Logga ut från Gmail-kontot

Beroende vilken enhet du använder Gmail kan du antingen logga ut från Gmail, ta bort Google-kontot eller växla mellan olika konton.

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Utloggningsalternativ

Det enda sättet att logga ut från Gmail-appen är att ta bort hela kontot från telefonen eller surfplattan.

Du kan dock utföra flera av dessa åtgärder på andra sätt.

Ta bort ditt Google-konto från enheten

När du tar bort ett konto tas det bort från alla appar på enheten. När kontot har tagits bort är du inte längre inloggad i några produkter från Google, som Maps eller YouTube.

Det här alternativet är bra om du vill ta bort personliga uppgifter från enheten innan du ger den till någon annan.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera konton på den här enheten.
  4. Välj ditt konto.
  5. Tryck på Ta bort konto längst ned.
Tips! Att du tar bort kontot från mobilen eller surfplattan innebär inte att själva kontot raderas, så du kan fortfarande använda det på en dator eller en annan enhet.
Läsa e-post från ett annat konto

Alternativet för att läsa e-post från ett annat e-postkonto än Gmail visas bara om du använder en uppdaterad version av Gmail-appen. Om dessa steg inte fungerar kan du testa att uppdatera Gmail-appen och sedan försöka igen.

1. Öppna Gmail-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Tryck på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Välj vilken typ av konto du vill lägga till.
    • Om du kollar din e-post för jobbet eller skolan via Outlook för Windows väljer du Outlook, Hotmail och Live.
    • Om du inte hittar din e-posttjänst väljer du Annan.
  5. Lägg till kontot genom att följa anvisningarna på skärmen.
  6. Tryck på kontot som du vill använda.
Tips! Om du delar en enhet med andra kan du lägga till dem som separata användare eller lägga till dem som gäster på enheten.