Byta namn i Gmail-kontot

Du kan byta namnet som är kopplat till din e-postadress.

Viktigt! Namnet som är kopplat till din e-postadress är inte ditt användarnamn. Det går inte att ändra användarnamnet eller e-postadressen.

Så här byter du namn

Du kan t.ex. byta från Lisa Karlsson, sportfantasten@gmail.com, till Lisa Högman, sportfantasten@gmail.com, om du gifter dig.

Viktigt! Det går inte att byta namn i Gmail-appen.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger följt av Inställningar
  3. Klicka på fliken Konton och import eller på fliken Konton.
  4. Klicka på Redigera information under Skicka e-post som.
  5. Skriv namnet som ska visas i meddelanden du skickar.
  6. Klicka på Spara ändringar längst ned.

Om det inte går att byta namn

Om du får felmeddelandet Den här inställningen kan inte ändras för kontot kan det bero på något av följande:

• Du har bytt namn för många gånger på kort tid.
  • Du har ett G Suite-konto, och administratören tillåter inte att du byter namn.

Skapa en ny e-postadress

Om du vill ändra din e-postadress registrerar du dig för en ny adress. När du har registrerat dig för en ny adress kan du överföra e-post och kontakter från din gamla adress till den nya.

Någon använder mitt varumärke
Om någon verkar ha skapat en Gmail-adress med ditt varumärkesskyddade namn kontaktar du den personen om detta. Google varken övervakar eller styr vilka e-postadresser Gmail-användarna väljer.