Richtlijnen voor e-mailafzenders

Met de richtlijnen in dit artikel zorg je dat e-mails juist worden bezorgd bij persoonlijke Gmail-accounts. Vanaf 2024 moeten e-mailafzenders voldoen aan de vereisten die hier worden beschreven om e-mails te sturen naar persoonlijke Gmail-accounts. Een persoonlijk Gmail-account is een account dat eindigt op @gmail.com of @googlemail.com.

Ga naar de Veelgestelde vragen over de richtlijnen voor e-mailafzenders voor de nieuwste updates over de vereisten voor e-mailverzenders.

Google Workspace-afzenders: Als je Google Workspace gebruikt om grote hoeveelheden e-mails te sturen, check je het Spam- en misbruikbeleid voor Gmail. Dit beleid is onderdeel van het Beleid voor acceptabel gebruik van Google Workspace.

Updates van de vereisten voor afzenders

In deze tabel staan de updates van de richtlijnen en vereisten voor afzenders:

Vereiste voor afzenders Datum toegevoegd
Gebruik een TLS-verbinding om e-mails te sturen Dec 2023

Vereisten en richtlijnen voor afzenders

Volg deze richtlijnen om te zorgen dat berichten worden bezorgd bij Gmail-accounts zoals verwacht en om te voorkomen dat Gmail de verzendfrequentie beperkt, berichten blokkeert of berichten markeert als spam.

Vereisten voor alle afzenders

Vanaf 1 februari 2024 moeten alle afzenders die e-mails sturen naar Gmail-accounts voldoen aan de vereisten in dit gedeelte.

Belangrijk: Als je meer dan 5000 berichten per dag naar Gmail-accounts stuurt, volg je de vereisten voor het sturen van 5000 of meer berichten per dag.

• Stel e-mailverificatie met SPF of DKIM in voor je verzenddomeinen.
  • Zorg dat verzenddomeinen of IP-adressen geldige forward en reverse DNS-records hebben, ook wel PTR-records genoemd. Meer informatie
  • Gebruik een TLS-verbinding om e-mails te sturen. Ga naar Vereisen dat e-mails via een beveiligde verbinding worden gestuurd voor de stappen om TLS in te stellen in Google Workspace.
  • Houd de spampercentages die in Postmaster Tools worden gerapporteerd onder de 0,3%. Meer informatie over spampercentages
  • Gebruik de Internet Message Format-norm (RFC 5322) voor je berichten.
  • Doe je niet voor als een ander in de Van-headers van Gmail. Gmail gaat een handhavingsbeleid voor een DMARC-quarantaine inzetten. Als je je voordoet als een ander in de Van-headers van Gmail, kan dit gevolgen hebben voor de bezorging van je e-mails.
  • Als je een doorstuurservice beheert, inclusief mailinglijsten of gateways voor binnenkomend verkeer, voeg je ARC-headers toe aan uitgaande e-mails. ARC-headers geven aan dat het bericht is doorgestuurd en dat jij degene bent die dit heeft gedaan. Afzenders van mailinglijsten moeten ook een header met de Lijst-ID toevoegen aan uitgaande berichten, waarin staat om welke mailinglijst het gaat.
Vereisten voor het sturen van 5000 of meer berichten per dag

Vanaf 1 februari 2024 moeten afzenders die meer dan 5000 berichten per dag naar Gmail-accounts sturen, voldoen aan de vereisten in dit gedeelte.

