Iemands e-mails blokkeren

Als je in je Gmail-inbox ongewenste e-mail ontvangt, kun je die afzender blokkeren, jezelf afmelden voor berichten van die afzender of het bericht melden bij Gmail.

Opmerking: Als iemand Gmail gebruikt om je lastig te vallen, te intimideren of te bedreigen, schendt die persoon het programmabeleid van Gmail. Als je het gevoel hebt dat je in gevaar bent, neem je meteen contact op met de politie. Vraag of er wetgeving op het gebied van cyberpesten is die van toepassing is op je situatie.

Een e-mailadres blokkeren

Wanneer je een afzender blokkeert, komen berichten die hij je stuurt in de map Spam terecht.

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open het bericht.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van het bericht op Meer Meer.
  4. Tik op [Afzender] blokkeren.

Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.

Afmelden voor bulkmails

Als je je hebt aangemeld op een site die je veel e-mail stuurt, zoals reclame of nieuwsbrieven, kun je de afmeldingslink gebruiken om te zorgen dat je deze e-mails niet meer ontvangt. Wanneer je veel e-mail van een afzender hebt ontvangen die je al enige tijd niet hebt geopend, kan Gmail je voorstellen je af te melden voor die lijst.

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een e-mail van de afzender waarvoor je je wilt afmelden.
  3. Tik onder aan het bericht op Afmelden of Voorkeuren wijzigen. Als je deze opties niet ziet staan, heeft de afzender de informatie niet opgegeven die nodig is om je te kunnen afmelden. In plaats daarvan kun je de bovenstaande stappen volgen om de afzender te blokkeren of het bericht als spam te markeren.

Opmerking: Nadat je je hebt afgemeld, kan het een paar dagen duren voordat de mailinglijst je geen berichten meer stuurt.

Als je de aanbevelingen voor afmelden niet meer wilt zien, open je Instellingen, tik je op Inbox-tips en zet je de schakelaar op Uit.

Spam of verdachte berichten verwijderen

Spam verwijderen uit mijn inbox

Gmail probeert spam uit je inbox te weren, maar soms komen er toch berichten in terecht. Doe het volgende als er een spambericht in je inbox staat:

1. Open de Gmail-app Gmail op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de letter of de foto aan de linkerkant van het bericht, of open het bericht.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  4. Tik op Spam melden.
Tip: Als je op Spam melden klikt of handmatig een e-mail naar de map Spam verplaatst, ontvangt Google een kopie van de e-mail en kan Google deze analyseren om onze gebruikers te beschermen tegen spam en misbruik.
Een verdachte e-mail waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd

Als je een verdachte e-mail tegenkomt waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, kun je melden dat het om phishing gaat.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open een e-mail van de afzender waarvoor je je wilt afmelden.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik op Phishing melden.