Tietyltä käyttäjältä tulevien sähköpostiviestien estäminen

Jos saat Gmailin postilaatikkoosi ei-toivottuja viestejä, voit estää ne, perua lähettäjän tilauksen tai ilmoittaa viestistä Gmailille.

Huom. Jos joku käyttää Gmailia häirintään, pelotteluun tai uhkailuun, kyseinen henkilö rikkoo Gmailin ohjelmasääntöjä. Jos uskot olevasi vaarassa, ota välittömästi yhteyttä paikallisiin viranomaisiin ja kysy, voidaanko tilanteeseesi soveltaa jotakin virtuaalihäirintää koskevaa lakia.

Sähköpostiosoitteen estäminen

Kun estät lähettäjän, hänen lähettämänsä viestit ohjataan roskapostikansioon.

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa viesti.
  3. Valitse viestin oikeasta ylänurkasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Estä [lähettäjä].

Jos estit lähettäjän vahingossa, voit kumota eston noudattamalla samoja ohjeita.

Joukkosähköpostien tilauksen peruminen

Jos olet kirjautunut sivustolle, jolta lähetetään paljon sähköposteja, kuten mainoksia ja uutiskirjeitä, voit perua näiden sähköpostien tilauksen peruutuslinkin kautta. Jos olet saanut paljon sähköposteja joltakin lähettäjältä etkä ole pitkään aikaan avannut niitä, Gmail saattaa ehdottaa kyseisen postituslistan tilauksen perumista.

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Valitse viestin alareunassa Peru tilaus tai Muuta asetuksia. Jos et näe näitä asetuksia, lähettäjältä ei ole saatu tarvittavia tietoja tilauksen perumisesta. Sen sijaan voit estää lähettäjän yllä olevien ohjeiden avulla tai merkitä viestin roskapostiksi.

Huom. Postituslistan viestien lähettäminen lopetetaan yleensä muutama päivä tilauksen perumisen jälkeen.

Tilausten perumissuositusten poistaminen käytöstä: Avaa Asetukset ja napauta sitten Postilaatikkoon liittyvät vinkit ja valitse liukusäädin pois päältä.

Roskapostin ja epäilyttävien sähköpostien poistaminen

Roskapostin poistaminen postilaatikosta

Gmail ei yleensä päästä roskaposteja postilaatikkoosi, mutta joskus niin kuitenkin käy. Jos postilaatikossasi on roskapostia, toimi seuraavasti:

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta viestin vasemmalla puolella olevaa kirjainta tai kuvaa tai avaa viesti.
  3. Valitse oikeasta ylänurkasta Lisää Lisää.
  4. Valitse Ilmoita roskapostista.
Huom. Kun napautat Ilmoita roskapostista tai siirrät sähköpostiviestin käsin roskapostikansioon, Google saa viestistä kopion ja saattaa analysoida sen suojatakseen käyttäjiä roskapostilta ja väärinkäytöltä.
Epäilyttävät sähköpostit, joissa pyydetään henkilötietoja

Jos saat epäilyttävän sähköpostiviestin, jossa pyydetään henkilötietoja, ilmoita tietojenkalastelusta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Klikkaa oikeassa ylänurkassa olevaa alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  4. Valitse Ilmoita tietojenkalastelusta.