Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Blockera e-post från någon

Om du får e-post du inte vill ha i inkorgen i Gmail kan du blockera avsändaren, avsluta prenumerationen eller rapportera meddelandet till Gmail.

Viktigt! Om någon använder Gmail i syfte att trakassera, skrämma eller hota dig bryter personen mot Gmails programpolicy. Om du upplever situationen som hotfull kontaktar du lokala myndigheter direkt och tar reda på om det finns lagar om nättrakasserier som kan tillämpas.

Tips! Om du vill blockera någon från att skicka meddelanden till dig eller rapportera ett meddelande som nätfiske öppnar du e-postmeddelandet på datorn.

Blockera en e-postadress

När du blockerar en avsändare hamnar meddelanden som personen skickar till dig i skräppostmappen.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna meddelandet.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Klicka på Blockera [avsändare].

Tips! Om du har blockerat någon av misstag kan du återaktivera personen på samma sätt.

Avsluta prenumerationer på massutskick via e-post

Om du har registrerat dig på en webbplats som skickar många e-postmeddelanden, till exempel kampanjer eller nyhetsbrev, kan du avsluta prenumerationen via länken om du vill slippa att få meddelandena. När du har fått många e-postmeddelanden från en avsändare och inte öppnat dem på ett tag föreslår Gmail att du avslutar prenumerationen på sådana meddelanden.

1. Öppna Gmail på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna ett e-postmeddelande från avsändaren som du vill avsluta prenumerationen hos.
  3. Tryck på Avsluta prenumeration eller Ändra inställningarna. Om inget av dessa eller liknande alternativ visas blockerar du avsändaren eller markerar meddelandet som skräppost genom att följa stegen ovan.

Obs! När du har avslutat prenumerationen kan det ta några dagar innan meddelanden från e-postlistan slutar att skickas.

Så här tar du bort rekommendationer om att avsluta prenumerationer:

1. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar följt avnamnet på kontot du vill ändra.
  2. Tryck på Inställningar för Tips för Inbox under Tips för Inbox.
  3. Flytta reglaget till av vid Tips om Avsluta om prenumeration.

Ta bort skräppost eller misstänkta e-postmeddelanden

Ta bort skräppost från inkorgen

Gmail försöker hålla skräppost borta från inkorgen, men ibland slinker meddelanden igenom. Gör så här om du ser ett skräppostmeddelande i inkorgen.

1. Öppna Gmail på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på avsändarens profilbild bredvid meddelandet eller öppna meddelandet.
  3. Tryck på Mer 더보기 uppe till höger följt av Rapportera skräppost.
Tips! När du klickar på Rapportera skräppost eller flyttar ett e-postmeddelande till skräppostmappen manuellt får Google en kopia av meddelandet och kan analysera det i syfte att skydda användare från skräppost och trakasserier.
Misstänkt e-postmeddelande där du uppmanas att ange personliga uppgifter.

Om du ser ett misstänkt e-postmeddelande där du uppmanas att ange personliga uppgifter kan du rapportera det som nätfiske.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett e-postmeddelande från avsändaren som du vill avsluta prenumerationen hos.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Klicka på Rapportera nätfiske.