Luottamuksellisten sähköpostien lähettäminen ja avaaminen

Voit suojata arkaluonteiset tiedot luvattomalta käytöltä käyttämällä Gmailin luottamukselliset-asetusta lähettäessäsi viestejä ja liitteitä. Luottamukselliset-asetuksen avulla voit määrittää viesteille viimeisen voimassaolopäivän tai peruuttaa käyttöoikeuden milloin tahansa. Luottamuksellisen viestin vastaanottajat eivät voi lähettää viestiä edelleen eivätkä kopioida, tulostaa tai ladata sitä.

Huom. Vaikka luottamukselliset-asetus estää vastaanottajia jakamasta sähköpostiviestiäsi vahingossa, se ei estä vastaanottajia ottamasta kuvakaappauksia tai valokuvia viesteistä tai liitteistä. Jos vastaanottaja käyttää haittaohjelmaa, hän saattaa silti pystyä kopioimaan tai lataamaan viestin tai liitteet.

Näin luottamukselliset sähköpostit toimivat

How locker works
Huom. Animaation sisältö on tällä hetkellä vain englanniksi.

Viestien ja liitteiden lähettäminen luottamuksellisesti

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Kirjoita Muokkaa.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Luottamukselliset-asetus.
    Huom. Jos olet jo ottanut Luottamukselliset-asetuksen käyttöön sähköpostissa, klikkaa Muokkaa sähköpostin alareunasta.
  4. Ota Luottamukselliset-asetus käyttöön
  5. Määritä viimeinen voimassaolopäivä, tunnuskoodi ja muut hallintatoiminnot. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset "Ei tekstiviestikoodia", Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset "Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi", tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestitse. Muista kirjoittaa vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  6. Valitse Valmis Valmis.

Käyttöoikeuden poistaminen aiemmin

Voit poistaa vastaanottajan käyttöoikeuden myös ennen viimeistä voimassaolopäivää, jolloin hän ei voi enää avata viestiä.

1. Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Lähetetyt.
  3. Avaa luottamuksellinen sähköposti.
  4. Valitse näytön alareunasta Poista käyttöoikeudet

Luottamukselliset-asetuksella lähetetyn sähköpostin avaaminen

Jos sähköposti on lähetetty luottamukselliset-asetuksella

• viesti ja liitteet ovat katsottavissa viimeiseen voimassaolopäivään saakka tai siihen saakka, kunnes lähettäjä poistaa käyttöoikeuden
  • viestin tekstin ja liitteiden kopiointi, liittäminen, lataaminen, tulostaminen ja edelleenlähettäminen poistetaan käytöstä
  • sähköpostin avaamiseen saatetaan tarvita tunnuskoodi.

Käytän Gmail-tiliä

1. Avaa sähköpostiviesti.
  2. Jos lähettäjä ei vaadi tekstiviestinä saatua tunnuskoodia:
    • Jos sinulla on uusin Gmail-sovellus (verkko tai mobiili), näet sähköpostin heti avatessasi sen.
    • Jos käytät jotain toista sähköpostiohjelmaa, avaa sähköposti, klikkaa Näytä sähköposti ‑linkkiä ja kirjaudu sisään Google-tunnuksilla, jotta voit tarkastella viestiä.
  3. Jos lähettäjä vaatii tekstiviestinä saatua tunnuskoodia:
    • Valitse Lähetä tunnuskoodi.
    • Katso tunnuskoodi tekstiviestistä.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja valitse Lähetä.

Käytän toista sähköpostiohjelmaa

1. Avaa sähköpostiviesti. Valitse Avaa sähköposti ‑linkki.
  2. Uusi sivu avautuu. Valitse Lähetä tunnuskoodi.
    • Saat tunnuskoodin tekstiviestitse tai sähköpostitse.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja valitse Lähetä.

Virheilmoitukset

Sähköposti on vanhentunut

Lähettäjä on voinut poistaa sähköpostin tai käyttöoikeuden ennen viimeistä voimassaolopäivää. Pyydä, että lähettäjä jatkaa voimassaoloaikaa tai lähettää sähköpostin uudelleen.

Antamasi puhelinnumero on maassa, jota ei tueta

Tunnuskoodin voi lähettää tekstiviestitse ainoastaan näillä alueilla oleviin puhelinnumeroihin:

• Pohjois-Amerikka
  • Etelä-Amerikka
  • Eurooppa
  • Australia
  • Aasia: Intia, Korea ja Japani