Legg til Gmail i et annet e-postprogram

Du kan legge til Gmail i andre e-postprogrammer, for eksempel Microsoft Outlook, Apple Mail eller Mozilla Thunderbird. Når du legger til Gmail, synkroniseres e-postene og etikettene dine med e-postprogrammet.

Endringer i Gmail-synkronisering med andre e-postprogrammer

For å beskytte kontoen din støtter ikke Gmail lenger tredjepartsapper eller enheter som krever at du deler Google-brukernavnet og -passordet ditt. Hvis du deler kontolegitimasjonen din med tredjeparter, blir det enklere for hackere å få tilgang til kontoen din.

I stedet bør du se etter alternativet «Logg på med Google», som gir tryggere synkronisering av e-posten din med andre apper. Finn ut mer om Logg på med Google.

Gmail-brukere med personlig Google-konto

I juni 2024 er det ikke mulig å velge «Slå på IMAP» eller «Slå av IMAP». IMAP-tilgang er alltid slått på i Gmail, og nåværende tilkoblinger til andre e-postprogrammer påvirkes ikke. Du trenger ikke å gjøre noe.

Konfigurer Gmail i et annet e-postprogram

Slik legger du til Gmail i et annet e-postprogram:

1. Åpne programmet på enheten din.
  2. Se etter alternativet «Logg på med Google».
    • Hvis du trenger hjelp med å konfigurere Gmail i e-postprogrammet, kan du kontakte utvikleren.

Feilsøk problemer

Jeg kan ikke logge på e-postklienten min

Viktig: Hvis du ikke klarer å logge på e-postprogrammet ditt, kan det hende du får en av disse feilmeldingene:

• «Brukernavn og passord ble ikke godkjent»
  • «Ugyldig legitimasjon»
  • Du blir bedt om å oppgi brukernavn og passord flere ganger etter hverandre

Trinn 1: Oppgrader til den nyeste versjonen av e-postprogrammet ditt

Eldre versjoner av e-postprogrammer, for eksempel Outlook 2016, støtter kanskje ikke de moderne sikkerhetsstandardene som Gmail anbefaler.

Oppgrader til den nyeste versjonen av e-postprogrammet hvis den er tilgjengelig.

Trinn 2: Logg på med Google

1. Fjern Gmail-informasjonen din fra e-postprogrammet.
  2. Når du logger på igjen, kan du se etter alternativet «Logg på med Google».

(Valgfritt) Trinn 3: Se etter passordproblemer

• Hvis du nylig har endret passordet for Google-kontoen din, kan det hende du må skrive inn kontoinformasjonen din på nytt eller gjenta konfigureringen av Gmail-kontoen i det andre e-postprogrammet.
  • Bruk et app-passord. Hvis du bruker totrinnsbekreftelse, kan du prøve å logge på med et app-passord.
    • Viktig: App-passord anbefales ikke og er vanligvis unødvendig. For å beskytte kontoen din når du kobler Gmail til e-postprogrammet, bør du se etter alternativet for å logge på med Google-kontoen din.
Feilmeldingen «For mange tilkoblinger samtidig»

Du kan legge til Gmail i opptil 15 e-postprogrammer om gangen per konto. Hvis du har mange e-postprogrammer som får e-post fra Gmail samtidig, kan det hende du får feilmeldingen «For mange tilkoblinger samtidig».

Hvis du bruker flere e-postprogrammer eller enheter for samme Gmail-konto, må du lukke dem eller logge av noen programmer.

E-postklienten min kræsjer, eller det tar for lang tid å laste ned e-poster

Det kan hende du laster ned for mange e-poster på én gang.

Slik kan du løse problemet:

• Oppdater IMAP-innstillingene slik at noen av mappene ikke synkroniseres.
  • Fjern Google-kontoen din fra e-postprogrammet, og forsøk å legge den til på nytt.
  • Konfigurer IMAP-innstillingene i Gmail slik at IMAP bare synkroniserer mapper med 10 000 eller færre e-poster:
    1. Åpne Gmail på datamaskinen.
    2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger and then Se alle innstillinger.
    3. Klikk på Videresending og POP/IMAP-fanen.
      • Hvis du har en Google Workspace-konto som administreres av en organisasjon, kan det hende du ikke har tilgang til denne fanen.
    4. Under «Størrelsesbegrensninger for mappe» i «IMAP-tilgang»-delen klikker du på Angi begrensninger for IMAP-mapper slik at de ikke inneholder mer enn dette antallet e-poster.
    5. Klikk på rullegardinmenyen og velg maksimalt antall e-poster som skal synkroniseres.
    6. Klikk på Lagre endringer.