Tietyltä käyttäjältä tulevien sähköpostiviestien estäminen

Jos saat Gmailin postilaatikkoosi ei-toivottuja viestejä, voit estää ne, perua lähettäjän tilauksen tai ilmoittaa viestistä Gmailille.

Huom. Jos joku käyttää Gmailia ahdisteluun, pelotteluun tai uhkailuun, kyseinen henkilö rikkoo Gmailin ohjelmakäytäntöjä. Jos uskot olevasi vaarassa, ota heti yhteyttä paikallisiin viranomaisiin ja kysy, voidaanko tilanteeseesi soveltaa jotakin verkossa tapahtuvaa häirintää koskevaa lakia.

Sähköpostiosoitteen estäminen

Kun estät lähettäjän, hänen lähettämänsä viestit ohjataan roskapostikansioon.

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Estä [lähettäjä].

Vinkki: Jos olet estänyt lähettäjän vahingossa, voit kumota eston seuraamalla samoja ohjeita.

Joukkosähköpostien tilauksen peruminen

Jos olet kirjautunut sivustolle, jolta lähetetään paljon sähköposteja, kuten mainoksia ja uutiskirjeitä, voit perua näiden sähköpostien tilauksen peruutuslinkin kautta. Kun olet perunut tilauksen, voi mennä muutama päivä, ennen kuin postituslista lopettaa viestien lähettämisen.

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Valitse lähettäjän nimen vierestä Peruuta tilaus.
  4. Valitse ponnahdusikkunasta Peruuta tilaus.
    • Osa lähettäjistä voi edellyttää verkkosivustolle siirtymistä sähköpostien perumiseksi.
  5. Valinnainen: Kun olet perunut tilauksen, klikkaa bannerista Siirrä roskapostiin.

Vinkkejä:

• Voit perua tilauksen myös sähköpostilistasta. Vie hiiri sähköpostiviestin päälle ja klikkaa Peruuta tilaus.
  • Kun perut tilauksen, voit nähdä lähettäjän nimen sijaan postituslistan yksilöllisen tunnisteen tai listatunnuksen.

Roskapostien ja epäilyttävien sähköpostien poistaminen

Roskapostin poistaminen ja estäminen

Gmail ei yleensä päästä roskaposteja postilaatikkoosi, mutta joskus niin kuitenkin käy. Jos postilaatikossasi on roskapostia, toimi seuraavasti:

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Merkitse viestin vasemmalla puolella oleva ruutu valituksi tai avaa viesti.
  3. Valitse sivun yläreunasta Ilmoita roskapostista .

Vinkki: Kun klikkaat Ilmoita roskapostista tai siirrät sähköpostiviestin käsin roskapostikansioon, Google saa viestistä kopion ja saattaa analysoida sen suojatakseen käyttäjiä roskapostilta ja väärinkäytöltä.

Epäilyttävät sähköpostit, joissa pyydetään henkilökohtaisia tietoja

Jos saat epäilyttävän sähköpostiviestin, jossa pyydetään henkilökohtaisia tietoja, voit ilmoittaa tietojenkalastelusta.

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa haluamasi viesti.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Ilmoita tietojenkalastelusta.