• Stel e-mailverificatie met SPF en DKIM in voor je domein.
  • Zorg dat verzenddomeinen of IP-adressen geldige forward en reverse DNS-records hebben, ook wel PTR-records genoemd. Meer informatie
  • Gebruik een TLS-verbinding om e-mails te sturen. Ga naar Vereisen dat e-mails via een beveiligde verbinding worden gestuurd voor de stappen om TLS in te stellen in Google Workspace.
  • Houd de spampercentages die in Postmaster Tools worden gerapporteerd onder de 0,30%. Meer informatie over spampercentages
  • Gebruik de Internet Message Format-norm (RFC 5322) voor je berichten.
  • Doe je niet voor als een ander in de Van-headers van Gmail. Gmail gaat een handhavingsbeleid voor een DMARC-quarantaine inzetten. Als je je voordoet als een ander in de Van-headers van Gmail, kan dit gevolgen hebben voor de bezorging van je e-mails.
  • Als je een doorstuurservice beheert, inclusief mailinglijsten of gateways voor binnenkomend verkeer, voeg je ARC-headers toe aan uitgaande e-mails. ARC-headers geven aan dat het bericht is doorgestuurd en dat jij degene bent die dit heeft gedaan. Afzenders van mailinglijsten moeten ook een header met de Lijst-ID toevoegen aan uitgaande berichten, waarin staat om welke mailinglijst het gaat.
  • Stel DMARC-verificatie in voor het verzenddomein. Je kunt het handhavingsbeleid voor DMARC instellen op Geen. Meer informatie
  • Voor direct mail moet het domein in de Van-header van de afzender hetzelfde zijn als het SPF-domein of het DKIM-domein. Dit is vereist voor DMARC-uitlijning.
  • Marketingberichten en berichten voor abonnees moeten de mogelijkheid voor afmelden met één klik via een duidelijk zichtbare afmeldingslink in de berichttekst bevatten. Meer informatie

Als je vóór 1 februari 2024 meer dan 5000 e-mails per dag stuurt, zorg je zo snel mogelijk dat je voldoet aan de richtlijnen in dit artikel. Als je vóór de deadline aan de vereisten voor afzenders voldoet, kan dat een positief effect hebben op de bezorging van je e-mail. Als je niet voldoet aan de vereisten in dit artikel, worden je e-mails misschien niet bezorgd zoals verwacht of worden ze gemarkeerd als spam. Ga naar Problemen oplossen voor hulp bij problemen met de bezorging van e-mails.

Vereisten en aanbevelingen voor e-mailverificatie

We vereisen dat je deze methoden voor e-mailverificatie instelt voor je domein. Voor geverifieerde berichten geldt het volgende:

• Ze beschermen ontvangers tegen schadelijke berichten, zoals spoofing en phishingberichten.
  • Ze beschermen jou en je organisatie tegen nabootsing van je identiteit.
  • Ze worden minder snel geweigerd of gemarkeerd als spam door Gmail.

Stel e-mailverificatie voor al je verzenddomeinen in via je domeinprovider. Je kunt de instructies van Google en de supportgegevens voor e-mailverificatie van je domeinprovider gebruiken.

Google controleert of berichten die naar Gmail-accounts zijn gestuurd, zijn geverifieerd. We raden je aan altijd SPF, DKIM en DMARC in te stellen voor je domeinen om de e-mailbezorging te verbeteren. Zorg dat je voldoet aan de minimale verificatievereisten op deze pagina. Berichten die niet met deze methoden zijn geverifieerd, kunnen worden gemarkeerd als spam of worden geweigerd met de foutcode 5.7.26.

Als je een e-mailserviceprovider gebruikt, controleer dan of deze de e-mails van je domein verifieert met SPF en DKIM.

Als je regelmatig e-mails doorstuurt of een doorstuurservice beheert, zorg je dat doorgestuurde berichten worden geverifieerd door de best practices voor het doorsturen van e-mails naar Gmail te volgen.

We raden je aan altijd e-mailverificatie in te stellen voor het domein waarin je openbare website wordt gehost.

SPF

Met SPF voorkom je dat spammers ongeautoriseerde berichten sturen die afkomstig lijken te zijn uit je domein. Stel SPF in door een SPF-record te publiceren in je domein. De SPF-record van je domein moet alle e-mailafzenders van je domein bevatten. Als je afzenders van derden niet in de SPF-record staan, worden berichten van deze afzenders misschien gemarkeerd als spam. Meer informatie over hoe je een SPF-record maakt en aan je domein toevoegt

DKIM

Zet DKIM aan voor het domein waarmee je e-mails stuurt. De ontvangstservers gebruiken DKIM om te verifiëren of de domeinhouder het bericht daadwerkelijk heeft gestuurd. Als je Google Workspace gebruikt om e-mails te sturen, vind je hier informatie over hoe je DKIM aanzet voor je domein. Als je Google Workspace niet gebruikt om e-mails te sturen, kun je een van de vele beschikbare internettools gebruiken om DKIM-sleutels te maken of je domeinprovider om hulp vragen.

