Blokkér e-poster fra bestemte personer

Hvis du mottar uønsket e-post i Gmail, kan du blokkere avsenderen, avslutte abonnementet hos avsenderen eller rapportere e-posten til Gmail.

Merk: Hvis noen bruker Gmail til å trakassere, skremme eller true deg, bryter de programretningslinjene for Gmail. Hvis du føler at du er i fare, bør du kontakte lokale myndigheter og forhøre deg om det finnes lover om trakassering på nettet som gjelder for din situasjon.

Blokkér en e-postadresse

Når du blokkerer en avsender, blir e-postene vedkommende sender til deg, sendt til Søppelpost-mappen.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne e-posten.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Blokkér [avsender].
  5. Hvis du har blokkert noen ved en feil, kan du oppheve blokkeringen ved å følge de samme trinnene.

Avslutt abonnementer på masseutsendte e-poster

Hvis du har registrert deg på et nettsted som sender deg mange e-poster, for eksempel reklame eller nyhetsbrev, kan du bruke «Avslutt abonnement»-linken for å slutte å få disse e-postene.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post fra avsenderen du vil avslutte abonnementet hos.
  3. Klikk på Avslutt abonnement eller Endre innstillinger ved siden av navnet til avsenderen. Hvis du ikke ser disse alternativene, kan du følge fremgangsmåten over for å blokkere avsenderen eller for å merke e-posten som søppelpost.

Merk: Etter at du har avsluttet abonnementet, kan det ta noen dager før e-postlisten slutter å sende deg e-post.

Fjern søppelpost eller mistenkelige e-poster

Fjern og blokkér søppelpost fra innboksen din

Gmail forsøker å holde søppelpost borte fra innboksen din, men slike e-poster kan noen ganger slippe gjennom. Dette gjør du hvis du ser søppelpost i innboksen:

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Merk av i boksen ved siden av e-posten, eller åpne e-posten.
  3. Klikk på Rapportér søppelpost Rapportér nettsøppel oppe på siden.
Merk: Når du klikker på Rapportér søppelpost Rapportér søppelpost eller flytter en e-post til søppelpostmappen manuelt, mottar Google en kopi av e-posten og kan analysere den for å beskytte brukerne mot søppelpost og uriktig bruk.
Mistenkelig e-post som ber om personopplysninger

Hvis du ser en mistenkelig e-post som ber om personopplysninger, kan du rapportere denne e-posten som nettfisking.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post fra avsenderen du vil avslutte abonnementet hos.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Rapportér nettfisking.