Iemands e-mails blokkeren

Als je in je Gmail-inbox ongewenste e-mail ontvangt, kun je die afzender blokkeren, jezelf afmelden voor berichten van die afzender of het bericht melden bij Gmail.

Opmerking: Als iemand Gmail gebruikt om je lastig te vallen, te intimideren of te bedreigen, schendt die persoon het programmabeleid van Gmail. Als je het gevoel hebt dat je in gevaar bent, neem je meteen contact op met de politie. Vraag of er wetgeving op het gebied van cyberpesten is die van toepassing is op je situatie.

Een e-mailadres blokkeren

Wanneer je een afzender blokkeert, komen berichten die hij je stuurt in de map Spam terecht.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open het bericht.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik op [Afzender] blokkeren.
  5. Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.

Afmelden voor bulkmails

Als je je hebt aangemeld op een site die je veel e-mail stuurt, zoals reclame of nieuwsbrieven, kun je de afmeldingslink gebruiken om te zorgen dat je deze e-mails niet meer ontvangt.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open het bericht dat je als phishing wilt melden.
  3. Klik naast de naam van de afzender op Afmelden of Voorkeuren wijzigen. Als je deze opties niet ziet staan, volg je de bovenstaande stappen om de afzender te blokkeren of het bericht als spam te markeren.

Opmerking: Nadat je je hebt afgemeld, kan het een paar dagen duren voordat de mailinglijst je geen berichten meer stuurt.

Spam of verdachte e-mails verwijderen

Spam verwijderen en blokkeren uit mijn inbox

Gmail probeert spam uit je inbox te weren, maar soms komen er toch berichten in terecht. Doe het volgende als er een spambericht in je inbox staat:

1. Open Gmail op je computer.
  2. Vink het vakje aan de linkerkant van het bericht aan of open het bericht.
  3. Klik bovenaan de pagina op 'Spam melden' Spam melden.
Een verdachte e-mail waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd

Als je een verdachte e-mail tegenkomt waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, kun je rapporteren dat het om phishing gaat.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Open het bericht dat je als phishing wilt melden.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik op Phishing melden.

Michelle is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.