Belangrijk: Je moet een DKIM-sleutel van 1024 bits of langer gebruiken om berichten te sturen naar persoonlijke Gmail-accounts. Uit veiligheidsoverwegingen raden we je aan een 2048-bits sleutel te gebruiken als je domeinprovider dit ondersteunt. Vind meer informatie over de lengte van DKIM-sleutels.

DMARC

DMARC laat ontvangstservers weten wat ze moeten doen met berichten die niet door de SPF- of DKIM-controle komen. Stel DMARC in door een DMARC-record voor je domein te publiceren. Berichten moeten geverifieerd zijn met SPF, DKIM of beide om door de DMARC-controle te komen. Het verifiërende domein moet hetzelfde domein zijn als in de Van-header van het bericht. Meer informatie over hoe je een DMARC-record toevoegt aan je domein

We raden je aan DMARC-rapporten in te stellen, zodat je e-mails die zijn gestuurd vanuit je domein (of e-mails waarvan het lijkt alsof die zijn gestuurd vanuit je domein) kunt controleren. Met DMARC-rapporten kun je nagaan of afzenders mogelijk je domein nabootsen. Meer informatie over DMARC-rapporten

ARC

ARC checkt de vorige verificatiestatus van doorgestuurde berichten. Als een doorgestuurd bericht door de SPF- of DKIM-verificatie komt, maar ARC aantoont dat het bericht eerder niet kon worden geverifieerd, behandelt Gmail het bericht als niet-geverifieerd.

We raden afzenders aan ARC-verificatie te gebruiken, vooral als ze regelmatig e-mails doorsturen. Meer informatie over ARC-verificatie

Configuratie van de infrastructuur

IP-adressen

Belangrijk: Het IP-adres van de afzender moet overeenkomen met het IP-adres van de hostnaam die in de Pointer-record (PTR-record) staat.

Het openbare IP-adres van een SMTP-verzendserver moet een bijbehorende PTR-record hebben die wordt omgezet naar een hostnaam. Dit wordt omgekeerde DNS-lookup genoemd. Dezelfde hostnaam moet ook een A-record (voor IPv4) of AAAA-record (voor IPv6) hebben die wordt omgezet naar hetzelfde openbare IP-adres als de verzendserver gebruikt. Dit wordt forward DNS-lookup genoemd.

Stel geldige reverse DNS-records in voor de IP-adressen van je verzendserver die naar je domein wijzen. Met de tool Dig in de Google Admin Toolbox kun je checken of er een PTR-record is.

Belangrijk: Het IP-adres van het verzendadres moet overeenkomen met het IP-adres van de hostnaam die in de Pointer-record (PTR) staat.

Gedeelde IP-adressen

Een gedeeld IP-adres is een IP-adres dat door meer dan één e-mailafzender wordt gebruikt. De activiteit van afzenders met een gedeeld IP-adres heeft invloed op de reputatie van alle afzenders die dat gedeelde IP-adres gebruiken. Een negatieve reputatie kan van invloed zijn op de leveringssnelheid van je berichten.

Doe het volgende als je een gedeeld IP-adres gebruikt om e-mails te sturen:

• Check of het gedeelde IP-adres niet op een lijst met geblokkeerde IP-adressen staat. Berichten die worden gestuurd vanaf een IP-adres dat op een blokkeringslijst staat, worden eerder gemarkeerd als spam.
  • Als je een e-mailserviceprovider voor je gedeelde IP-adres gebruikt, kun je de reputatie van het gedeelde IP-adres controleren met Postmaster Tools.

Abonnementen

Stuur alleen e-mails naar mensen die berichten van je willen krijgen. Deze ontvangers markeren je berichten minder snel als spam.

