Suositellut IMAP-ohjelman asetukset

Suosittelemme käyttämään alla olevia asetuksia, jos luet Gmail-viestejä IMAP-protokollan avulla muulla sähköpostiohjelmalla, kuten Outlookilla, Apple Maililla tai Thunderbirdilla.

Outlook
  1. Avaa Outlook.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten Asetukset ja sitten Sähköposti ja sitten Tallenna viestit.
  3. Poista valinta Tallenna viestien kopiot Lähetetyt-kansioon ‑kohdasta.
iPhone
  1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Posti, yhteystiedot, kalenterit ja sitten Gmail ja sitten Tili ja sitten Lisävalinnat.
  3. Valitse Luonnokset ja sitten Palvelimella ja sitten Luonnokset. (Luonnokset saattavat näkyä myös [Gmail]-kohdan alla.)
  4. Valitse Arkisto ja sitten Palvelimella ja sitten Kaikki viestit.
  5. Valitse Siirrä hävitetyt viestit postilaatikkoon ja sitten Arkisto.

Huom. Kun hylkäät luonnoksen iPhonella, se poistetaan pysyvästi Gmailista.

Thunderbird

1. vaihe: Avaa IMAP-asetukset

1. Avaa Thunderbird.
  2. Valitse Muokkaa ja sitten Tilin asetukset.
  3. Korosta Gmail-osoitteesi.

2. vaihe: Päivitä välilehtien asetukset

Palvelimen asetukset ‑välilehti

• Valitse Hae uusia viestejä avattaessa.
  • Valitse Hae uusia viestejä 10 minuutin välein.
  • Valitse Kun poistan viestin ‑kohdan vieressä Merkitse poistetuksi.
  • Poista valinta Puhdista postilaatikko poistuessa ‑kohdasta.
  • Poista valinta Tyhjennä postilaatikko poistuessa ‑kohdasta.

Kopiot ja kansiot ‑välilehti

• Siirry Viestin lähetys automaattisesti ‑osioon ja poista valinta Tallenna kopio kohteeseen ‑kohdasta.
  • Siirry Luonnokset ja mallit ‑osion Säilytä luonnokset kohteessa ‑kohtaan ja valitse Muu ja sitten Oma Gmail-osoitteesi ja sitten [Gmail] ja sitten Luonnokset.

Roskapostiasetukset-välilehti

• Poista valinta Ota mukautuvat roskapostiohjaimet käyttöön ‑kohdasta.

Apple Mail
  1. Avaa Apple Mail.
  2. Valitse Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Tilit ja sitten Postilaatikon toiminta.
  3. Päivitä oheiset asetukset:
    • Lähetetyt: Poista valinta Tallenna lähetetyt viestit palvelimelle ‑kohdasta.
    • Roskaposti: Valitse Tallenna roskaposti palvelimelle. Valitse Hävitä poistetut viestit kun ‑kohdassa Ei koskaan.
    • Roskakori: Poista valinta Siirrä poistetut viestit Roskakori-postilaatikkoon ‑kohdasta sekä Tallenna poistetut viestit palvelimelle ‑kohdasta.
Muu sähköpostiohjelma

Jos luet Gmail-viestejä muilla kuin yllä olevilla sähköpostiohjelmilla IMAP-protokollan avulla, kokeile alla olevia vinkkejä.

Lähettäminen

• Älä tallenna lähetettyjä viestejä palvelimelle. Lähetetyt viestit kopioidaan automaattisesti Gmailin Lähetetyt-kansioon, jos sähköpostiohjelma käyttää SMTP-palvelinta.
  • Tallenna viestiluonnokset palvelimelle, jos haluat niiden näkyvän, kun avaat Gmailin verkkoversion.

Poistaminen

• Älä tallenna poistettuja viestejä palvelimelle. Poistamasi viestit löytyvät Gmailin Kaikki viestit ‑tunnisteen IMAP-kansiosta.
  • Älä muokkaa IMAP-asetuksia tallentamaan poistettuja viestejä roskakoriin. Tällä tavalla sähköpostiohjelmassa poistamasi viestit poistetaan pysyvästi Gmailista 30 päivän kuluttua.

Roskaposti

• Älä ota sähköpostiohjelman roskapostisuodattimia käyttöön. Gmail suodattaa roskapostit ja haittaohjelmat automaattisesti, ennen kuin ne pääsevät sähköpostiohjelmaasi.