Legg til, flytt eller importér kontakter

I Google-kontakter kan du lagre navn, e-postadresser, telefonnumre og annet.

Når du lagrer kontakter i Google-kontoen din, blir de synkronisert både med Google-kontaktene dine og med alle Android-enhetene du bruker.

Legg til kontakter

1. Gå til Google-kontakter på datamaskinen din.
  2. Klikk på Opprett en kontakt øverst til venstre.
  3. Klikk på Opprett en kontakt eller Opprett flere kontakter.
  4. Skriv inn kontaktinformasjonen.
  5. Klikk på Lagre.

Importér kontakter

Fra en fil
  1. Gå til Google-kontakter på datamaskinen din.
  2. Klikk på Importér Last ned til venstre.
  3. Klikk på Velg fil.
  4. Velg filen din.
  5. Klikk på Importér.
Fra Gmail-kontoer

Trinn 1: Eksportér eksisterende Gmail-kontakter

1. Gå til Google-kontakter på datamaskinen din.
  2. Klikk på Eksportér øverst til høyre.
  3. Velg hvilke kontakter som skal eksporteres.
  4. Velg Google-CSV.
  5. Klikk på Eksportér.
  6. Øverst til høyre klikker du på profilbildet ditt og så Logg av.

Trinn 2: Importér filen

1. Gå til Google-kontakter på datamaskinen din, og logg på med den andre Gmail-kontoen din.
  2. Klikk på Importér Last ned til venstre.
  3. Klikk på Velg fil.
  4. Velg filen din.
  5. Klikk på Importér.
Jeg kan ikke importere kontakter

Du kan få problemer når:

• Du importerer mer enn 3000 kontakter samtidig. Hvis du har mer enn 3000 kontakter, må du dele dem opp i flere CSV-filer før du importerer dem.
  • Du har nådd grensen på 25 000 kontakter. Finn ut mer om størrelsesbegrensninger for kontakter.
  • Kontaktene er ikke formatert for å fungere med Google-kontakter. Sørg for at kontaktene dine lagres som en vCard- eller CSV-fil.

Tips: Hvis du oppretter en CSV-fil, må du sørge for at den har riktige overskrifter. Last ned en mal her.

Kontrollér hvem som lagres automatisk i kontaktene dine

Hvis du sender en e-post før du har lagt til mottakeren, lagres e-postadressen automatisk under «Andre kontakter». E-postadressen vises neste gang du sender en e-post til vedkommende.

Stopp automatisk lagring av kontakter du sender e-post til
  1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Velg Jeg legger til kontakter selv i «Opprett kontakter for autofullføring»-delen.
  4. Klikk på Lagre endringene nederst.
Se «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til Google-kontakter på datamaskinen din.
  2. Klikk på Andre kontakter til venstre.

Merk: Du ser ikke «Andre kontakter» hvis du bruker iPhone, iPad eller en Android-enhet.

Slett «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til Google-kontakter på datamaskinen din.
  2. Klikk på Andre kontakter til venstre.
  3. For å velge kontakter, hold markøren over navnene deres og merk av i boksene som dukker opp.
  4. Øverst klikker du på Mer Mer og så Slett og så Slett.

Se kontaktloggen

Hvis du legger til eller endrer en kontakt, forblir oppdateringsloggen tilgjengelig for kontakten.

1. Gå til Google-kontakter på datamaskinen din.
  2. Velg kontakten.

Kontaktloggen vises under «Logg» nederst til høyre.

Tips: Eldre kontakter har muligens ikke informasjon om når de ble lagt til eller endret.