Haal meer uit Gmail

Gmail heeft een nieuwe vormgeving voor de functies die je al gebruikt, plus nieuwe manieren om je inbox te organiseren, geplande afspraken te bekijken en actie te ondernemen voor e-mails. Hier volgen enkele kernpunten:

Snel actie ondernemen voor je berichten

E-mail organiseren vanuit je inbox

Wanneer je berichten in je inbox aanwijst, kun je snel actie ondernemen zonder deze berichten te openen:

Inboxacties

• Archiveren Archiveren
  • Verwijderen Verwijderen
  • Markeren als ongelezen Ongelezen of Markeren als gelezen Gelezen
  • Snoozen Snooze

E-mails tot een later tijdstip snoozen

Stel je e-mails uit naar een latere datum of een andere tijd die beter uitkomt. Meer informatie over e-mails snoozen.

Snoozen

E-mails beantwoorden met suggesties van Smart Reply

Reageer snel op e-mails met korte standaardantwoorden die worden weergegeven op basis van het bericht dat je hebt ontvangen. Meer informatie over het gebruik van Smart Reply.

Mogelijk worden er oude e-mails bovenaan je inbox weergegeven met een suggestie voor een antwoord of opvolgmail. Meer informatie over het weergeven of verbergen van deze herinneringen voor opvolging

De weergave van je inbox aanpassen

Je inbox vergroten of verkleinen

Wijzig hoe ruim of compact de weergave van je inbox moet zijn. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Weergavedichtheid.

Tip: Als je Standaard kiest, zie je een voorbeeld van je bijlagen in je inbox.

Het menu weergeven of verbergen

Als je ruimte voor een voorbeeldweergave van je e-mail wilt maken, vergroot of verklein je de weergave van je inbox door op Menu Menu te klikken.

Agenda, Tasks, Keep en add-ons bekijken

Je kunt nu in Gmail Google Agenda, Keep, Tasks en add-ons gebruiken.

Agenda

Klik aan de rechterkant van je inbox op deze pictogrammen:

• Agenda Agenda: Bekijk je dagelijkse schema, klik op afspraken om deze te bewerken, maak nieuwe afspraken en ga vooruit naar geplande afspraken.
  • Keep Google Keep: Maak checklists en notities.
  • Tasks Tasks-logo: Voeg takenlijstjes en deadlines toe.
  • Add-ons Toevoegen: Download extra Gmail-tools om je e-mails nog beter te beheren.

Meer informatie over Agenda, Keep, Tasks en add-ons gebruiken met Gmail.

E-mails en bijlagen vertrouwelijk verzenden

Opmerking: Deze functie is op dit moment niet beschikbaar voor G Suite-klanten.

Schakel de vertrouwelijke modus in om gevoelige berichten en documenten te beschermen. Je kunt nu het volgende:

1. Een vervaldatum instellen
  2. Vereisen dat er een toegangscode wordt ingevoerd
  3. Voorkomen dat een bericht wordt doorgestuurd, gedownload en gekopieerd en geplakt

Meer informatie over e-mails en bijlagen vertrouwelijk verzenden.

Feedback verzenden

Als je feedback over de nieuwe vormgeving van Gmail wilt geven, klik je rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Feedback verzenden.