Je gebruikersnaam wijzigen

De naam wijzigen die mensen zien boven berichten en Google Chat

Je kunt de naam wijzigen die is verbonden aan je e-mailadres, maar niet het adres zelf.

Oud:

Nieuw:

1. Open Gmail op een computer.
  2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek .
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Accounts.
  5. Zoek in het gedeelte 'E-mailberichten sturen vanaf:' het e-mailadres dat je wilt bewerken.
  6. Klik op gegevens bewerken naast het e-mailadres.
  7. Geef in het gedeelte 'Naam:' de naam op die je wilt gebruiken en klik op Wijzigingen opslaan.

Punten aan gebruikersnaam toevoegen of eruit verwijderen

Als je een versie van je gebruikersnaam met meer of minder punten (.) wilt gebruiken, hoef je niets te veranderen. Stel dat je gebruikersnaam 'mijn.adres@gmail.com' is, dan worden ook berichten die zijn verzonden naar 'mijnadres@gmail.com' of 'm.i.j.n.a.d.r.e.s@gmail.com' in je Postvak IN bezorgd. Meer informatie over punten.

Ik wil mijn e-mailadres wijzigen

Wil je je e-mailadres wijzigen van bijvoorbeeld wandelfan@gmail.com naar baktkoekjes@gmail.com, dan moet je je aanmelden voor een nieuw e-mailadres.

Nadat je je hebt aangemeld voor een nieuw e-mailadres, kun je alle berichten uit je oude adres overzetten om de overgang makkelijker te maken.

Hoe zet ik mijn berichten over?
  • Stel automatisch doorsturen in. Zo ben je er zeker van dat nieuwe berichten die naar je oude e-mailadres worden gestuurd, in het postvak IN van je nieuwe e-mailadres terechtkomen.
  • Importeer oude berichten met POP3.
Hoe zet ik mijn contacten over?
Je kunt contacten uit je oude e-mailadres exporteren en deze vervolgens in je nieuwe e-mailadres importeren.