Blokkér e-poster fra bestemte personer

Hvis du mottar uønsket e-post i Gmail, kan du blokkere avsenderen, avslutte abonnementet hos avsenderen eller rapportere e-posten til Gmail.

Merk: Hvis noen bruker Gmail til å trakassere, skremme eller true deg, bryter de programretningslinjene for Gmail. Hvis du føler at du er i fare, bør du kontakte lokale myndigheter og forhøre deg om det finnes lover om trakassering på nettet som gjelder for din situasjon.

Blokkér en e-postadresse

Når du blokkerer en avsender, havner e-postene fra vedkommende i Søppelpost.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne e-posten.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Blokkér [avsender].

Tips: Hvis du har blokkert noen ved en feil, kan du oppheve blokkeringen ved å følge den samme fremgangsmåten.

Avslutt abonnementer på masseutsendte e-poster

Hvis du har registrert deg på et nettsted som sender deg mange e-poster, for eksempel kampanjer eller nyhetsbrev, kan du bruke «Avslutt abonnement»-linken for å slutte å få disse e-postene. Når du har meldt deg av, kan det ta noen dager før e-postlisten slutter å sende deg e-post.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post fra avsenderen du vil avslutte abonnementet hos.
  3. Klikk på Meld deg av ved siden av navnet til avsenderen.
  4. Klikk på Meld deg av i forgrunnsvinduet.
    • Noen avsendere krever kanskje at du klikker på Gå til nettstedet for å melde deg av e-postabonnementet deres.
  5. Valgfritt: Når du har meldt deg av, klikker du på Flytt til søppelpost i banneret.

Tips:

• Du kan også melde deg av når du ser på e-postlisten. Hvis du vil melde deg av, holder du markøren over en e-post og klikk på Meld deg av.
  • Når du melder deg av, kan det hende du ser en unik identifikator for en e-postliste eller liste-ID i stedet for avsenderens navn.

Fjern søppelpost eller mistenkelige e-poster

Fjern og blokkér søppelpost fra innboksen din

Gmail forsøker å holde søppelpost borte fra innboksen din, men slike e-poster kan noen ganger slippe gjennom. Dette gjør du hvis du ser søppelpost i innboksen:

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Merk av i boksen ved siden av e-posten, eller åpne e-posten.
  3. Klikk på Rapporter søppelpost oppe på siden.

Tips: Når du klikker på Rapportér søppelpost  eller flytter en e-post til søppelpostmappen manuelt, mottar Google en kopi av e-posten og kan analysere den for å beskytte brukerne mot søppelpost og misbruk.

Mistenkelig e-post som ber om personopplysninger

Hvis du ser en mistenkelig e-post som ber om personopplysninger, kan du rapportere e-posten for nettfisking.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne e-posten du ønsker.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Rapporter nettfisking.