Blockera e-post från någon

Om du får e-post du inte vill ha i inkorgen i Gmail kan du blockera avsändaren, avsluta prenumerationen eller rapportera meddelandet till Gmail.

Viktigt! Om någon använder Gmail i syfte att trakassera, skrämma eller hota dig bryter personen mot Gmails programpolicy. Om du upplever situationen som hotfull kontaktar du lokala myndigheter direkt och tar reda på om det finns lagar om nättrakasserier som kan tillämpas.
Tips! Om du vill blockera någon från att skicka meddelanden till dig eller rapportera ett meddelande som nätfiske öppnar du e-postmeddelandet på datorn.

Blockera en e-postadress

När du blockerar en avsändare hamnar meddelanden som personen skickar till dig i skräppostmappen.
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna meddelandet.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Klicka på Blockera [avsändare].
Tips! Om du har blockerat någon av misstag kan du återaktivera personen på samma sätt.

Avsluta prenumerationer på massutskick via e-post

Om du har registrerat dig på en webbplats som skickar många e-postmeddelanden, till exempel kampanjer eller nyhetsbrev, kan du avsluta prenumerationen via länken om du vill slippa att få meddelandena. När du har avslutat prenumerationen kan det ta några dagar innan meddelanden från e-postlistan slutar att skickas.
  1. Öppna Gmail på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna ett e-postmeddelande från avsändaren som du vill avsluta prenumerationen hos.
  3. Tryck på Avsluta prenumeration bredvid avsändarens namn.
  4. Tryck på Avsluta prenumeration i popup-fönstret.
    • Vissa avsändare kan kräva att du trycker på Öppna webbplatsen för att avsluta prenumerationen på deras e-postmeddelanden.
  5. Valfritt: När du har avslutat prenumerationen klickar du på Flytta till skräppost i bannern.
Tips! När du avslutar prenumerationen kan du se en unik identifierare för en e-postlista eller ett list-id i stället för avsändarens namn.

Så här stänger du av rekommendationer att avsluta prenumeration:

1. Öppna Gmail-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Anpassning av inkorgen följt av Tips för inkorgen under Inkorg.
  4. Inaktivera Tips om avsluta prenumeration.

Ta bort skräppost eller misstänkta e-postmeddelanden

Ta bort skräppost från inkorgen
Gmail försöker hålla skräppost borta från inkorgen, men ibland slinker meddelanden igenom. Gör så här om du ser ett skräppostmeddelande i inkorgen.
  1. Öppna Gmail på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på avsändarens profilbild bredvid meddelandet eller öppna meddelandet.
  3. Tryck på Mer 더보기 uppe till höger följt av Rapportera skräppost.
Tips! När du klickar på Rapportera skräppost eller flyttar ett e-postmeddelande till skräppostmappen manuellt får Google en kopia av meddelandet och kan analysera det i syfte att skydda användare från skräppost och trakasserier.
Misstänkt e-postmeddelande där du uppmanas att ange personliga uppgifter.
Om du ser ett misstänkt e-postmeddelande där du uppmanas att ange personliga uppgifter kan du rapportera det som nätfiske.
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett e-postmeddelande från avsändaren som du vill avsluta prenumerationen hos.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Klicka på Rapportera nätfiske.