Send og åpne konfidensielle e-poster

Du kan sende e-poster og vedlegg med modus for konfidensielt innhold i Gmail for å beskytte sensitiv informasjon mot uautorisert tilgang. Du kan til enhver tid bruke modus for konfidensielt innhold til å angi en utløpsdato for e-poster eller oppheve tilgangen. Mottakerne av den konfidensielle e-posten kan ikke videresende, kopiere eller skrive ut e-posten eller laste den ned.

Merk: Selv om modus for konfidensielt innhold kan forhindre mottakerne fra å dele e-posten din ved et uhell, er de ikke forhindret fra å ta skjermdumper eller bilder av e-postene og vedleggene dine. Det er fortsatt mulig at mottakere med skadelige programmer på datamaskinene sine kan kopiere eller laste ned e-postene eller vedleggene dine.

Se hvordan konfidensielle e-poster fungerer

How locker works
Merk: Innholdet i denne animasjonen er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk.

Send e-poster og vedlegg konfidensielt

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Skriv ny Rediger.
  3. Trykk på Mer 더보기og så Modus for konfidensielt innhold øverst til høyre.
    Merk: Hvis du allerede har slått på modus for konfidensielt innhold for en e-post, kan du klikke på Rediger nederst i e-posten.
  4. Slå på Modus for konfidensielt innhold
  5. Angi en utløpsdato, adgangskode og andre kontroller. Disse innstillingene gjelder for både meldingsteksten og eventuelle vedlegg.
    • Hvis du velger «Ingen SMS-adgangskode», kan mottakere som ikke bruker Gmail-appen, åpne den direkte. Mottakere som ikke bruker Gmail, får en adgangskode via e-post.
    • Hvis du velger «Adgangskode via SMS», får mottakerne en adgangskode via SMS. Husk å oppgi mottakerens telefonnummer – ikke ditt eget.
  6. Trykk på Ferdig Ferdig.

Fjern tilgangen tidlig

Du kan forhindre mottakeren fra å åpne e-posten før utløpsdatoen.

1. Åpne Gmail-appen Gmail på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Meny Meny og så Sendt.
  3. Åpne den konfidensielle e-posten.
  4. Trykk på Fjern tilgangen nederst på skjermen.

Åpne e-poster som er sendt med modus for konfidensielt innhold

Hvis avsenderen har brukt modus for konfidensielt innhold til å sende e-posten, gjelder følgende:

• Du kan se meldingen og vedleggene frem til utløpsdatoen eller til avsenderen fjerner tilgangen.
  • Mottakerne kan ikke videresende, kopiere eller skrive ut e-posten eller laste den ned.
  • Du må kanskje skrive inn en adgangskode for å åpne e-posten.

Jeg bruker en Gmail-konto

1. Åpne e-posten.
  2. Hvis avsender ikke krever SMS-adgangskode:
    • Hvis du bruker de nyeste Gmail-appene (for nett eller mobil), ser du e-posten direkte når du åpner den.
    • Hvis du bruker et annet e-postprogram, åpner du e-posten, klikker på linken Se e-posten og logger på med Google-legitimasjonen din for å se e-posten.
  3. Hvis avsender krever SMS-adgangskode:
    • Velg Send adgangskode.
    • Se etter adgangskoden i tekstmeldingene dine.
    • Skriv inn adgangskoden, og velg deretter Send.

Jeg bruker en annen e-postkonto

1. Åpne e-posten. Velg linken Se e-posten.
  2. Dette åpner en ny side. Velg Send adgangskode.
    • Se etter adgangskoden i tekstmeldingene eller e-postene dine.
    • Skriv inn adgangskoden, og velg deretter Send.

Jeg får en feilmelding

E-posten er utløpt

Avsenderen kan ha slettet e-posten eller fjernet tilgangen din før utløpsdatoen. Ta kontakt med avsenderen om å gi deg mer tid eller sende e-posten på nytt.

Det oppgitte nummeret er i et land som ikke støttes

Du kan bare legge til SMS-adgangskode for telefonnumre fra disse regionene:

• Nord-Amerika
  • Sør-Amerika
  • Europa
  • Australia
  • Asia: India, Korea og Japan