Als berichten uit je domein vaak als spam worden gemarkeerd, loop je meer risico dat toekomstige berichten ook worden gemarkeerd als spam. Zo krijgt je domein een slechte reputatie. Controleer de reputatie van je domein met Postmaster Tools.

Makkelijk abonneren

Zo zorg je dat ontvangers betrokken zijn:

• Laat ontvangers zich aanmelden om berichten van je te krijgen.
  • Bevestig het e-mailadres van elke ontvanger voordat je ze abonneert.
  • Stuur ontvangers af en toe een bericht om te bevestigen dat ze geabonneerd willen blijven.
  • Overweeg gebruikers af te melden die je berichten niet openen of lezen.

Makkelijk afmelden

Maak het ontvangers makkelijk om zich af te melden voor je berichten. Door mensen de mogelijkheid te geven zich makkelijk af te melden voor je berichten, kun je het openingspercentage, de klikfrequentie en de verzendefficiëntie verhogen.

Belangrijk: Als je meer dan 5000 berichten per dag verstuurt, moeten je marketingberichten en berichten voor abonnees de mogelijkheid bieden voor afmelden met één klik.

Voeg deze beide headers toe aan je uitgaande berichten om afmelden met één klik in te stellen voor Gmail-berichten:

• List-Unsubscribe-Post: List-Unsubscribe=One-Click
  • List-Unsubscribe: <https://solarmora.com/unsubscribe/example>

Als een ontvanger zich afmeldt met één klik, krijg je dit POST-verzoek:

"POST /unsubscribe/example HTTP/1.1
Host: solarmora.com
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
Content-Length: 26
List-Unsubscribe=One-Click"

Je vindt meer informatie over List-Unsubscribe-headers in RFC 2369 en RFC 8058.

Je kunt ook deze opties voor afmelden gebruiken, maar deze zijn geen vervanging voor afmelden met één klik:

• Stel in dat ontvangers de afzonderlijke mailinglijsten kunnen checken waarop ze zijn geabonneerd. Geef gebruikers de mogelijkheid zich af te melden voor afzonderlijke lijsten of alle lijsten tegelijk.
  • Meld ontvangers automatisch af als je meerdere keren een bouncebericht krijgt van hun adres.

Berichtopmaak

Volg deze richtlijnen voor berichtopmaak om te zorgen dat Gmail je berichten bezorgt in de inbox en niet in de spammap:

• Gebruik de Internet Format Standard (RFC 5322) in je berichten.
  • Als berichten in html-indeling staan, gebruik je de html-standaarden.
  • Gebruik geen html en css om content te verbergen in je berichten. Als je content verbergt, kunnen berichten worden gemarkeerd als spam.
  • Zorg dat er maar één e-mailadres staat in de Van-headers. Bijvoorbeeld:
    From: notifications@solarmora.com
  • Zorg dat elk bericht een geldige bericht-ID heeft (RFC 5322).
  • Zorg dat single-instance berichtheaders maar één keer voorkomen in een bericht. Voorbeelden van single-instance headers zijn From, To, Subject en Date (RFC 5322).
  • Vermijd grote berichtheaders. Ga naar Limieten voor e-mailheaders in Gmail voor meer informatie.
  • Weblinks in de berichttekst moeten zichtbaar en makkelijk te begrijpen zijn. Ontvangers moeten weten wat ze kunnen verwachten als ze op een link klikken.
  • Gegevens van afzenders moeten duidelijk en zichtbaar zijn.
  • Het onderwerp van een bericht moet relevant en niet misleidend zijn.
  • Gebruik voor deze internationale domeinen de indeling van de Highly Restrictive richtlijnen in gedeelte 5.2 van de Unicode Technical Standard #39:
    • Verifiërend domein
    • Envelop Van-domein
    • Payload-domein
    • Antwoorddomein
    • Domein afzender

Richtlijnen voor verzending

Volg de best practices in dit gedeelte om de kans te verkleinen dat berichten uit je domein door Gmail worden geblokkeerd of worden gemarkeerd als spam.

