Iemands e-mails blokkeren

Als je in je Gmail-inbox ongewenste e-mail ontvangt, kun je die afzender blokkeren, jezelf afmelden voor berichten van die afzender of het bericht melden bij Gmail.

Opmerking: Als iemand Gmail gebruikt om je lastig te vallen, te intimideren of te bedreigen, schendt die persoon het programmabeleid van Gmail. Als je het gevoel hebt dat je in gevaar bent, neem je meteen contact op met de politie. Vraag of er wetgeving op het gebied van cyberpesten is die van toepassing is op je situatie.

Tip: Als je iemand wilt blokkeren zodat hij je geen berichten meer kan sturen, of als je een bericht wilt melden als phishing, open je de e-mail vanaf je computer.

Een e-mailadres blokkeren

Wanneer je een afzender blokkeert, komen berichten die hij je stuurt in de map Spam terecht.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open het bericht.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik op [Afzender] blokkeren.
  5. Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.

Afmelden voor bulkmails

Als je je hebt aangemeld op een site die je veel e-mail stuurt, zoals reclame of nieuwsbrieven, kun je de afmeldingslink gebruiken om te zorgen dat je deze e-mails niet meer ontvangt. Wanneer je veel e-mail van een afzender hebt ontvangen die je al enige tijd niet hebt geopend, kan Gmail je voorstellen je af te melden voor die lijst.

1. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  2. Open een e-mail van de afzender waarvoor je je wilt afmelden.
  3. Tik onder aan het bericht op Afmelden of Voorkeuren wijzigen. Als je deze opties niet ziet staan, volg je de bovenstaande stappen om de afzender te blokkeren of het bericht als spam te markeren.

Opmerking: Nadat je je hebt afgemeld, kan het een paar dagen duren voordat de mailinglijst je geen berichten meer stuurt.

Als je de aanbevelingen voor afmelden niet meer wilt zien, open je Instellingen, tik je op Inbox-tips en zet je de schakelaar op Uit.

Spam of verdachte e-mails verwijderen

Spam verwijderen uit mijn inbox

Gmail probeert spam uit je inbox te weren, maar soms komen er toch berichten in terecht. Doe het volgende als er een spambericht in je inbox staat:

1. Open de Gmail-app Gmail op je iPhone of iPad.
  2. Tik naast het bericht op de profielafbeelding van de afzender of open het bericht.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Meer 더보기 en dan Spam melden.
Tip: Als je op Spam melden klikt of handmatig een e-mail naar de map Spam verplaatst, ontvangt Google een kopie van de e-mail en kan Google deze analyseren om onze gebruikers te beschermen tegen spam en misbruik.
Een verdachte e-mail waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd

Als je een verdachte e-mail tegenkomt waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, kun je melden dat het om phishing gaat.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open een e-mail van de afzender waarvoor je je wilt afmelden.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik op Phishing melden.