Tietyltä käyttäjältä tulevien sähköpostiviestien estäminen

Jos saat Gmailin postilaatikkoosi ei-toivottuja viestejä, voit estää ne, perua lähettäjän tilauksen tai ilmoittaa viestistä Gmailille.

Huom. Jos joku käyttää Gmailia häirintään, pelotteluun tai uhkailuun, kyseinen henkilö rikkoo Gmailin ohjelmasääntöjä. Jos uskot olevasi vaarassa, ota heti yhteyttä paikallisiin viranomaisiin ja kysy, voidaanko tilanteeseesi soveltaa jotakin virtuaalihäirintää koskevaa lakia.
Vinkki: Voit estää jotakin henkilöä lähettämästä sinulle viestejä tai ilmoittaa viestin tietojenkalasteluksi avaamalla viestin tietokoneella.

Sähköpostiosoitteen estäminen

Kun estät lähettäjän, hänen lähettämänsä viestit ohjataan roskapostikansioon.
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Estä [lähettäjä].
Vinkki: Jos estit lähettäjän vahingossa, voit kumota eston noudattamalla samoja ohjeita.

Joukkosähköpostien tilauksen peruminen

Jos olet rekisteröitynyt sivustolle, jolta lähetetään paljon sähköposteja, kuten mainoksia ja uutiskirjeitä, voit perua sähköpostien tilauksen peruutuslinkin kautta. Kun olet perunut tilauksen, voi mennä muutama päivä, ennen kuin postituslista lopettaa viestien lähettämisen.
  1. Avaa Gmail iPhonella tai iPadilla.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Napauta lähettäjän nimen vierestä Peruuta tilaus.
  4. Napauta ponnahdusikkunasta Peruuta tilaus.
    • Osa lähettäjistä voi edellyttää verkkosivustolle siirtymistä sähköpostien perumiseksi.
  5. Valinnainen: Kun olet perunut tilauksen, klikkaa bannerista Siirrä roskapostiin.
Vinkki: Kun perut tilauksen, saatat nähdä lähettäjän nimen sijaan postituslistan yksilöllisen tunnisteen tai listatunnuksen.

Tilausten perumissuositusten poistaminen käytöstä:

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset .
  3. Valitse Postilaatikko-kohdasta Postilaatikon muokkaukset ja sitten Postilaatikkoon liittyvät vinkit.
  4. Laita "Peruuta vinkkien tilaus" pois päältä.

Roskapostien ja epäilyttävien sähköpostien poistaminen

Roskapostin poistaminen postilaatikosta
Gmail ei yleensä päästä roskaposteja postilaatikkoosi, mutta joskus niin kuitenkin käy. Jos postilaatikossasi on roskapostia, toimi seuraavasti:
  1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta lähettäjän viestin vierestä profiilikuvaa tai avaa viesti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää 더보기 ja sitten Ilmoita roskapostista.
Huom. Kun napautat Ilmoita roskapostista tai siirrät sähköpostiviestin käsin roskapostikansioon, Google saa viestistä kopion ja saattaa analysoida sen suojatakseen käyttäjiä roskapostilta ja väärinkäytöltä.
Epäilyttävät sähköpostit, joissa pyydetään henkilötietoja
Jos saat epäilyttävän sähköpostiviestin, jossa pyydetään henkilötietoja, ilmoita tietojenkalastelusta.
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Ilmoita tietojenkalastelusta.