Je gebruikersnaam wijzigen

Je kunt de naam wijzigen die aan je e-mailadres is gelinkt, maar niet het e-mailadres zelf.

Oud:

Nieuw:

1. Open Gmail op een computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram Settings.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Accounts.
  5. Zoek in het gedeelte 'E-mail verzenden als' het e-mailadres dat je wilt bewerken.
  6. Klik op gegevens bewerken naast het e-mailadres.
  7. Geef in het gedeelte 'Naam:' de naam op die je wilt gebruiken en klik op Wijzigingen opslaan.

Punten aan gebruikersnaam toevoegen of eruit verwijderen

Als je punten (.) wilt toevoegen aan of verwijderen uit je gebruikersnaam, hoef je niets te doen. Als je gebruikersnaam 'mijn.adres@gmail.com' is, worden ook berichten die zijn verzonden naar 'mijnadres@gmail.com' of 'm.i.j.n.a.d.r.e.s@gmail.com' bezorgd in je postvak IN. Meer informatie over punten.

Ik wil mijn e-mailadres wijzigen

Als je je e-mailadres wilt wijzigen, moet je je aanmelden voor een nieuw adres.

Nadat je je hebt aangemeld voor een nieuw adres, kun je je e-mails en contacten overzetten van je oude adres naar het nieuwe adres.

Berichten overzetten
  • Stel automatisch doorsturen in. Zo ben je er zeker van dat nieuwe berichten die naar je oude e-mailadres worden gestuurd, in het postvak IN van je nieuwe e-mailadres terechtkomen.
  • Importeer oude berichten met POP3.
Contacten overzetten
Je kunt contacten uit je oude e-mailadres exporteren en deze vervolgens in je nieuwe e-mailadres importeren.