Byta namn på Gmail-kontot

Du kan byta namnet som är kopplat till din e-postadress.

Viktigt! Namnet som är kopplat till din e-postadress är inte ditt användarnamn. Det går inte att ändra användarnamnet eller e-postadressen.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Så här byter du namn

Du kan t.ex. byta från Lisa Karlsson, sportfantasten@gmail.com, till Lisa Högman, sportfantasten@gmail.com, om du gifter dig.

Viktigt! Det går inte att byta namn i Gmail-appen.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar  följt av Visa alla inställningar
  3. Klicka på fliken Konton och import eller på fliken Konton.
  4. Klicka på Redigera information under Skicka e-post som.
  5. Skriv namnet som ska visas i meddelanden du skickar.
  6. Klicka på Spara ändringar längst ned.

Skapa en ny e-postadress

Om du vill ändra din e-postadress registrerar du dig för en ny adress. När du har registrerat dig för en ny adress kan du överföra e-post och kontakter från din gamla adress till den nya.

Någon använder mitt varumärke
Om någon verkar ha skapat en Gmail-adress med ditt varumärkesskyddade namn kontaktar du den personen om detta. Google varken övervakar eller styr vilka e-postadresser Gmail-användarna väljer.