Ongewenste e-mails blokkeren

Als je in je Postvak IN ongewenste e-mails ontvangt, kun je hiertegen verschillende dingen doen.

De e-mail is spam

Gmail probeert spam uit je Postvak IN te weren, maar soms komen er toch berichten in terecht. Doe het volgende als er een spambericht in je postvak IN staat:

In de Android-app van Gmail
  1. Open Gmail.
  2. Open het bericht dat je wilt rapporteren.
  3. Tik rechtsboven op het menu met drie stipjes tegen een rode achtergrondmenu.
  4. Tik op Spam melden.
Op een computer
  1. Open Gmail.
  2. Selecteer het bericht dat je wilt rapporteren.
  3. Klik op de knop 'Spam' Report spam icon in de werkbalk boven je e-mailberichten.
  4. Als je het bericht hebt geopend, kun je het ook als spam rapporteren door op dezelfde knop Report spam icon te drukken.

Wanneer je spam of phishing rapporteert, kunnen wij deze e-mails in de toekomst als spam identificeren.

De e-mail is afkomstig van een winkelsite, sociale-netwerksite of vergelijkbare site

Je hebt je wellicht aangemeld bij een site die je regelmatig updates stuurt, zoals e-mails over nieuwe kortingen. Doe het volgende om je voor deze e-mails af te melden:

1. Open een van de e-mails.
  2. Klik onder aan de pagina op de link Afmeld of Voorkeuren wijzigen.

Als je deze links niet ziet staan, kun je een filter instellen (zie het gedeelte ‘Ik wil dit bericht niet in mijn Postvak IN ontvangen’ hieronder) of het bericht markeren als spam.

Ik wil dit bericht niet in mijn Postvak IN ontvangen

Op dit moment kun je berichten van bepaalde adressen of domeinen niet blokkeren, maar je kunt wel een filter instellen om deze e-mails rechtstreeks naar de Prullenbak te verzenden.

1. Open Gmail op een computer.
  2. Vink het selectievakje aan naast de e-mail waarvoor je een filter wilt maken.
  3. Klik op Meer.
  4. Klik op .
  5. Geef informatie op over de e-mails waarop je wilt filteren. Klik in de rechterbenedenhoek op Filter maken bij deze zoekopdracht.
  6. Kies de gewenste actie voor deze berichten door het betreffende selectievakje in te schakelen. Schakel het selectievakje bij Verwijderen in als de berichten naar de Prullenbak moeten worden verzonden.

Meer informatie over de verschillende manieren om filters te maken.

Verdachte e-mail waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd

Als je een verdachte e-mail tegenkomt waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, kun je rapporteren dat het om phishing gaat.

In de Gmail-app op Android
  1. Open Gmail
  2. Open de e-mail die je wilt rapporteren.
  3. Tik rechtsboven op het menu met drie stipjes tegen een rode achtergrondmenu.
  4. Tik op Phishing melden.
Op een computer
  1. Open Gmail.
  2. Open de e-mail die je wilt rapporteren.
  3. Klik op de pijl omlaag naast de knop 'Beantwoorden' in de rechterbovenhoek van het bericht.
  4. Selecteer Phishing rapporteren.

Wanneer je spam of phishing rapporteert, kunnen wij deze e-mails in de toekomst als spam identificeren.