Tietoja integroidun Gmailin uudesta asettelusta

Gmailissa on uusi integroitu näkymä, joka kokoaa sähköpostin, Chatin, Tilat ja Meetin yhteen paikkaan.
Uuden asettelun avulla voit
  • nähdä Gmailin päävalikkoon integroidut Google-sovellukset
  • nähdä tietyn ominaisuuden valikot tiivistettävässä paneelissa
  • saada ilmoituksia Chatin ja Tilojen uusista viesteistä ilmoituskuplien kautta
  • esikatsella tapahtumia kontekstin muuttumatta osoittamalla haluamasi sovelluksen kuvaketta.
  • Sivupaneelin näyttäminen tai piilottaminen

Uusi sovellusvalikko

Googlen sähköposti-, Chat-, Tilat- ja Meet-sovellukset on nyt integroitu Gmailin päävalikkoon. Kunkin sovelluksen päävalikko on tiivistettävässä paneelissa. Tiivistettävän paneelin voi piilottaa tai tuoda näkyviin milloin tahansa. Vastaanottaja:
  • Sovelluksesta toiseen vaihtaminen: Klikkaa sovelluksen nimeä.
  • Kuvakkeen esikatseleminen: Osoita kuvaketta.
  • Tiivistettävän paneelin piilottaminen tai näyttäminen: Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Näytä tai Piilota päävalikko .
  • Sovelluksien muokkaaminen päävalikossa:
    1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset . Näkyviin tulee pika-asetusvalikko.
    2. Klikkaa Gmailin sovellukset ‑osiosta Muokkaa.
    3. Valitse sovellukset, joita haluat käyttää Gmailissa.
    4. Valitse Valmis.

Uusi chat-kokemus

Chat-välilehdeltä pääset niin yksittäisiin kuin ryhmäkeskustelujenkin viesteihin.

Jos haluat avata chatin näytön alareunaan pieneen ponnahdusikkunaan, siirry minkä tahansa chatin yläreunaan tai chat-viestin viereen sivupaneelissa ja klikkaa Avaa ponnahdusikkunassa . Ikkuna pysyy näkyvissä, kun siirryt esimerkiksi Sähköposti- tai Tilat-välilehdelle.

Chat-viestien ilmoituskuplat

Kun chatiin tai tilaan tulee uusi viesti, saat siitä ilmoituksen vasemmassa alakulmassa olevaan kuplaan. Kun osoitat kuplaa, näet viestin esikatselun.

Voit vastata kuplassa näkyvään viestiin näin:

• Jos haluat avata viestin ja vastata suoraan chat- tai tilavälilehdeltä, klikkaa kuplaa.
  • Jos haluat avata chatin näytön alareunaan pieneen ponnahdusikkunaan ja vastata sitä kautta, klikkaa Avaa ponnahdusikkunassa tai Vastaa.

Voit laittaa ilmoituskuplat päälle näin:

1. Klikkaa Gmail-ikkunan oikeasta yläkulmasta tilaosoittimen vierestä Lisäasetukset Avausnuoli  ja sitten Chatin ilmoitusasetukset.
  2. Valitse avautuvasta ikkunasta "Salli chat-ilmoitukset"- ja "Avaa chat-kuplia uusille viesteille" ‐valintaruudut.
  3. Klikkaa ikkunan alareunasta Valmis.

Vinkkejä

• Voit laittaa ilmoituskuplat pois päältä poistamalla valinnan "Avaa chat-kuplia uusille viesteille" ‐ruudusta.
  • Jos haluat avata chattikuplat ponnahdusikkunassa koko näytön sijaan, poista valinta "Avaa chattikuplat koko näytön tilassa" ‑ruudusta.