Få ut mer av Gmail

Funktionerna du brukar använda i Gmail har fått nytt utseende. Dessutom finns det nya sätt att ordna inkorgen, visa kommande händelser och ta hand om e-posten. Här är några av nyheterna:

Ta hand om meddelanden snabbt

Ordna e-post i inkorgen

När du pekar på ett meddelande i inkorgen kan du snabbt bestämma vad du vill göra med det utan att öppna det:

Åtgärder i inkorgen

• Arkivera Arkivera
  • Radera Radera
  • Markera som oläst Olästa eller läst Läst
  • Skjut upp Viloläge

Skjuta upp e-post till senare

Skjut upp e-postmeddelanden till senare när du har tid. Läs mer om hur du skjuter upp e-postmeddelanden.

Skjut upp

Svara på e-post med förslag från Smartsvar

Svara snabbt på e-postmeddelanden med fraser som bygger på meddelandet du fick. Läs mer om hur du använder Smartsvar.

Gamla e-postmeddelanden kan visas högst upp i inkorgen med förslaget att svara eller följa upp. Läs mer om hur du visar eller döljer påminnelser om att följa upp något

Anpassa inkorgen

Göra inkorgen större eller mindre

Du kan ändra hur rymlig eller kompakt du vill att inkorgen ska vara. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger och sedan Visningstäthet.

Tips! Om du väljer Standard förhandsvisas bilagorna i inkorgen.

Visa eller dölja menyn

Du kan göra plats för förhandsvisningen av e-postmeddelanden genom att klicka på menyn Meny och göra inkorgen större eller mindre.

Visa Kalender, Tasks, Keep och tillägg

Nu kan du använda Google Kalender, Keep, Tasks och tillägg utan att lämna Gmail.

Kalender

Klicka på de här ikonerna till höger om inkorgen:

• Kalender Kalender: Visa dagens schema, klicka på en händelse och redigera den, skapa nya händelser och hoppa till kommande händelser.
  • Keep Google Keep: Skapa checklistor och gör anteckningar.
  • Tasks Logotyp för Tasks: Lägg till saker att göra och sätt tidsgränser.
  • Tillägg Lägg till: Extra verktyg i Gmail som hjälper dig att hantera e-posten.

Läs mer om hur du använder Kalender, Keep, Tasks och tillägg i Gmail.

Skicka e-post och bilagor konfidentiellt

Obs! Funktionen är i nuläget inte tillgänglig för G Suite-kunder.

Du kan aktivera konfidentiellt läge om du vill skydda känsliga meddelanden och dokument. Nu kan du

1. ange ett sista giltighetsdatum
  2. kräva ett lösenord
  3. förhindra att mottagaren vidarebefordrar, laddar ned, kopierar och klistrar in

Läs om hur du skickar e-post och bilagor konfidentiellt.

Använda Gmail i företaget

Om du vill använda Gmail i företaget kan ett G Suite-konto passa dig bättre än ett personligt Google-konto. G Suite kostar från $6 USD per användare och månad. Följande ingår:

• ett annonsfritt Gmail-konto för jobbet med företagets domännamn, t.ex. susanne@exempel.se

• ägarskap för anställdas konton så att du alltid har kontroll över företagets kontot, e-postadresser och filer

• personlig support via telefon, e-post och chatt dygnet runt, alla dagar

• större lagringsutrymme för Gmail och Google Drive

• hantering av mobila enheter (MDM) för att skydda din data, t.ex. möjligheten att fjärrensa enheter som har kommit bort

• avancerade säkerhets- och administratörsinställningar.

Läs mer om G Suite eller påbörja en gratis provperiod.

Skicka feedback

Om du vill skicka feedback om det nya utseendet klickar du på Inställningar Inställningar uppe till höger och sedan Skicka feedback.