• Verifieer e-mail met onderling op organisatieniveau uitgelijnde SPF en DKIM. Als je een e-mailprovider gebruikt, check je of je provider dit ondersteunt.
  • Stuur het liefst alle berichten vanaf hetzelfde IP-adres. Als je berichten via meerdere IP-adressen moet versturen, gebruik je voor elk berichttype een ander IP-adres. Gebruik bijvoorbeeld één IP-adres om accountmeldingen te sturen en een ander IP-adres om promotieberichten te sturen.
  • Stel hetzelfde Van-adres in voor berichten met dezelfde categorie. Voor berichten van een domein met de naam solarmora.com kun je bijvoorbeeld de volgende Van-adressen gebruiken:
    • Berichten met verkoopbewijzen: sales@solarmora.com
    • Promotieberichten: aanbiedingen@solarmora.com
    • Berichten met accountmeldingen: melding@solarmora.com
  • Berichten die zijn verstuurd via een adres in de contactenlijst van de ontvanger, worden minder snel gemarkeerd als spam.

Worst practices voor verzending

• Zet niet verschillende soorten content in hetzelfde bericht. Voeg bijvoorbeeld geen promoties toe aan berichten met aankoopbewijzen.
  • Doe je niet zonder toestemming voor als een ander domein of andere afzender. Dat wordt spoofing genoemd. Gmail kan deze berichten markeren als spam.
  • Markeer interne berichten niet als spam. Dat kan negatieve gevolgen hebben voor de reputatie van je domein. Toekomstige berichten kunnen dan ook worden gemarkeerd als spam.
  • Koop geen e-mailadressen van andere bedrijven.
  • Stuur alleen berichten naar mensen die zich hebben aangemeld om berichten van je te krijgen. Ontvangers die zich daarvoor niet hebben aangemeld, kunnen je berichten markeren als spam en toekomstige berichten aan deze ontvangers worden dan ook gemarkeerd als spam.
  • Gebruik geen aanmeldingsformulieren die standaard zijn aangevinkt, waardoor gebruikers automatisch worden geabonneerd. Sommige landen en regio's beperken automatische aanmelding. Neem kennis van de wetten in je regio voordat je gebruikers automatisch aanmeldt.

Sommige legitieme berichten kunnen worden gemarkeerd als spam. Ontvangers kunnen geldige berichten markeren als geen spam, waardoor toekomstige berichten van de afzender in hun inbox worden bezorgd.

Het verzendvolume langzaam verhogen

Houd rekening met het volgende als je het verzendvolume verhoogt:

• Als je het verzendvolume te snel verhoogt, kunnen er problemen optreden met de bezorging. Terwijl je het verzendvolume geleidelijk verhoogt, kun je Postmaster Tools gebruiken om te checken of e-mails juist worden bezorgd.
  • Voor werk- en schoolaccounts van Google Workspace gelden de verzendlimieten ook als de ontvangers bij verschillende Google Workspace-domeinen horen. Voorbeeld: Je stuurt e-mails naar gebruikers via e-mailadressen met de domeinen je-bedrijf.net en solarmora.comDe domeinen zijn anders, maar als beide domeinen google.com als MX-record hebben, tellen berichten die naar deze domeinen worden gestuurd mee voor de limiet.
  • Als je Google Workspace of Gmail gebruikt om e-mails te sturen: Als je de verzendlimiet hebt bereikt, wordt de verzendfrequentie beperkt voor het verzend-IP-adres.

Als je grote hoeveelheden e-mails stuurt, raden we het volgende aan:

