saatetaan lisätä ylimääräisiä merkkejä, koska kaikki Gmail-versiot eivät tue lihavointia tai kursivointia.

Voit poistaa ylimääräiset merkit poistamalla erikoismuotoilut allekirjoituksesta.

Allekirjoituksen muotoilu ei onnistu

Jos allekirjoituskentän yläpuolella lukee Vain teksti, Vain teksti ‑tila on poistettava käytöstä ennen allekirjoituksen muokkaamista.

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Lisää vaihtoehtoja More options.
  4. Poista valinta kohdasta Vain teksti ‑tila.
Allekirjoitus ei näy lähettämissäni viesteissä

Allekirjoitukset erotetaan muusta viestistä kahdella viivalla.

Näet allekirjoituksesi viestin alareunassa valitsemalla Näytä leikattu sisältö Show trimmed content.

Kuvan lisääminen ei onnistu