Ongewenste e-mails blokkeren

Als je ongewenste e-mails ontvangt in je inbox, kun je de afzender blokkeren, je afmelden voor de afzender of het bericht melden, afhankelijk van het type e-mail.

Een afzender blokkeren

E-mails van afzenders die je blokkeert, worden naar je spammap gestuurd.

Computer
  1. Open de e-mail.
  2. Klik op de pijl-omlaag in de rechterbovenhoek van de e-mail.
  3. Klik op [Afzender] blokkeren.

Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.

Telefoon of tablet met Android
  1. Open de e-mail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het bericht op het grijze menu Meer.
  3. Tik op [Afzender] blokkeren.

Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.

Geblokkeerde afzenders bekijken en bewerken
  1. Open Gmail op een computer.
  2. Klik op het tandwielpictogram Instellingen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Filters en geblokkeerde adressen en scrol helemaal naar beneden.
De e-mail is spam

Gmail probeert spam uit je inbox te weren, maar soms komen er toch berichten in terecht. Doe het volgende als er een spambericht in je inbox staat:

Computer
  1. Open Gmail.
  2. Selecteer het bericht dat je wilt melden.
  3. Klik op de spamknop Report spam icon in de werkbalk boven je e-mails. Als je het bericht hebt geopend, kun je het ook als spam melden door op dezelfde knop te drukken.

Wanneer je spam of phishing meldt, kunnen wij deze e-mails in de toekomst als spam identificeren.

Telefoon of tablet met Android
  1. Open Gmail.
  2. Open het bericht dat je wilt melden.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op het witte menu met de rode achtergrond menu.
  4. Tik op Spam melden.
Ik sta op de mailinglijst van een winkelsite, sociaal netwerk of vergelijkbare site

Je hebt je wellicht aangemeld bij een site die je regelmatig updates stuurt, zoals e-mails over nieuwe kortingen. Doe het volgende om je voor deze e-mails af te melden:

Computer
  1. Open een van de e-mails.
  2. Klik onder aan de pagina op de link Afmelden of Voorkeuren wijzigen.

Als deze links niet worden weergegeven, kun je de afzender blokkeren (bekijk de instructies boven aan dit artikel) of het bericht markeren als spam.

Telefoon of tablet met Android
  1. Open de e-mail.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op het witte menu Meer.
  3. Tik op Afmelden.
Verdachte e-mail waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd

Als je een verdachte e-mail tegenkomt waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, kun je melden dat het om phishing gaat.

Computer
  1. Open Gmail.
  2. Open de e-mail die je wilt melden.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het bericht op de pijl-omlaag naast de knop Beantwoorden.
  4. Selecteer Phishing melden.

Wanneer je spam of phishing meldt, kunnen wij deze e-mails in de toekomst als spam identificeren.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.