• Stuur e-mails in hetzelfde tempo. Stuur niet ineens veel e-mails tegelijk.
  • Begin met een laag verzendvolume naar betrokken gebruikers en verhoog dit geleidelijk.
  • Terwijl je het verzendvolume verhoogt, controleer je regelmatig de serverreacties, het spampercentage en de reputatie van het verzenddomein. Door regelmatige controles kun je snel aanpassingen maken als de verzendfrequentie wordt beperkt, als het spampercentage hoger wordt of als de reputatie van het verzenddomein minder wordt.
  • Stuur niet ineens veel berichten als je dit in het verleden nog nooit hebt gedaan. Als je bijvoorbeeld het verzendvolume ineens verdubbelt, kan dit leiden tot rate limiting of een verlaagde reputatie van je domein.
  • Als je de indeling van bulkmails wijzigt, verhoog je geleidelijk het verzendvolume van berichten met de nieuwe indeling.
  • Als je aanzienlijke wijzigingen hebt aangebracht in de verzendinfrastructuur of de structuur van e-mailheaders, verhoog je het aangepaste verkeerssegment afzonderlijk.
  • Als berichten terugkomen of worden uitgesteld, verlaag je het verzendvolume totdat het SMTP-foutpercentage afneemt. Daarna kun je het weer geleidelijk verhogen. Als je berichten ook bij een laag verzendvolume terugkomen of worden uitgesteld, controleer je individuele berichten op problemen. Je kunt bijvoorbeeld een leeg testbericht sturen en nagaan of dit problemen veroorzaakt.
  • Blijf binnen de IP-verzendlimieten:
    • Houd rekening met verzendlimieten voor e-mails als je e-mails stuurt vanuit een domein met de MX-host Google.com.
    • Stuur e-mails vanaf één IP-adres, gebaseerd op het domein met de MX-record, niet het domein in het e-mailadres van de ontvanger.
    • Check de reacties zodat je het verzendvolume kunt wijzigen om binnen de limieten te blijven.

Deze factoren zijn van invloed op hoe snel je het verzendvolume kunt verhogen:

• Het aantal gestuurde e-mails: Hoe meer e-mails je stuurt, hoe geleidelijker je het verzendvolume moet verhogen.
  • De frequentie van gestuurde e-mails: Je kunt het verzendvolume sneller verhogen als je dagelijks e-mails stuurt, dan als je wekelijks e-mails stuurt.
  • Feedback van ontvangers over je berichten: Zorg dat je alleen berichten stuurt naar mensen die zich hebben geabonneerd op je e-mails en geef ontvangers de mogelijkheid zich af te melden.

Als er een recente piek is geweest in de e-mailactiviteit, raden we je aan de vereisten en richtlijnen op deze pagina te volgen om bezorgproblemen automatisch op te lossen als je weer berichten stuurt.

Speciale overwegingen

Als je een e-mailserviceprovider gebruikt

Google en Gmail accepteren geen verzoeken van e-mailproviders om op de toelatingslijst te worden gezet. We kunnen niet garanderen dat berichten die door e-mailproviders worden gestuurd, door de spamfilters van Gmail komen.

Als je een externe e-mailprovider gebruikt om e-mails te sturen namens je domein, doe je het volgende:

• Controleer of de provider de richtlijnen op deze pagina volgt. Grote providers, zoals Google, AOL en Yahoo, volgen deze richtlijnen meestal wel.
  • Zorg dat de SPF-record voor je domein alle e-mailafzenders van je domein bevat. Als afzenders van derden niet in de SPF-record staan, worden berichten die via deze providers worden gestuurd waarschijnlijk gemarkeerd als spam. Meer informatie over hoe je een SPF-record instelt

Als je een domeinprovider gebruikt maar zelf je e-mail beheert, raden we het volgende aan:

• Neem de vereisten en richtlijnen op deze pagina door en volg ze op.
  • Gebruik Postmaster Tools om informatie te vinden over berichten die vanuit je domein naar Gmail-accounts zijn gestuurd.

Als je een externe e-mailprovider bent

Als klanten jouw service gebruiken om e-mails te sturen, ben jij verantwoordelijk voor de berichten die ze sturen. We raden je aan deze stappen te volgen om de verzendactiviteit van klanten te beheren:

• Bied een e-mailadres waarop mensen misbruik kunnen melden, bijvoorbeeld abuse@mail-provider.com.
  • Zorg dat de contactgegevens in je WHOIS-record en op abuse.net up-to-date zijn.
  • Verwijder meteen klanten die je service gebruiken om spam te sturen.

Affiliate marketing

Affiliate-marketingprogramma's belonen bedrijven of individuen die bezoekers naar je website leiden. Maar spammers kunnen deze programma's misbruiken. Als je merk wordt gekoppeld aan marketingspam, kunnen andere berichten die je stuurt ook worden gemarkeerd als spam.

