Luottamuksellisten sähköpostien lähettäminen ja avaaminen

Voit suojata arkaluontoiset tiedot luvattomalta käytöltä käyttämällä Gmailin luottamukselliset-asetusta lähettäessäsi viestejä ja liitteitä. Luottamukselliset-asetuksen avulla voit määrittää viesteille viimeisen voimassaolopäivän tai peruuttaa käyttöoikeuden milloin tahansa. Luottamuksellisen viestin vastaanottajat eivät voi lähettää viestiä edelleen eivätkä kopioida, tulostaa tai ladata sitä.

Huom. Vaikka luottamukselliset-asetus estää vastaanottajia jakamasta sähköpostiviestiäsi vahingossa, se ei estä vastaanottajia ottamasta kuvakaappauksia tai valokuvia viesteistä tai liitteistä. Jos vastaanottaja käyttää haittaohjelmaa, hän saattaa silti pystyä kopioimaan tai lataamaan viestin tai liitteet.

Näin luottamukselliset sähköpostit toimivat

In this animation for confidential mode in Gmail, Lisa clicks the confidential mode icon at the bottom of the message, then sends a confidential message to Sam
Huom. Animaation sisältö on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi.

Viestien ja liitteiden lähettäminen luottamuksellisesti

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta  Kirjoita viesti.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Luottamukselliset-asetus.
    Huom. Jos olet jo laittanut luottamukselliset-asetuksen päälle sähköpostissa, napauta sähköpostin alareunasta Muokkaa.
  4. Laita luottamukselliset-asetus päälle.
  5. Valitse vanhenemispäivä, tunnuskoodi ja muut hallinta-asetukset. Nämä asetukset koskevat viestin tekstiä ja kaikkia liitteitä.
    • Jos valitset "Ei tekstiviestikoodia", Gmail-sovellusta käyttävät vastaanottajat voivat avata sisällön suoraan. Käyttäjät, jotka eivät käytä Gmailia, saavat tunnuskoodin sähköpostitse.
    • Jos valitset Tekstiviestinä saatu tunnuskoodi, tunnuskoodi lähetetään vastaanottajille tekstiviestillä. Lisää vastaanottajan puhelinnumero, älä omaa numeroasi.
  6. Valitse Valmis Valmis.

Käyttöoikeuden poistaminen aiemmin

Voit poistaa vastaanottajan käyttöoikeuden myös ennen viimeistä voimassaolopäivää, jolloin hän ei voi enää avata viestiä.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Lähetetyt.
  3. Avaa luottamuksellinen sähköposti.
  4. Valitse näytön alareunasta Poista pääsy

Luottamukselliset-asetuksella lähetetyn sähköpostin avaaminen

Jos sähköposti on lähetetty luottamukselliset-asetuksella

• viesti ja liitteet ovat katsottavissa viimeiseen voimassaolopäivään saakka tai siihen saakka, kunnes lähettäjä poistaa käyttöoikeuden
  • viestin tekstin ja liitteiden kopiointi, liittäminen, lataaminen, tulostaminen ja edelleenlähettäminen poistetaan käytöstä
  • sähköpostin avaamiseen saatetaan tarvita tunnuskoodi.

Käytän Gmail-tiliä

1. Avaa sähköpostiviesti.
  2. Jos lähettäjä ei vaadi tekstiviestinä saatua tunnuskoodia:
    • Jos sinulla on uusin Gmail-sovellus (verkko tai mobiili), näet sähköpostin heti avatessasi sen.
    • Jos käytät jotain toista sähköpostiohjelmaa, avaa sähköposti, klikkaa Näytä sähköposti ‑linkkiä ja kirjaudu sisään Googlen tunnuksilla, jotta voit katsoa viestin.
  3. Jos lähettäjä vaatii tekstiviestinä saadun tunnuskoodin:
    • Valitse Lähetä tunnuskoodi.
    • Katso tunnuskoodi tekstiviestistä.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja valitse Lähetä.

Käytän toista sähköpostiohjelmaa

1. Avaa sähköpostiviesti. Valitse Avaa sähköposti ‑linkki.
  2. Uusi sivu avautuu. Valitse Lähetä tunnuskoodi.
    • Saat tunnuskoodin tekstiviestitse tai sähköpostitse.
    • Kirjoita tunnuskoodi ja valitse Lähetä.

Virheilmoitukset

Sähköposti on vanhentunut

Lähettäjä on voinut poistaa sähköpostin tai peruuttaa käyttöoikeuden ennen viimeistä voimassaolopäivää. Pyydä, että lähettäjä jatkaa voimassaoloaikaa tai lähettää sähköpostin uudelleen.

Antamasi puhelinnumero on maassa, jota ei tueta

Tunnuskoodin voi lähettää tekstiviestitse ainoastaan näillä alueilla oleviin puhelinnumeroihin:

• Pohjois-Amerikka
  • Etelä-Amerikka
  • Eurooppa
  • Australia
  • Aasia: Intia, Korea ja Japani
Tililtä toiselle vaihtaminen
Varmista, että olet kirjautunut sisään oikealle Google-tilille, joka liittyy vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen. Yritä sitten avata sähköposti uudelleen.