Uitloggen bij Gmail

Afhankelijk van het apparaat waarop je Gmail gebruikt, kun je bij Gmail uitloggen, je Google-account verwijderen of tussen verschillende accounts schakelen.

De enige manier om uit te loggen bij de Gmail-app is om je gehele account van je telefoon of tablet te verwijderen.

Je kunt echter veel van dezelfde taken uitvoeren via andere acties.

Uitlogopties

Je Google-account van je apparaat verwijderen

Als je een account verwijdert, wordt het verwijderd uit alle apps op het apparaat. Zodra je account is verwijderd, is het niet meer mogelijk in te loggen bij Google-producten, zoals Google Maps en YouTube.

Deze optie is bijvoorbeeld handig als je persoonlijke informatie van je apparaat wilt verwijderen voordat je het aan iemand anders geeft.

Opmerking: Als je het account van je telefoon of tablet verwijdert, wordt het account zelf niet gewist, dus je kunt het nog gewoon gebruiken op een computer of andere apparaten.

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Accounts beheren op dit apparaat.
  4. Kies je account.
  5. Tik onderaan op Account verwijderen
E-mail uit een ander account bekijken

Tip: Als je een apparaat met andere mensen deelt, kun je hen toevoegen als afzonderlijke gebruikers of toevoegen als gast op je apparaat.

De optie om e-mail uit een ander e-mailaccount dan Gmail te bekijken, wordt alleen weergegeven als je een geüpdatete versie van de Gmail-app gebruikt. Als deze stappen niet werken, kun je de Gmail-app updaten en het opnieuw proberen.

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Nog een account toevoegen.
  4. Kies het type account dat je wilt toevoegen.
    • Als je e-mails van je werk of school controleert via Outlook voor Windows, selecteer je 'Outlook, Hotmail en Live'.
    • Als je e-mailservice niet wordt weergegeven, selecteer je Overig.
  5. Volg de stappen op het scherm om je account toe te voegen.
  6. Tik op het account dat je wilt gebruiken.