Suositellut IMAP-ohjelman asetukset

Kaikki IMAP-ohjelmat ovat hieman erilaisia, ja voit määrittää sähköpostiohjelmasi asetukset sopimaan parhaiten tarpeisiisi. Jotta ohjelmasi toimisi mahdollisimman hyvin Gmailin kanssa, suosittelemme tiettyjä asetuksia. Näet suositellut määritykset klikkaamalla käyttämääsi ohjelmaa.

iPhone

Postitilin kohdasta Advanced Settings (Lisäasetukset):

Deleted Mailbox (Poistetut) > On My iPhone (iPhone-laitteessa) > Trash (Roskakori)
Deleted Messages (Poistetut viestit) > Remove (Poista) > Never (Ei koskaan)

Näillä asetuksilla verkkokäyttöliittymässä poistetut viestit näkyvät vain [Gmail]/Roskakori-kansiossa. Lisäksi iPhonesta poistetut viestit näkyvät iPhonen Trash (Roskakori) -kansiossa ja [Gmail]/Kaikki viestit -kansiossa.

Huomaa: jos käytät iPhonen versiota 1.1.3 tai uudempaa ja määrität IMAP-yhteyden automaattisesti napauttamalla isoa Gmail-kuvaketta, iPhonessa poistamasi viestit siirretään [Gmail]/Roskakori-kansioon [Gmail]/Kaikki viestit -kansion sijasta. Tällöin viestit poistetaan pysyvästi 30 päivän kuluttua. Lisätietoja on poistamista ja arkistointia iPhone-laitteissa koskevassa artikkelissamme ja Applen tukipalvelussa.

Voit välttää tällaiset viestien poistamiset määrittämällä iPhone-puhelimen asetukset manuaalisesti.

Thunderbird

Valitse Tools (Työkalut) -valikosta Account Settings (Tilin asetukset) ja korosta Gmail-osoite.

1. Server Settings (Palvelinasetukset) -välilehdellä:

Check for new messages at startup (Tarkista uudet viestit käynnistyksessä) > valittu
    Check for new messages every 10 minutes (Tarkista uudet viestit 10 minuutin välein) > valittu
    When I delete a message (Kun viesti poistetaan) > Mark it as deleted (Merkitse se poistetuksi)
    Clean up ("Expunge") Inbox on Exit (Puhdista postilaatikko lopetettaessa) > älä valitse
    Empty Trash on Exit (Tyhjennä roskakori lopetettaessa) > älä valitse

2. Copies & Folders (Kopiot ja kansiot) -välilehden osiossa When sending messages, automatically (Lähetettäessä viestejä, automaattisesti):

Place a copy in (Laita kopio kansioon) > älä valitse

3. Copies & Folders (Kopiot ja kansiot) -välilehden osiossa Drafts and Templates (Luonnokset ja mallit):

Keep message drafts in (Säilytä viestiluonnokset kansiossa) > Other (Muu)
    Other (Muu) >[Gmail-osoitteesi] > [Gmail] > Drafts (Luonnokset)

4. Junk Settings (Roskapostiasetukset) -välilehdellä

Enable adaptive junk mail controls (Ota mukautuvat roskapostiohjaimet käyttöön) > älä valitse

5. Tallenna ja sulje tiliasetukset valitsemalla OK.

Jos haluat parantaa IMAP-toimintaa entisestään, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Tools (Työkalut) -valikosta Options (Asetukset).
    2. Avaa Advanced (Lisäasetukset) -välilehden General (Yleiset) -osio.
    3. Klikkaa Config Editor (Määrityseditori) -painiketta.
    4. Kirjoita Filter (Suodatin) -kenttään browser.cache.memory.capacity.
    5. Muokkaa browser.cache.memory.capacity-kentän arvoa kaksoisklikkaamalla kenttää.
    6. Vaihda arvoksi 30720 ja valitse OK.
    7. Poista teksti Filter (Suodatin) -kentästä ja kirjoita siihen mail.server.default.fetch_by_chunks.
    8. Kaksoisklikkaa mail.server.default.fetch_by_chunks-merkintää ja aseta sen arvoksi false (epätosi).
    9. Sulje about:config-ikkuna ja sulje sitten Options (Asetukset) valitsemalla OK.
Apple Mail

Klikkaa Mail (Posti) -valikossa Preferences (Asetukset) > Accounts (Tilit) > Mailbox Behaviors (Postilaatikon toiminta)

Drafts (Luonnokset):
Store draft messages on the server (Tallenna luonnokset palvelimeen) > älä valitse.

Sent (Lähetetyt):
Store sent messages on the server (Tallenna lähetetyt viestit palvelimeen) > älä valitse.

Junk (Roskaposti):
Store junk messages on the server (Tallenna roskaposti palvelimeen) > valittu.
Delete junk messages when (Poista roskaposti, kun) > Never (Ei koskaan).

Trash (Roskakori):
Move deleted messages to the Trash mailbox (Siirrä poistetut viestit postilaatikon roskakoriin) > älä valitse.
Store deleted messages on the server (Tallenna poistetut viestit palvelimeen) > älä valitse.

Outlook

Mene Työkalut > Asetukset > Asetukset ja valitse Sähköpostin asetukset:

Tallenna viestien kopiot Lähetetyt-kansioon > älä valitse.

Outlook Express

Lähetetyt-välilehden kohdassa Työkalut > Asetukset:

Tallenna lähetettyjen viestien kopio Lähetetyt-kansioon > älä valitse.

Lähetä viestit heti > valittu.

Jos et käytä yllä mainittuja ohjelmia, suosittelemme seuraavien asetusten käyttämistä yleispätevinä sääntöinä:

Lähettäminen:

• Älä tallenna lähetettyjä viestejä palvelimeen. Jos ohjelma lähettää sähköpostia Gmailin SMTP-palvelimen kautta, lähetetyt viestisi kopioidaan automaattisesti [Gmail]/Lähetetyt -kansioon.
  • TALLENNA viestien luonnokset palvelimeen. Jos haluat synkronoida postiohjelman luonnokset Gmailin verkkokäyttöliittymän kanssa oikein, määritä ohjelma tallentamaan luonnokset [Gmail]/Luonnokset -kansioon.

Poistaminen:

• Älä tallenna poistettuja viestejä palvelimeen. IMAP-kansiosta poistetuista viesteistä (paitsi [Gmail]/Roskaposti- tai [Gmail]/Roskakori -kansioista poistetuista viesteistä) poistetaan vain kyseinen tunniste, ja ne sijaitsevat yhä Kaikki viestit -kansiossa. Tämän vuoksi ohjelman ei tarvitse tallentaa poistetusta viestistä ylimääräistä kopiota.
  • Älä tallenna poistettuja viestejä [Gmail]/Roskakori -kansioon, koska tällöin viesti poistetaan kaikista kansioista.
  • Älä tallenna poistettuja viestejä [Gmail]/Kaikki viestit -kansioon, sillä jotkut ohjelmat yrittävät tyhjentää kyseisen kansion siinä onnistumatta. Tämä voi hidastaa postin käyttöä tai kuluttaa tarpeettomasti mobiililaitteen akkua.

Roskaposti:

• Älä ota ohjelman roskapostisuodattimia käyttöön. Gmailin roskapostisuodatus toimii myös IMAP-ohjelman yhteydessä, ja suosittelemme, että poistat käytöstä kaikki muut roskapostisuodattimet. Ohjelman suodatin yrittää ladata ja luokitella kaikki viestit, mikä saattaa hidastaa ohjelmaa siihen asti, että toiminto on suoritettu.