Tietyltä käyttäjältä tulevien sähköpostiviestien estäminen

Jos saat Gmailin postilaatikkoosi ei-toivottuja viestejä, voit estää ne, perua lähettäjän tilauksen tai ilmoittaa viestistä Gmailille.

Huom. Jos joku käyttää Gmailia häirintään, pelotteluun tai uhkailuun, hän rikkoo Gmailin ohjelmasääntöjä. Jos uskot olevasi vaarassa, ota välittömästi yhteyttä paikallisiin viranomaisiin ja kysy, voidaanko tilanteeseesi soveltaa jotakin virtuaalihäirintää koskevaa lakia.

Sähköpostiosoitteen estäminen

Kun estät lähettäjän, hänen lähettämänsä viestit ohjataan roskapostikansioon.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Estä [lähettäjä].
  5. Jos estit lähettäjän vahingossa, voit kumota eston noudattamalla samoja ohjeita.

Joukkosähköpostien tilauksen peruminen

Jos olet kirjautunut sivustolle, jolta lähetetään paljon sähköposteja, kuten mainoksia ja uutiskirjeitä, voit perua näiden sähköpostien tilauksen peruutuslinkin kautta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Valitse lähettäjän nimen vierestä Peru tilaus tai Muuta asetuksia. Jos et näe näitä asetuksia, estä lähettäjä yllä olevien ohjeiden avulla tai merkitse viesti roskapostiksi.

Huom. Postituslistan viestien lähettäminen lopetetaan yleensä muutama päivä tilauksen perumisen jälkeen.

Roskapostien ja epäilyttävien sähköpostien poistaminen

Roskapostin poistaminen postilaatikosta

Gmail ei yleensä päästä roskaposteja postilaatikkoosi, mutta joskus niin kuitenkin käy. Jos postilaatikossasi on roskapostia, toimi seuraavasti:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse viestin vasemmalla puolella oleva valintaruutu tai avaa viesti.
  3. Valitse sivun yläreunasta Ilmoita roskapostista Ilmoita roskasisällöstä.
Huom. Kun klikkaat Ilmoita roskapostista Ilmoita roskapostista tai siirrät sähköpostiviestin käsin roskapostikansioon, Google saa viestistä kopion ja saattaa analysoida sen suojatakseen käyttäjiä roskapostilta ja väärinkäytöltä.
Epäilyttävät sähköpostit, joissa pyydetään henkilötietoja

Jos saat epäilyttävän sähköpostiviestin, jossa pyydetään henkilötietoja, ilmoita tietojenkalastelusta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Ilmoita tietojenkalastelusta.