We raden je aan regelmatig je partners te controleren en ze te verwijderen als ze spam versturen.

Testphishingberichten

Stuur geen testphishingberichten of testcampagnes vanuit je domein. Hierdoor kan de reputatie van je domein negatief worden beïnvloed en kan je domein op lijsten met geblokkeerde domeinen terechtkomen.

Controle en probleemoplossing

Postmaster Tools

Gebruik Postmaster Tools om informatie te vinden over de e-mails die je naar Gmail-gebruikers stuurt, zoals:

• Wanneer ontvangers je berichten markeren als spam.
  • Waarom je berichten waarschijnlijk niet worden bezorgd.
  • Of je berichten zijn geverifieerd.
  • De reputatie van je domein of IP-adres en de invloed hiervan op de leveringssnelheid van berichten.

Spampercentage

• Controleer het spampercentage van je domein regelmatig in Postmaster Tools.

• Houd de spampercentages die in Postmaster Tools worden gerapporteerd onder de 0,10% en zorg dat je nooit een spampercentage van 0,30% of hoger bereikt. Meer informatie
  • Door een laag spampercentage te behouden, zijn afzenders beter bestand tegen incidentele pieken in de gebruikersfeedback.
  • Een langdurig hoog spampercentage leidt ertoe dat meer berichten worden geclassificeerd als spam. Als het spampercentage verbetert, kan het even duren voordat dit een positief gevolg heeft voor de spamclassificatie.

Percentage geopend

• Google houdt niet bij of berichten geopend zijn.
  • Google kan niet controleren of percentages kloppen die door derden zijn gemeld.
  • Een laag percentage geopende berichten is niet altijd een goede indicator van bezorgbaarheid of van berichten die geclassificeerd zijn als spam.

Problemen oplossen

Waarschuwingsbanners

Bezorgingsproblemen als je berichten stuurt via e-mailserviceproviders

Als je problemen ondervindt met e-mails die door een serviceprovider worden gestuurd, ga dan na of de provider de richtlijnen in dit artikel volgt.

Domeininstellingen controleren via de Google Admin Toolbox

Gebruik de Google Admin Toolbox om de instellingen voor je domein te controleren en problemen op te lossen.

Problemen met de bron van geweigerde e-mails oplossen

Als je berichten worden geweigerd, krijg je waarschijnlijk een foutmelding. Kom meer te weten over de fout zodat je het probleem kunt oplossen. Dit zijn enkele veelvoorkomende foutmeldingen:

• 421, 4.7.0: Berichten worden geweigerd omdat het IP-adres van de verzendserver niet op de toegestane lijst staat voor het domein van de ontvanger.
  • 550, 5.7.1: Berichten worden geweigerd omdat het IP-adres van de verzendserver op een lijst met opgeschorte IP-adressen staat. Je kunt deze foutmelding krijgen als je e-mails stuurt via een gedeeld IP-adres met een slechte reputatie.

Meer informatie over foutmeldingen voor e-mail en SMTP:

IPv6-autorisatiefouten oplossen

Als je een IPv6-autorisatiefout krijgt, kan dat betekenen dat de PTR-record voor de verzendserver geen IPv6 gebruikt. Als je een e-mailserviceprovider gebruikt, ga dan na of deze een IPv6 PTR-record gebruikt.

Dit is een voorbeeld van een IPv6-autorisatiefout:

550-5.7.1: Het bericht voldoet niet aan de IPv6-richtlijnen voor PTR-records en verificatie.

De probleemoplossingstool gebruiken

Als je nog steeds problemen ondervindt met e-mailbezorging nadat je de richtlijnen in dit artikel hebt gevolgd, ga je naar Probleemoplossing voor afzenders met problemen met e-mailbezorging.

Er zijn vertalingen van ons beleid beschikbaar. Als de tekst van dit beleid en de tekst van de Engelse versie van het beleid tegenstrijdig zijn, heeft de tekst van de Engelse versie van het beleid voorrang.