Ändra ditt användarnamn

Du kan ändra namnet som är kopplat till din e-postadress, men inte själva e-postadressen.

Ändra namnet

Namnet som visas när du skickar e-post kan ändras. Du kan t.ex. ändra från Sportfantasten på sportfantasten@gmail.com till Kristine på sportfantasten@gmail.com.

1. Öppna Gmail på datorn. Det går inte att ändra användarnamnet från Gmail-appen.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar högst uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Konton och import eller på fliken Konton.
  5. Klicka på redigera information i avsnittet Skicka e-post som.
  6. Lägg till namnet som du vill visa när du skickar meddelanden.
  7. Klicka på Spara ändringar längst ned.

Ta bort punkter från min e-postadress

Du behöver inte ändra e-postadressen om det finns punkter i den. Till exempel räknas e-postadresserna erikjohansson@gmail.com och erik.johansson@gmail.com som samma adress. E-post som skickas till adresserna hamnar i samma inkorg.

Läs mer om punkter i Gmail-adresser.

Ändra din e-postadress

Om du vill ändra din e-postadress registrerar du dig för en ny adress. När du har registrerat dig för en ny adress kan du överföra e-post och kontakter från din gamla adress till den nya.

Någon använder mitt varumärke

Om du tror att någon har skapat en Gmail-adress med ditt varumärkesskyddade namn försöker du kontakta personen och lösa problemet. Google varken övervakar eller styr vilka e-postadresser Gmail-användarna väljer.

Tips!