Blokkér e-poster fra bestemte personer

Hvis du mottar uønsket e-post i Gmail, kan du blokkere avsenderen, avslutte abonnementet hos avsenderen eller rapportere e-posten til Gmail.

Viktig: Hvis noen bruker Gmail til å trakassere, skremme eller true deg, bryter vedkommende programretningslinjene for Gmail. Hvis du føler at du er i fare, bør du kontakte lokale myndigheter og forhøre deg om det finnes lover om trakassering på nettet som gjelder for din situasjon.

Tips: Hvis du vil blokkere noen fra å sende deg e-post eller rapportere en e-post som nettfisking, starter du med å åpne den aktuelle e-posten på en datamaskin.

Blokkér e-postadresse

Når du blokkerer en avsender, blir e-postene vedkommende sender til deg, sendt til Søppelpost-mappen.

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne e-posten.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Blokkér [avsender].

Tips: Hvis du har blokkert noen ved en feil, kan du oppheve blokkeringen ved å følge den samme fremgangsmåten.

Avslutt abonnementer på masseutsendte e-poster

Hvis du har registrert deg på et nettsted som sender deg mange e-poster, for eksempel kampanjer eller nyhetsbrev, kan du bruke «Avslutt abonnement»-linken for å slutte å få disse e-postene. Når du har mottatt mye e-post fra samme avsender som du ikke har åpnet på en stund, kan det hende Gmail foreslår at du avslutter abonnementet på den listen.

1. Åpne Gmail på iPhone eller iPad.
  2. Åpne en e-post fra avsenderen du vil avslutte abonnementet hos.
  3. Trykk på Avslutt abonnement eller Endre innstillinger nederst i e-posten. Hvis du ikke ser disse alternativene, kan du følge fremgangsmåten over for å blokkere avsenderen eller for å merke e-posten som søppelpost.

Merk: Etter at du har avsluttet abonnementet, kan det ta noen dager før du slutter å motta e-post fra avsenderen.

Dette gjør du for å slutte å se anbefalinger om å avslutte abonnementer:

1. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og deretter Innstillinger og deretter navnet på kontoen du vil endre.
  2. Under «Inbox-tips» trykker du på Inbox Tips-innstillinger.
  3. Slå av bryteren ved siden av «Tips om avslutning av abonnementer».

Fjern søppelpost eller mistenkelige e-poster

Fjern søppelpost fra innboksen din

Gmail forsøker å holde søppelpost borte fra innboksen din, men slike e-poster kan noen ganger slippe gjennom. Dette gjør du hvis du ser søppelpost i innboksen:

1. Åpne Gmail på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på avsenderens profilbilde ved siden av e-posten, eller åpne e-posten.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer 더보기 og deretter Rapportér søppelpost.
Tips: Når du klikker på Rapportér søppelpost eller flytter en e-post til søppelpostmappen manuelt, mottar Google en kopi av e-posten og kan analysere den for å beskytte brukerne mot søppelpost og misbruk.
Mistenkelig e-post som ber om personopplysninger

Hvis du ser en mistenkelig e-post som ber om personopplysninger, kan du rapportere denne e-posten som nettfisking.

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post fra avsenderen du vil avslutte abonnementet hos.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Rapportér nettfisking.